URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Septembrie 2021, 14:32

City Insurance iese de pe piață. Ce trebuie să știi dacă ai asigurare RCA la această companie

City Insurance iese de pe piață. Ce trebuie să știi dacă ai asigurare RCA la această companie sursa foto: promotor.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania City Insurance, cea mai mare companie de asigurări din România, cu aproape 3 milioane de asigurați, iese de pe piață. Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis, vineri seară, să îi retragă autorizația de funcționare și să promoveze în instanță cererea de deschidere a falimentului.

Potrivit Hotnews.ro, care publică un material amplu pe această temă, românii care au polițe RCA la City au două opțiuni: fie să-și păstreze asigurările până la data expirării, fie să le denunțe și să încheie contracte la un asigurător fără probleme.

„Orice cetățean care are în acest moment o poliță încheiată cu City Insurance poate denunța absolut legal această poliță, încheind în aceeași zi o altă poliță cu un asigurator decent, fără probleme. Pierde poate în jur de 200 de lei, dar câștigă mult mai mult în momentul în care riscul unui eveniment nefericit se materializează”, a precizat pentru HotNews.ro reprezentantul unuia din cei mai mari brokeri din piață.

Sursa citată mai arată că cei mai afectați de această criză vor fi păgubiții, cei loviți în trafic de o mașină asigurată la City, „deoarece multe service-uri nu mai fac reparații pe aceste polițe și toate despăgubirile de la acest asigurător vor fi plătite abia după ce instanța îi declară definitiv falimentul”.

„Din momentul în care decizia ASF se publică în Monitorul Oficial, Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) poate primi cereri de deschidere de dosare de daună și cereri de plată de despăgubiri. Atenție, însă! FGA nu poate plăti despăgubirile solicitate și avizate aferente polițelor City decât după decizia definitivă în instanță privind falimentul acestei societăți de asigurări”, mai scrie sursa citată.

Dacă un asigurător este rău platnic, păgubiții pot da și deținătorul poliței în judecată pentru recuperarea daunelor provocate.

Pentru a rezolva această criză, Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență care să permită Fondului de Garantare a Asiguraților să poată face plata despăgubirilor către asigurați imediat ce ASF retrage autorizația City Insurance și deschide procedura de faliment, fără să se mai aștepte ca falimentul să fie declarat prin decizia definitivă în instanță.

Pe fondul posibilului faliment al City Insurance, prețurile RCA au crescut masiv la unii asigurători în ultimele zile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON