URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 22 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Foarte mulți s-au întrebat cum e posibil ca, statistic, Bihorul să stea cu salariile la un nivel sub Sălaj, de exemplu, dar totuși la noi să fie pline localurile și prețurile să se apropie de cele din Cluj. Explicația e simplă: în statistici nu sunt cuprinse veniturile nefiscalizate, iar de acest lucru beneficiază din plin nu doar bihorenii, ci în general orice județ care are norocul să aibă o vamă...
Zic şi eu
Adrian Cris
Să fie nici prea tânăr, nici prea în vârstă, dar și în putere, și carismatic, să aibă experiență, dar nu și cicatrici, moderat, dar și însuflețitor, să fie cunoscut, dar nu și cu schelete prin dulap, și mai ales să nu fie membru în niciun partid. Cam ăsta ar fi profilul creionat de popor pentru viitorul președinte.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În contextul deciziei Curții Constituționale prin care au fost anulate alegerile prezidențiale, cu consecința reluării întregului proces electoral, ridică problema exercitării demnității de președinte al României pe perioada de la expirarea mandatului actualului președinte și până la învestirea președintelui ce va fi ales în primăvară.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Mai 2023, 19:52

Clopoțel de 10.000 de euro! Un director de școală din Oradea le cere elevilor bani ca să-i primească la festivitatea de final de liceu (VIDEO)

Clopoțel de 10.000 de euro! Un director de școală din Oradea le cere elevilor bani ca să-i primească la festivitatea de final de liceu (VIDEO) INSPIRAT DE ELVEȚIENI. Directorul Colegiului Economic Partenie Cosma, Daniel Negrean (medalion), recunoaște că vrea să organizeze în curtea școlii o festivitate similară celei la care el a participat, la inaugurarea școlii private elvețiene OHMA, care pregătește specialiști în HoReCa
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproape 250 de elevi vor absolvi în curând Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea, iar directorul Daniel Negrean pare că vrea să le dea o lecție nedorită de... finanțarea școlilor.

Liceenii sunt revoltați pentru că, din dorința directorului liberal, vor avea o festivitate de absolvire fastuoasă, pe care tot ei trebuie să o și plătească. Ca să audă ultimul sunet de clopoțel din curtea școlii, fiecărui licean i se cer 200 de lei, iar cei care nu vor să plătească sunt avertizați că nu vor putea participa la ceremonie.

În replică, directorul susține că n-a vrut decât să organizeze o ceremonie plăcută pentru elevi, profesori și părinți. Pentru că școala n-are buget pentru așa ceva, nici sponsori, singurii care pot sponsoriza ambițiile profesorilor sunt elevii și părinții!

De cinci ori mai scump ca în toamnă

Mai mulți elevi, dar și profesori din Colegiul Economic s-au plâns BIHOREANULUI despre situația care îi macină de câteva săptămâni. De teama că directorul s-ar putea răzbuna pe ei, toți au acceptat să discute cu reporterul doar sub protecția anonimatului.

„La începutul anului școlar, directorul Daniel Negrean ne-a spus că festivitatea de absolvire, care va avea loc în curtea școlii, va costa cam 50 de lei pe elev. Era o sumă OK, nimeni nu a comentat. În urmă cu câteva săptămâni, ne-a anunțat, prin șefii de clasă, că, de fapt, ne va costa 250 de lei pe elev, pentru că vom avea o scenă cu DJ, un candy-bar (n.r. bufet cu prăjituri), apă, sucuri și cafele”, povestește o viitoare absolventă.

Ceremonia de absolvire este momentul în care elevii aud pentru ultima oară clopoțelul sunând, își iau adio de la școală, premianții sunt invitați pe scenă și toți liceenii primesc o diplomă care atestă finalizarea studiilor liceale. La acest moment festiv pot participa neîngrădit toți elevii și, în mod firesc, n-ar trebui să-i coste nimic.

În schimb, directorul Colegiului Economic le-a spus elevilor că doar scena care va fi montată în curtea școlii pe 26 mai, când este programată festivitatea, îi costă 2.200 de euro. La asta se adaugă cheltuielile cu prăjiturile, pe care tot Negrean le-a estimat la 3.000 de euro. „Restul banilor nu știm pe ce merg, putem doar să bănuim...”, mai spune eleva.

În cele 10 clase de-a XII-a de la Colegiul Economic învață, în total, 248 de elevi, ceea ce înseamnă că, în total, directorul voia să strângă de la ei suma fabuloasă de 62.000 de lei!

Negocieri...

De la bun început, unii liceeni s-au arătat nemulțumiți de pretenția directorului. „I-am spus că nu suntem de-acord și că noi nu ne dorim astfel de cheltuieli. A acceptat să reducă suma de la 250 la 200 de lei. Dar și așa este mult și nimeni din clasa mea nu vrea să plătească. La fel spun și elevi din alte clase”, a declarat o altă elevă a colegiului.

Dacă fiecare elev va plăti 200 de lei, înseamnă că în toată școala se vor strânge 49.600 de lei, adică aproximativ 10.000 de euro.

Elevii care sunt șefi de clase au fost, în urmă cu două săptămâni, la o întâlnire cu directorul, cerându-i să accepte suma de 100 de lei pe persoană, dar Negrean n-a fost de-acord. În schimb, le-a spus că nu mai dorește să discute cu ei, ci cu părinții lor, așa că în ultima săptămână, directorul a participat la mai multe ședințe cu părinții organizate de diriginții claselor de-a XII-a.

A încercat să-i convingă pe părinți

„Le-a explicat părinților că a luat decizia să organizeze festivitatea după ce a aflat că elevii nu vor să facă banchetul de la final de liceu și că s-a gândit ca, după ceremonia propriu-zisă, toată lumea să rămână în curtea școlii 2-3 ore, la socializare. De aceea vrea scenă, prăjituri, ape, sucuri, cafele, un cort și mese de cocktail. Părinții i-au spus că elevii nu vor asta, iar replica directorului a fost că părinții nu trebuie să fie conduși de copii, că oricum copiii nu vor multe, nici să vină la școală, dar tot vin”, relatează un cadru didactic.

Pentru ca festivitatea să fie fastuoasă, directorul plănuiește să comande și mai multe sticle de șampanie, astfel încât elevii și profesorii să ciocnească pahare. Asta, chiar dacă consumul de alcool în unitatea de învățământ este interzis!

Mama unui elev de-a XII-a, cofetăreasă de profesie, s-ar fi oferit să facă prăjiturile necesare la prețul de 3.000 de lei, însă oferta ei nici n-a fost luată în calcul. „Directorul a spus că are deja firmele cu care lucrează: Top Sound pentru scenă, President pentru prăjituri”, mai spune sursa BIHOREANULUI. Cum le-a selectat, n-a explicat nimănui...

Au promis că nu vor mânca din prăjituri

Dacă nu vor plăti banii ceruți de director, absolvenții de la Colegiul Economic se tem că nici nu vor putea participa la această festivitate, cu încărcătură emoțională pentru ei și familiile lor.

Absurdul de la Colegiul Economic a ajuns până acolo încât elevii care nu vor să plătească banii pentru organizare i-au promis directorului că nu vor consuma nicio prăjitură și nu vor bea nici măcar un pahar cu apă, ci doar vor participa la ceremonie, iar de îndată ce se va încheia, cu tot cu părinți, vor pleca.

„I-am spus că nu vrem nimic din tot ce aduce dumnealui, că nu o să ne atingem de prăjituri, cafele sau sucuri. Noi, cei din clasa noastră oricum ieșim împreună la un local după, vrem doar să avem ultimul sunet de clopoțel și să sărbătorim că am terminat liceul. A zis că nu există opțiuni, ori plătim, ori nu participăm”, spune o altă elevă.

Alți elevi i-au propus directorului să țină festivitatea la Teatrul Regina Maria, așa cum fac și alte colegii din Oradea, unde au rezolvată problema scenei și a sonorizării. Adolescenții s-au și documentat și au aflat că închiriatul sălii fastuoase de la Teatru costă 2.000 de lei pe oră și, cu tot cu serviciile de curățenie după, tot ar ieși mult mai ieftin decât în varianta lui Negrean. În plus, cei aproape 1.000 de oameni care se preconizează că vor merge la ceremonie, părinți, bunici și prieteni ai absolvenților, n-ar sta în picioare, în soare, ci cea mai mare parte dintre ei pe scaune.

Nu plătești? Diploma prin gard!

Daniel Negrean nu pare să accepte niciun compromis, însă. „Domnul director ne-a spus că, dacă nu dăm banii, ne dă diplomele prin gard și că pe scena lui nu urcăm”, zice și un elev din clasa a XII-a. Iar vorbele adolescenților sunt confirmate și de profesori.

„O colegă, dirigintă la o clasă de-a XII-a, a spus că dintre elevii ei, doar unul este de acord să plătească. Directorul i-a răspuns: «Foarte bine, înseamnă că nici dvs. nu veți participa la festivitate». Apoi ne-a spus tuturor diriginților că nu suntem implicați și că nu avem putere de convingere, dacă nu reușim să-i lămurim pe copii”, povestește un dascăl din școală.

Niciun profesor n-a luat însă atitudine, vocal, în Colegiul Economic. Explicația? Se tem că, dacă vor riposta prea tare, vor avea de suferit. „Dacă nu facem ce spune el, e clar cum va fi: nu vom mai primi clase (n.r. la care să fie diriginți), nu mai intrăm în niciun fel de comisie, poate ne atinge și la calificativul anual de evaluare”, a mai zis cadrul didactic. Toate aceste pedepse ar însemna pentru profesori bani mai puțini la salariu.

Asociația părinților este... a profesorilor!

În multe dintre cele zece clase de-a XII-a, elevii au început să aducă banii la școală, de teamă că altfel fie nu vor putea participa la festivitate fie, mai rău, vor rămâne corigenți la vreo materie și nu se vor putea înscrie la examenul de Bacalaureat, cum unii profesori i-ar fi amenințat. Toți diriginții și elevii au primit ordin să strângă banii până cel târziu vinerea viitoare, pe 12 mai, și să-i doneze asociației de părinți a școlii, care ar urma să încheie contractele cu firmele furnizoare.

De ce ar face asociația de părinți cum vrea directorul, dacă părinții și elevii se împotrivesc? Răspunsul este simplu: este condusă doar de profesori!

„Asociația a fost fondată în urmă cu mai mulți ani, dar nu de părinți, ci de profesorii din școală. Sunt cinci membri fondatori, toți cadre didactice, președintele este tot profesor, și probabil pe ei îi va pune să facă contractele și plățile. Mai mult ca sigur, apărarea lui va fi că asociația de părinți organizează totul, el n-are nimic de-a face cu povestea asta”, mai spune o sursă a BIHOREANULUI.

„Orice om în lumea asta cere bani”

Pentru că prea puțini elevi au dus banii până acum, joi, directorul s-a dus să vorbească din nou cu elevii unei clase de-a XII-a în care niciun adolescent nu vrea să plătească cei 200 de lei.

De data aceasta, liceenii l-au înregistrat audio când a încercat să-i convingă că ideea acestei festivități este bună. „Dacă nu vrei, atunci înțeleg. Înseamnă că o să ne comportăm ca atare, n-are sens să încercăm să vă convingem, să vă consiliem. Nu e rolul nostru ăsta, dacă în 4 ani de zile n-ați înțeles nimic, Dumnezeu cu mila! Dacă tu patru ani stai într-o școală și pui problemele în felul ăsta, pentru mine, sincer, e o dezamăgire”, sunt vorbele lui Negrean, surprinse de înregistrare.

„Eu așa ceva n-am văzut! Ce eveniment vrei să faci? Orice om în lumea asta cere bani, nu-ți face nimeni gratis”, a mai spus directorul.

O altă profesoară a intervenit în discuție și l-a întrebat pe un elev cât a plătit pentru școala de șoferi, vrând să sugereze astfel că liceenii nu duc lipsă de bani. Elevul răspunde că l-a costat 2.700 de lei, în timp ce colegi de-ai lui vociferează, spunând că lucrurile nu au legătură.

În discurs intervine tot Negrean: „Degeaba vă revoltați, doamna profesoară are dreptate. Trebuie să știi că ești clasa a XII-a și să spui din timp: «Mamă, cred că o să mă coste ceva!» 200 de lei, sincer...  Un organizator te întreabă: «câți bani aveți, ca să știu ce vă dau?». Ce vreți să facem, să nu facem nimic? OK! Nu facem nimic și o să fim o organizație care nu are niciun țel”.

În final, elevii îi promit directorului că până la finalul acestei săptămâni decid dacă vor să aducă banii sau nu. „Întotdeauna trebuie să analizăm firul în patru. Stăm de două-trei săptămâni în situația în care sunt clase care au adunat bani, și voi nu. Ce să fac cu voi, în momentul în care se termină festivitatea, vă deschidem ușa și ieșiți pe-aici? OK, dacă asta vă doriți, asta se va întâmpla!”, le-a mai spus directorul.

Înregistrarea discuției dintre Negrean și elevi:

Pe model elvețian

Contactat de BIHOREANUL, directorul Daniel Negrean a fost, întâi de toate, dornic să afle cu cine a vorbit reporterul, adică sursa informațiilor. Când i s-a spus că acest lucru nu este posibil, s-a înconjurat de mai multe diriginte de la clasa a XII-a, în semn de susținere, care au declarat același lucru ca și el: festivitatea este menită să creeze o conexiune între elevi, profesori și părinți.

De ce nu s-a creat această conexiune în ultimii patru ani și cum se poate ea face în ultima zi din viața lor de liceeni, n-au mai explicat. „Mi-am dorit o schimbare de mentalitate, aceste ceremonii să aibă un aer de festivitate. Dacă aș avea fondurile necesare, ca școală, n-aș cere niciun ban”, a declarat Negrean.

Potrivit acestuia, discuțiile despre organizare au început în toamnă, cu comitetul de părinți al școlii, când nimeni nu s-a împotrivit. Mai mult, directorul susține că și acum părinții sunt de-acord, iar nemulțumiți ar fi de fapt câțiva elevi cârcotași, montați de diriginți care ar fi preferat să celebreze singuri cu elevii.

„Am spus aproximativ 200 de lei, care ar însemna cheltuieli pentru firma care organizează evenimentul, confetti, partea legată de închiriat cort, pentru că nu poți să pui o masă în soare, ape, sucuri, cafele. Dar nu putem stabili nimic, până nu știm câți bani avem”, a spus directorul.

Șeful Colegiului Economic susține că nu vrea decât să organizeze un eveniment plăcut pentru toată lumea, de tip cocktail, așa cum a văzut la OHMA, școală privată de HoReCa, cu acționariat elvețian, care are sediul în vecinătatea Colegiului Economic. Diferența este că OHMA este o școală privată, unde taxele de școlarizare sunt de mii de euro, iar Colegiul Economic o școală publică, care n-ar trebui să-i coste pe elevi nimic.

„Ăsta e adevărul”

Negrean respinge ideea că elevii trebuie să plătească bani ca să participe la festivitate și susține că ei trebuie să dea bani doar pentru a doua parte, cea în care vor socializa, în curtea școlii, alături de profesori.

„Pe lângă valorile pe care am încercat să le transmitem în cei patru ani de liceu, să fie punctuali, să respecte aproapele, vrem să le insuflăm să încerce să și socializeze, să se deschidă un pic, să participe la un eveniment la care nu au mai fost”, susține directorul.

Lui Negrean nu i se pare greșit ca evenimentul să fie plătit de elevi și de părinți, care ar fi cheltuit și mai mult dacă elevii organizau, de pildă, un banchet. „Orice activitate extracurriculară în școlile din România este plătită de părinți, ăsta e adevărul”, se apără liberalul. Întrebat de ce nu a apelat școala la sponsorizări, mai ales că are parteneri printre firmele din HoReCa, Negrean a spus doar că asemenea ajutoare „se obțin greu”; evident, e mult mai ușor de apelat la „pușculița” părinților!

Directorul jură că n-are nicio înțelegere nici cu Top Sound, nici cu President: „Dacă dvs. găsiți o firmă care să fie mai ieftină, aduceți-o!”.

Banii vorbesc

Cât despre bani, susține, cum era de așteptat, că vor fi gestionați de „asociația de părinți”, nu de el, care s-a implicat în organizarea evenimentului doar pentru că nimeni nu a făcut-o.

Când BIHOREANUL i-a precizat că asociația este, de fapt, una a profesorilor, deoarece doar aceștia sunt membri, Negrean a recunoscut această absurditate, justificând-o prin faptul că părinții se schimbă tot la patru ani și, juridic, e mai greu de administrat ONG-ul. Dar în Consiliul de Administrație al asociației există totuși și un părinte, care are drept de semnătură...

În final, a mai adăugat că nimic nu este bătut în cuie, pentru că banii încă nu s-au strâns. „În momentul în care părinții vin cu lista și banii, putem să stabilim un comitet de organizare și să decidem ce facem”, a încheiat el, nu înainte de a-și manifesta nemulțumirea față de demersul jurnalistic: „Veți denigra școala, dar lucrurile bune nu le vedeți”.

Sursele BIHOREANULUI au mai deconspirat însă că, după întâlnirea cu reporterul, Negrean a și convocat o ședință cu profesorii, în care le-a reproșat că unii dintre ei au „denigrat” școala și le-a promis că va afla cine a făcut-o. Ce-o să le facă, n-a mai spus. Dar e limpede că principalele sale preocupări sunt fundamental greșite...

Fost inspector școlar general

Directorul Colegiului Economic, Daniel Negrean, este un personaj cunoscut în învățământul bihorean. Membru PNL, partid pe care îl reprezintă și în Consiliul Local Oradea, a câștigat conducerea școlii în 2021, pentru o perioadă de 4 ani, în urma concursului de directori care s-a lăsat cu inculparea de către DNA a unei alte liberale, Mioara Țigan, fosta șefă a Casei Corpului Didactic, și a fostului director al Școlii Avram Iancu, Sorin Cuc.

În trecut, el a avut și funcții de conducere în învățământul bihorean. În 2012, cu sprijin politic liberal, Negrean a fost numit la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Bihor, de unde a fost demis, tot politic, doi ani mai târziu.

În 2016, el a participat la concursul pentru direcțiunea școlilor din Bihor, însă a reușit „performanța” să pice proba scrisă, astfel că a fost doar director adjunct în instituția condusă atunci de un alt coleg de partid, Virgil Blage.

În urma concursului din 2021, Blage și Negrean au făcut rocada, cel din urmă devenind director plin, iar colegul său director adjunct.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Directorii sunt sefii lor insisi
Nu cred ca trebuia sa le zica generalul directorilor sa adune protocoale sau nu....dl Negrean e in scaun didactic de multi ani si ar trebui sa stie cum e cu organizarea acestor evenimente.
Postat 05 Mai 2023, 19:29 de omulet545
@ florin87
O data si o data trebuie sa se termine cu fondul clasei, fondul scolii, bani de 8 Martie, bani pentru videoproiector, bani pentru atentii, bani pentru cadou de absolvire, bani pentru zigravit, bani pentru banci, etc. Vorbim de invatamant de stat, finantat public din taxe ai impozite platite de noi toti. Cat despre educatie: No Comment - un copil care din gradinita pana cand termina liceul trebuie sa dea bani, atentii, si sa tina capul plecat va fi un vesnic obedient, spagar si slugarnic, exact asa cum l-a invatat sistemul!
Postat 05 Mai 2023, 16:49 de oradeanbihor
Societatea bolnava
Ma intreb totusi oare cand va fi trasa si presa la raspundere pentru aceste articole de defaimare care par a fi comandate de catre unele persoane.Nu ma intereseaza politica,dar acest articol pare a fi defapt o o “razbunare” la adresa acestui director din partea cuiva care poate ar dorii o schimbare.De cand presa este atat de intreseata de strangerea de fonduri pentru festivitatea de premiere sau banchet?Mie unul ideea nu mi se pare nici buna dar nici rea.Cat despre acei bani,nu stiu unde este problema cand o festivitate organizata la teatru sau un banchet organizat la o sala de evenimente depaseste cu mult acest buget.In fine asta nici nu mai conteaza.Important ar fi ca aceasta presa de la noi din tara sa fie mai interesata de drogurile care acapareaza incet tinerii si de vilele pe care unii si le fac de pe urma lor.Daca sunteti interesati sa faceti o schimbare incepeti cu voi in primul rand si apoi cu restul.Incetati sa mai dati vina pe profesori sau pe directori pentru ca copii nu sunt educati,societate creeaza caracterele copiilor,societate care la noi in tara este bolnava rau de tot.Ce modele pot sa aiba copii din ziua de azi cand in presa sunt prezentate doar modele negative.Incetati odata cu mizeria asta si prezentati modele pe care copii ar putea sa le urmeze,nu articole despre un director care vrea sa organizeze o festivitate.Am uitat ca societatea romaneasca reactioneza doar la scandal si toata lumea arata cu degetul pe altul,dar nimeni nu se vede pe el.Daca cei care controleaza ceea ce se transmite in mediul online sau prin presa nu vor lua masuri,in urmatorii anii tara asta va arata dezastruos.Aaa am uitat ca in ochii presei nunta facuta de un om,despre care se stie bine ce a facut cu cartierul de case din Paleu,este ceva de mandrie.Dar nu despre asta e vorba.FITI VOI SCHIMBARE PE CARE VRETI SA O VEDETI IN ALTII!!!
Postat 05 Mai 2023, 14:51 de Florin87
Cat de prost sa fii...
Asta a facut legea în învățământul bihorean, cata vreme s-a bucurat de increderea lui Bolojan, punându-și în funcții colegi de partid, prieteni și neamuri. Si probabil a crezut ca poate face orice doar ca n-a invatat din lecțiile primite de alții asemenea lui, adică Bolo te lasă din brate cât ai clipi dacă faci prostii, ca n-are nevoie de scandal ci de voturi.
Postat 05 Mai 2023, 13:57 de acid
România Educată, Depolitizată
Bine că nu s-au intâmplat astfel de evenimente (simpatice) în scoli cu directori PNLiști, cu inspectori generali PNLiști, in municipiu cu primar PNList, intr-un judet cu președinte de Consiliu Județean PNList, cu ministru al educației PNList , intr-o țară educată ce are in frunte un profesor. ,,Ghinion, PeeSeeDee! " citat dintr-un mare înțelept român.
Postat 05 Mai 2023, 13:56 de PureStupidity
.
Sunt o eleva care a participat in ultimii 2 destul de mult la activitatile care se intamplau in scoala,de-a lungul timpului am avut ocazia sa vad cat de prefacut este acest personaj care a dat bine la ochii parintilor,sau cel care pe unii i-a presat si a invins.
Postat 05 Mai 2023, 10:35 de Girl7744
Komision
Da...culegeri, carti, banci, zugraveli, proiector, albume, dvd. Toate sunt must have. Chiar daca nu ai bani sau poti trai fara ele, ti se ofera. Industria orizontala sta pregatita. Cum sa te eschivezi? Scoti banul si lasi roata sa se invirta...
Postat 05 Mai 2023, 10:22 de excalibur
Nu sunt de acord cu asta
Sunt elevă în clasa a XII-a la Colegiul Economic "Partenie Cosma" din Oradea, iar situația mi se pare de-a dreptul deplasată. Acești profesori "exemple negative" sunt aceeași profesori care tolerează comportamentele inadecvate a elevilor și îi ajută să treacă cel puțin clasa. Pe mine, acești profesori m-au urcat pe podium în cadrul unei olimpiade școlare la nivel național. Asemenea și în cazul altor colegi. Cu domnul director Negrean ne-am înțeles, la nivel de clasă, de minune, nu am avut probleme cu dânsul. Din punctul meu de vedere, situația este exagerată. Lipsa de respect a elevilor este vizibilă, asemenea lipsei celor 7 ani de acasă. Experiența mea în acest liceu a fost una foarte frumoasă, interesul profesorilor și modul de predare a materiilor este excelent, activitățile extrașcolare promovate în școală m-au ajutat enorm și m-au format ca persoană.
Postat 05 Mai 2023, 10:19 de NicoletaBerde
Jo napot peneeleee
Imaginea perfecta a liberalismului din Oradea dar si a scolilor de stat care trebuie sa "produca" pe spatele parintilor, tot la comanda partidului, bineinteles. Si da, se cer bani pentru orice plus pedepse pentru profesorii care nu reueesc sa adune formularul 230 de la toti parintii (redirectionare 3.5 % din impozit catre fantome inventate de directori)
Postat 05 Mai 2023, 10:12 de oradeanbihor
200 de lei...
...o data in viata. Cu care cumparam totusi niste catering si bauturi. Poate chiar ne SIMTEM bine. Ce ziceti de 350 lei pentru o sesiune de poze, numit album, la terminarea clasei a opta? Astazi cind orice sarantoc poate face poze de caltate cu telefonul, minim 12Mp, autofocus, iar cu 3-7 lei le printezi la orice laborator foto. Scoala din Romania educata, pe linga spalarea creierelor, spala si banii...
Postat 05 Mai 2023, 09:55 de excalibur
Avea comision de la furnizori 20 %, așa era înțelegerea
Nu înțeleg de ce vă mai mirați, 10.000 de euro total, 2000 de euro comision întors la el în buzunar de la furnizori, e atât de simplu, asta vă răspunde la toate întrebările. Cât despre calitățile lui de director/cadru didactic s-a văzut că nu a fost capabil să promoveze un amârât de examen scris pentru funcția de director până a venit PNL ul la butoane, cum a venit Abrudan, cum am promovat. REVERIFICAȚI LUCRĂRILE DE LA EXAMENUL FRAUDAT.
Postat 05 Mai 2023, 09:54 de ObservatorBH
Porcul liberal trebuie tranșat ...
... acum, nu de Crăciun sau la Sfântu' Așteaptă. Discriminările, inclusiv cele pe criterii financiare, sunt penale rău-rău. PNL e plin de "neterminați" flămânzi precum această imitație de dascăl pus director.
Postat 05 Mai 2023, 07:58 de KP
Colegiul Economic "Partenie Cosma"
Fiind un actual elev in clasa a XII a in acest liceu, pot confirma ca domnul Negrean este intruchiparea ridicolului. Acest "director" pe langa calitatile profesionale detine si un complex de superioritate rar intalnit. Fluiera elevii pe holurile liceului, vorbeste cu ei ca si cum ar vorbii cu niste animale. In acest an scolar, un eveniment tragic inafara scolii a cauzat decesul unui elev din clasa a XII. Cand domnul Negrean a auzit despre asta, a pornit furios spre clasa cu pricina pentru a le tine morala ca sunt imaturi. Sincerele condoleante au fost urmate de un discurs despre cum acest eveniment va afecta negativ imaginea publica a institutiei. Pe langa toate astea, a interzis participarea profesorilor la inmormantare deoarece el nu accepta ca acestia sa "chiuleasca". Dommul Negrean este doar o personalitate interesanta in cadrul liceului. In aceasta institutie puteti intalni si profesori care vorbesc singuri pe hol....doamna Morariu, profesori care te jignesc si iti rad in fata...doamna Balan, profesori care trimit poze indecente elevelor...domnul Toia, si lista continua.
Postat 05 Mai 2023, 00:34 de cheerfulnut
...
Unu la mana, mai exista ceva institutie in tara asta putreda unde posturile nu sunt ocupate politic? Fain director...cu 200 de lei pe copil ii invata sa socializeze, sa fie deschisi. In 4 ani ce au facut cu ei in scoala? In lumea asta pur materialista, tu ii inveti pe pruncii aia inca din gradinita ca trebuie sa cotizeze anual, semestrial, ba chiar lunar pentru niste cacaturi. Acum a mai inventat el si fitele de clasa a XII-a cu festivitatea extravaganta. Din suma stransa cat reprezinta onorariul lui? Iti vine sa il scuipi intre ochi la ce porcotan ii. Mai are si curajul sa spună ca organizatia parintilor, cand toti sunt impotriva. Cica învățământul e gratuit, nu? Dar tu ii excluzi de la festivitate pe cei care nu platesc. Doamne feri sa ai in ziua de azi 4-5 copii. Nu ajung 4 salarii numai sa tot dai banii la scoala. Terifiant!
Postat 04 Mai 2023, 23:14 de corm16
un cocos incordat care se crede sef de clan de interlopi
directorul de la economic mai bine s-ar inspira din festivitatile de absolvire ale colegiilor respectabile din Germania, Anglia, nu din niste kkathuri de scoli din turism care promoveaza snobismul si extravaganta de prost gust tipic balcanice! faptul ca imbraca un costum nu-l face intelectual automat, din contra, dupa apucaturi nu se diferentiaza de interlopii cu ceafa groasa si ghiuluri pe 3 degete!
Postat 04 Mai 2023, 21:16 de roger
Organizati flagrantul
Abuz de putere si de autoritate. Astfel de indivizi nu au nici un pic de bun simt. Bagati in puscarie si interdictie pe viata sa mai lucreze in invatamant.
Postat 04 Mai 2023, 20:35 de OrbanKula
Hai pardon, în toate școlile se cer...
...bani pentru una alta chiar dacă părinții nu recunosc, fond de aia, fond de cealaltă, fond pentru hârtie serox, fond pentru excursii unde intră și gratuitatea a doi, trei profesori, acum sunt premiați cu nota 10 când se merge undeva cum ar fi de exemplu altfel de școală, dar materie de abea cunosc acești copii, nu de alta dar observăm la BAC, plus comportamentul multor copii, atât pe stradă cât și în clasă, dar dacă se aduc bani de acasă, chiar și la matematică, română poți devenii olimpic...
Postat 04 Mai 2023, 20:20 de Morometul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.779 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON