URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 07 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 27 ianuarie 2025, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie foarte importantă cu privire la infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența stupefiantelor. Decizia a fost motivată și publicată în Monitorul Oficial, pe 28 ianuarie.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Decembrie 2019, 20:08

Coaliţia Rogerius din Oradea cere creşterea temperaturilor la care se furnizează încălzirea prin punctele termice

Coaliţia Rogerius din Oradea cere creşterea temperaturilor la care se furnizează încălzirea prin punctele termice foto: arhiva
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Coaliţia Rogerius cere Consiliului Local Oradea modificarea de urgenţă a Diagramei de reglaj în sensul creşterii temperaturilor la care Termoficare furnizează încălzire pentru apartamentele orădenilor prin punctele termice din oraş.

"Să ia măsuri urgente!"

Reprezentanţii asociaţiei au făcut miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă, un apel către conducerea Primăriei să ia măsuri de urgenţă pentru a evita apariţia unor disfuncţionalităţi în alimentarea cu energie termică peste iarnă.

"Facem un apel la factorii decizionali ai municipalităţii să ia măsuri urgente! Măcar în această perioadă de graţie, cu temperaturi ridicate şi timp primăvăratic, să întreprindă măsuri pentru a nu avea disfuncţionalităţi la calorifere în lunile ianuarie - februarie. Una dintre acestea ar fi discutarea şi aprobarea la proxima şedinţă a Consiliului Local a următorului subiect: modificarea de urgenţă a Diagramei de reglaj!", au cerut reprezentanţii Coaliţiei Rogerius.

Potrivit comunicatului, fără o creştere a parametrilor la care se furnizează agent termic temperatura din casele orădenilor nu va depăşi 18 - 20 grade Celsius. "Cu o mărire a valorilor diagramei cu 3 grade Celsius, aceasta temperatură se va resimţi şi în apartamente, ajungând la un confort termic rezonabil!", sunt de părere membrii asociaţiei.

"Curăţaţi filtrele!"

Reprezentanţii Coaliţiei Rogerius au susţinut că temperaturile din casele orădenilor sunt necorespunzătoare, pe fondul unei debit insuficient şi a unei presiuni inadecvate a agentului termic.

"Şi mai este un aspect insuficient prezentat opiniei publice, parcă intenţionat «uitat» de autorităţile locale: filtrele de la punctele termice nu se curăţă! Impurităţile ce se adună pe acestea sunt un alt factor care în final duc la un debit tot mai scăzut, astfel încât, până la momentul în care se va reuşi înlocuirea magistralelor, conductele care deservesc primele magistrale înlocuite vor fi nefuncţionale sau cu un randament scăzut!", au transmis membrii asociaţiei.

Conform Coaliţiei, fără curăţarea filtrelor din punctele termice investiţiile de sute de milioane euro în reţelele din oraş nu vor avea efectul scontat.

Trebuia să-l demită...

Pe de altă parte, reprezentanţii Coaliţiei Rogerius i-au reproşat primarului Ilie Bolojan că i-a dat directorului Termoficare, Stănel Necula, posibilitatea să demisioneze după ce a fost condamnat pentru fapte de corupţie şi nu l-a demis de îndată.

"Cel mai plauzibil ar fi fost ca primarul să anunţe încetarea contractului cu directorul sau anunţul respectiv trebuia transmis opiniei publice de însuşi cel implicat, în cadrul unei conferinţe de presă", au transmis reprezentanţii asociaţiei.

Membrii Coaliţiei Rogerius sunt de părere că înlăturarea discretă a directorului Necula are ca scop deturnarea atenţiei de la problemele sistemului de termoficare.

"Singura explicaţie pentru alegerea făcută se datorează inconvenientului de a fi întrebat şi despre situaţia la zi a reţelelor de termoficare, acelea care la începutul lunii decembrie şi-au arătat primele deficienţe majore, la doar câteva grade minus noaptea!", se mai menţionează în comunicat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
excalibur
Trebuia să te faci mecanic de agent termic.
Postat 19 Decembrie 2019, 01:15 de Sandu1206
poanta veche
am mai vorbit despre astea, fizica e fizica. Daca nu e cald in apartamente de acolo vine problema deoarece caloriferele sunt dimensionate pentru temperaturi mari 80/60, in nici un caz pentru temperaturi joase 50/30. Cei racordati la incalzire centralizata si-au luat TZEAPAAAAAAA!!! Iar CET si primaria....e cu batista pe tzambal
Postat 19 Decembrie 2019, 00:08 de Christa
Diagrama de reglaj- o noua entitate care se vâra in viata noastra
Ce vrea dinsii e cu dus-intors.Temperaturi mai mari=facturi mai mari.Problema e alta:Automatizarea punctelor termice astfel incit temperatura agentului termic sa fie in concordanta cu temperatura exterioara.Adica la +5°C afara ai 50°C agent , la -5°C ai 60°C pe tur,la -15°C ai 75°C pe tur.Pina vine mecanicul sa faca reglajul manual, se schimba vremea.
Postat 18 Decembrie 2019, 20:36 de excalibur
count display
Delgaz Grid
  • Sistare alimentare gaze naturale in localitatea Marghita, judetul Bihor
    Delgaz Grid a fost nevoita sa sisteze alimentarea cu gaze naturale pentru consumatorii din localitatea Marghita, pe strazile: Ariesului, Primaverii, Rozelor, Dunarii, Oituz, Magurei, Campului, Danko Pista, Horvath Janos, in data de 7 februarie incepand cu ora 10:00, ca urmare a unui incident survenit la reteaua de distributie gaze naturale. Echipele companiei lucreaza in vederea remedierii situatiei, reluarea treptata a alimentarii cu gaze naturale fiind estimata a se realiza pe parcursul zilei de 7 februarie, incepand cu ora 13:00, in functie de prezenta la domiciliu a  consumatorilor afectati, masura fiind necesara pentru efectuarea operatiunilor in conditii de siguranta. Reamintim consumatorilor nostri principalele masuri de siguranta ce trebuie luate în cazul în care simt miros de gaz în interiorul imobilelor: sa stinga toate focurile; sa deschida imediat toate usile si ferestrele; sa nu manevreze aparate electronice; sa nu aprinda lumina; sa nu verifice cu flacara instalatile cu gaze naturale; sa paraseasca încaperea si sa sune imediat la dispeceratul de urgenta Delgaz Grid, tel. 0265.200.928 (numar taxabil cu tarif local din reteaua Telekom si cu tariful operatorului pentru toate celelalte retele de telefonie) si 0800.800.928 (numar gratuit, apelabil din principalele retele de telefonie fixa si mobila).  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8032 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON