URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 20 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Septembrie 2024, 20:15

Clubul FC Bihor, obligat de Federația Română de Fotbal să-i plătească antrenorului Florin Farcaș salarii restante și compensații 

Clubul FC Bihor, obligat de Federația Română de Fotbal să-i plătească antrenorului Florin Farcaș salarii restante și compensații  George Tătar și Florin Farcaș, pe vremea în care cel din urmă antrena echipa de fotbal a Oradiei
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce a decis să renunțe la colaborarea cu antrenorul Florin Farcaș, care a reușit promovarea în Liga a II-a, chiar dacă acesta avea contract valabil pe încă circa 3 ani, FC Bihor este obligat să-i plătească acestuia salariile restante, plus compensații, potrivit unei decizii luate de un organism din cadrul Federației Române de Fotbal.

Decizia FRF

Soluția în dosarul Florin Farcaș vs. Asociația Club Sportiv Fotbalistic Oradea (care reprezintă FC Bihor) a fost pronunțată joi de Camera Națională de Soluționare a Litigiilor, din cadrul FRF. 

Decizia a fost publicată, însă doar pe scurt, fără multe detalii, pe site-ul Federației. Acolo se arată că organismul menționat mai sus „constată încetarea raporturilor contractuale în temeiul art. 26.2 din RSA, din voința unilaterală a părților, începând cu data de 19.09.2024” și totodată „obligă clubul la plata drepturilor financiare restante și compensații, precum și taxa de procedură”.

În decizia publicată online nu se spune despre ce sume este vorba. Se menționează, în schimb, că împotriva soluției se poate face recurs la 5 zile de la comunicare. 

Tătar: „Vom face recurs”. În rest, no comment 

Contactat de BIHOREANUL, președintele FC Bihor, George Tătar, nu a vrut să spună prea multe despre speță și nici să dezvăluie ce sumă ar fi de plătit, dacă decizia rămâne definitivă. În schimb, a confirmat că clubul orădean va contesta decizia, recursul urmând să fie judecat tot de FRF. 

„Noi deocamdată nu am primit decizia. Nu îi știm conținutul. Așteptăm să ni se trimită. Este clar că vom face recurs. Nu pot comenta mai multe în această etapă, fiindcă este un litigiu în derulare”, s-a rezumat să spună președintele FC Bihor. 

BIHOREANUL a încercat să-l contacteze și pe antrenorul Florin Farcaș, însă până la ora publicării acestei știri, acesta nu a răspuns apelurilor. De altfel, acesta nu a vorbit în public niciodată despre acest conflict. 

Cum s-a ajuns aici

La începutul verii, după promovarea echipei FC Bihor din Liga a III-a în Liga a II-a au apărut în prima fază informații pe surse în presa sportivă cum că liderii clubului au decis să renunțe la serviciile antrenorului Florin Farcaș, în ciuda performanței și chiar dacă acesta avea contract valabil pe încă circa 3 ani. Vestea i-a supărat pe mai mulți fani ai echipei. 

Pe 22 iunie, după ce deja anunțase aducerea argentinianului Gustavo Aragolaza pe post de „director tehnic”, președintele FC Bihor, George Tătar confirma că s-a decis despărțirea de Farcaș, dar nu a dat prea multe detalii despre cum anume se va face asta, dat fiind contractul în vigoare între părți. 

„În ceea ce priveşte antrenorul lui FC Bihor, vă pot spune că, în urma analizelor şi raportat la proiectul pe care l-am pornit, Consiliul Director şi AGA au hotărât să nu mai continue colaborarea cu actualul antrenor (n.r. - Florin Farcaş). Eu îi mulţumesc pentru munca depusă, însă vine un moment în viaţa fiecăruia când sunt necesare schimbări pentru a putea evolua. El a antrenat CAO şi mai apoi FC Bihor timp de 7 ani de zile, dar trebuie să înţelegem că vine un alt ciclu de performanţă. În viaţa fiecăruia sunt decizii greu de luat, dar sunt necesare pentru evoluţie şi pentru a ajunge la anumite rezultate”, spunea Tătar într-o conferință de presă. 

Zeci de mii de euro? 

Sursele BIHOREANULUI spun că, după luarea deciziei, s-au purtat discuții între părți, pentru a se stabili termenii în care se va rupe contractul valabil până în 2027, dat fiind că decizia a aparținut exclusiv clubului. 

Negocierile au eșuat, iar până la urmă Florin Farcaș a apelat la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor, cerându-și drepturile, dat fiind că FC Bihor a decis să renunțe la el, fără a-i putea reproșa lipsa de performanță; din contră, el tocmai reușise promovarea echipei în eșalonul secund al țării.

Nu se știe exact ce sumă ar trebui FC Bihor să-i plătească lui Florin Farcaș dacă decizia FRF va rămâne definitivă, însă sursele BIHOREANULUI spun că suma totală ar fi de ordinul zecilor de mii de euro. Salariile restante (ar fi vorba de circa 2.000 euro net / lună) nu i-au mai fost plătite antrenorului de la începutul verii, de când FC Bihor a decis să-l îndepărteze de pe banca tehnică, dar contractul a rămas în vigoare. În plus, compensațiile la care face referire FRF ar fi, de fapt, salariile pe care Farcaș le-ar fi primit dacă ar fi rămas banca tehnică a echipei din Oradea până la finalul contractului.

Situația tensionată dintre FC Bihor și Florin Farcaș mai are un aspect neobișnuit: fiul antrenorului, Ricardo Farcaș, face parte din lotul echipei pregătite acum de argentinianul Gustavo Aragolaza. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON