URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 07 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La începutul lunii iunie a intrat în vigoare o lege care modifică legislația penală în materia sancțiunilor rutiere. În concret, prin Legea nr. 172/2024 a fost modificat Codul penal sub mai multe aspecte privind infracțiunile rutiere și consecințele pe care o condamnare le produce cu privire la dreptul de a conduce autovehicule.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
04 Iulie 2024, 11:32

Coaliția PSD-PNL a stabilit data alegerilor prezidențiale și a celor parlamentare. Mergem la vot de Ziua Națională

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Coaliția guvernamentală PSD-PNL a ajuns la un consens privind data alegerilor prezidențiale și a celor parlamentare.

Primul tur pentru alegerea viitorului președinte va avea loc pe 24 noiembrie, iar al doilea pe 8 decembrie.

Duminica dintre cele două date, pe 1 decembrie, românii vor fi chemați să voteze parlamentarii.

„Coaliția de guvernare a finalizat discuțiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare. Astfel, ținând cont și de opiniile exprimate de celelalte formațiuni politice, reprezentanții Coaliției au fost în consens în ceea ce privește organizarea alegerilor prezidențiale, după cum urmează:

- primul tur în data de 24 noiembrie

- al doilea tur în data de 8 decembrie.

De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 Decembrie”, se anunță într-un comunicat PSD-PNL.

Luni și marți, Marcel Ciolacu a avut consultări cu liderii celorlalte partide pe tema datei alegerilor prezindențiale, după ce PSD nu a reușit să ajungă la un acord cu PNL în privința datei prezidențialelor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Florea
Stai amu cu oile tale, de țăran.
Postat 04 Iulie 2024, 23:04 de Sandu2100
civitasulpinatum
economie vei face la anu,dupa alegeri,dupa cele din USA ma refer,ca astea de la noi sunt doar asa de trecut in registru.sa vezi atunci cum vei gandi abstract cu matzele goale.sa vezi la anu cum o sa vrea sandu2100 si dl Poiu sa vina la mine la ferma la muls de vaci,la fatari de miei,la tuns de oi,si asta doar ptr o farfurie de.mamaliga traditionala rromaneasca si un loc sigur de dormit,bine asta e doar o ipoteza,deci nu trebuie luuata ca ceva sigur!PS darr in aceasta ipoteza voi alege cei mai calificati in zootehnie si agricultuura,deci CV celor 2 enumerati mai sus va fi prea putin relevant.adica unul ,DL Poliu e expert in securitate cibernetica,iar al2 lea sandu2100 e expert in a ridica osanale PNL,atacuri la persoana,deci ambii vor avea dificultati in a primi un job de "asistent" la feerma.
Postat 04 Iulie 2024, 20:36 de florea
KP!
Daca se comaseaza, comentezi, daca nu, comentezi. Medicamenteleeeee...
Postat 04 Iulie 2024, 17:43 de Biggie
Parafrazandu-l pe Stalin
Nu contează cine votează, nu contează nici măcar cine numără, contează cine anunță câștigătorul. A remarcat cineva ca nici la 10(zece!) zile nu am avut rezultatele definitive ale alegerilor din 9 iunie a.c.? In ciuda a tot felul de softuri de ,,numarare"! Sau tocmai de aia?!
Postat 04 Iulie 2024, 17:36 de pinonel
Coaliția "anusului contra naturii" a decis calendarul electoral.
A decis după ce Johannis s-a plâns la "mă-sa" vitregă care tocmai a pstronat sărbătoarea de 4 iulie, că nu-și poate stăpâni "hemoroizii" din fundul care, până la recentele alegeri, vroia să comaseze cele două buci. Acum, dacă tot le-a ieșit dezastrul social și economic la care sunt experți atât liberalii cât și socialiștii, trai pe vătrai și adio comasare. Așa că, în loc de cel încă două duminici de prostit norodul, o să fie trei ... în care tot nărodul poate să creadă că votul lui e important. Ghinion. 2024 reprezintă anul celui mai mare "tun electoral" al României post-decembriste, în fapt anul în care se și încheie ocuparea politică, militară și economică a României, de către "licurici".
Postat 04 Iulie 2024, 17:05 de KP
Bah!!!!!
Ca la noi la nimenea!!!!!! Cit ne intereseaza situatia?! Cum n-ar fi vorba de noi si de viata noastra! Ce trist !!!!!
Postat 04 Iulie 2024, 16:06 de Piranda
Si sa ziceti ca nu e hotie tot votarea asta si tot partidele nu sunt la fel...
Pe bune, cine o sa mearga la vot pe 1 Decembrie? In fiecare an 20-25% din populatie face o minivacanta, deci sunt plecati de localitatea de domiciliu... Deci din start zic ca prezenta la vot v-a fi mic, ceea ce ajuta partidele actuale sa ramane acolo unde sunt, ca "cei platiti" cu un litru de ulei sigur merg la vot, chiar cu flotanti, transportati chiar la sectie de votare, etc etc... de ce nu au unit cu prezidentiale? ca aia nu conteaza, vedem si acuma pe Iohanis cat de mult comenteaza ce face parlamentul, e ca Biden in USA, nici nu stie unde e...
Postat 04 Iulie 2024, 14:38 de cititor_
Pe astea de ce nu le-a puțin comasa?
Se putea face împreună un tur de prezidențiale cu parlamentarele făcute împreună. La fel ca și localele cu europarlamentarele. Acum nu mai trebuie sa facem economie?
Postat 04 Iulie 2024, 12:26 de CivisUlpianum
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6089 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON