URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 August 2021, 14:38

Clujenilor, banii înapoi!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Acum 10 ani, străbăteam străzile prăfuite ale Oradiei, în care doar câţiva băştinaşi ieşeau la plimbare, dar şi aceia cu teamă, să nu le pice în cap bucăţi din clădiri dărăpănate. Nici vorbă de localuri unde oamenii să iasă la masă sau de turişti dornici să-şi toace banii prin urbe.

Azi, dacă ieşi prin oraş, în orice zi şi la orice oră, vei rămâne uluit de puzderia de lume, de multitudinea de localuri, mai toate pline, de turiştii care pozează clădirile monumentale, clădiri pe care le-au descoperit deodată cu noi, pentru că multă vreme nu le-am băgat în seamă, fiind camuflate în cenuşiu.

Că mai e mult până departe este clar. Că deja imaginea oraşului începe să o ia înaintea realităţii este iarăşi adevărat. Important, însă, este că oraşul atrage, e colorat şi plin de viaţă, iar povestea lui trebuie să continue. De aceea nu trebuie să pierdem redute pe care le-am câştigat.

Dacă nu vom avea grijă de Aquapark, să-l ţinem curat, să le dăm oaspeţilor mâncare pe plac, poate să mai adăugăm bazine şi tobogane, s-ar putea ca turiştii să facă un efort de 50 de kilometri în plus şi să-şi lase banii în Ungaria. De aceea este vital ca Primăria să cumpere terenul neutilizat de lângă Aquapark, chiar dacă costă o avere, şi să dezvolte afacerea.

Muzeele s-au înmulţit şi renovat, mai trebuie să dăm viaţă şi Cetăţii pentru a diversifica oferta şi a o aduce cât mai aproape de aşteptările oamenilor. Iar cu festivaluri ca European Music Open sau precum cel Medieval putem depăşi graniţele ţării ca notorietate.

Ani de zile orădenii îşi puneau traista-n băţ, banii în batistă şi apelau la cel mai bun medic, trenul de Cluj. De când e lumea, studenţii orădeni cheltuiau şi ei banii părinţilor pentru a studia la Cluj. A venit vremea să le luăm clujenilor banii înapoi!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Unde sunt liberalii de altădată?
Când un teren era vital pentru Primarie, nu era cumpărat ci expropriat.
Postat 18 August 2021, 06:32 de User anonimizat
ideea lui Chiria e foarte buna
Aquaparkul merita deja extins, cumparat si spatiul liber lasat de Mudura/Lotus, si strandul MAI Dinamo. Hoteluri se pot face si in multe alte locuri in apropiere, prin tot orasul. Dar trebuie adaugate noi atractii, noi bazine, noi tipuri de jocuri de apa. Chiar merita extinsa capacitatea aquaparkului!
Postat 17 August 2021, 04:52 de unu
Uitati-va si voi hal de radactor sef
Bai saracule, tu chiar ti-ai pierdut complet mintile? Ca esti ticalos si prost asta stie un oras intreg dar acum mai esti si nebun de ospiciu?
Postat 17 August 2021, 01:02 de Tool
@KP
Aci te contrazic. Eu circul mult noaptea din pricina serviciului si vad intotdeanua masinile de la RER care matura si spala soseaua. Le-am intalnit pe toate bulevardele si pe multe alte strazi care sunt intens circulate ziua.
Postat 16 August 2021, 22:02 de User anonimizat
"Acum 10 ani, străbăteam străzile prăfuite ale Oradiei, ... bla-bla-bla ...", zice Mircea Chirilă.
Mircea Chirilă, tu mai ai vreo "țiglă pe casă" și "mintea acasă" când bați câmpii în așa hal? Doar dacă ne-am referi la "praful" de pe străzi, ar fi bine să îți aduci aminte că, înainte de 2008 când a apărut "falimentatorul", RER spăla săptămânal străzile principale cu trafic intens. După 2008 nu s-a mai făcut asta, din așa-zise motive de economie la bugetul local. În acest moment, Oradea este unul dintre cele mai prăfuite orașe din regiune. În ceea ce privește banii, poți începe să pui deoparte, că tot la Cluj vei ajunge d.p.v. medical.
Postat 16 August 2021, 21:57 de KP
esti pe pluta pe Bistrita?
mister mIRCEA... ori nu ai fumat ce trebuie, ori faci pe nea' prostache. am citit titlul, zic ma....ce naiba e treaba acolo? cand colo, ce sa vezi... mister mIRCEA bate campii; da cu nucile in perete de plictiseala ca nu mai prinde un articol MAAAAAAAREEEEE...sa il stie lumea. sa iti fie rusine pentru prostii de genul asta. cu siguranta puteai lega mai frumos articolul sa fie si elegant, si sa iti dea dreptate lumea ca trebuie sa ne dezvoltam si sa nu mai fuga studentii si mana de lucru la Cluj. dar ai ales sa o footzi de gard. asa ti-ai pus clujenii in cap ca nah....si pe oradeni ca...nah.nah
Postat 16 August 2021, 18:52 de taz
Mircea, impartial ca tot romanu'
Acest gen de ,,articole" se numeste advertorial. Un advertorial este o reclamă sub formă de conținut editorial. Termenul „advertorial” este un amestec al cuvintelor "advertisement" (reclamă) și „editorial”. Si acum vine chestia tare : ,,În publicațiile tipărite, reclama este scrisă, de obicei, pentru A SEMӐNA cu un articol obiectiv și concepută pentru A ARӐTA exact ca o știre obiectiva și independentă." sursa: wikipedia P.S. Cine a platit pt. aceasta reclama?! Si din ai cui bani?!
Postat 16 August 2021, 18:47 de pinonel
Sa nu exageram...
Pentru medici, tot la Cluj si Timișoara mergem. Iar la Mudura nu vrem sa îi plătim terenul la supra-pret! Ne-am saturat de personajele Mudura, Micula si altii care incep ci "M"! Oportuniștii și infractorii sa stea la pușcărie!
Postat 16 August 2021, 15:07 de MASSIMO
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON