URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 05 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Noiembrie 2021, 08:56

Citește Metallica! O carte de colecție, despre legendara trupă Metallica, apărută la Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru fanii heavy metal, anul acesta Crăciunul vine mai devreme! Editura orădeană Casa marchează patru decenii de la înființarea celei mai cunoscute trupe de gen printr-un volum de o calitate grafică excepțională, tipărit în Dubai.

Lansată în premieră în România, cartea „Metallica - Povestea din spatele cântecelor”, de Chris Ingham, deschide în forță drumul spre atelierul de creație al zeilor rock, fiind plină de informații inedite și imagini spectaculoase. „Cartea deapănă poveștile din spatele fiecărei piese, acoperind discografia completă a legendarei trupe”, spune coordonatorul editurii Casa, Crăciun - Bökös Emese.

În culise

Cartea răscolește cele mai intime cotloane ale universului Metallica. „Îl veți vedea aici pe foarte tânărul Hetfield, care «își mârâie mesajul și își toacă chitara», «o masă de trupuri zvâcnind» la primele concerte Metallica, instantanee din perioada Metallica nu-metal, sau «cu cele mai cunoscute fețe trash-metal dinainte de anul 1986» - totul între coperți solide, cu un concept grafic inspirat”, descrie Emese.

Rigurozitatea informației este garantată de jurnalistul Chris Ingham, care a mai semnat volumele „Nothing else matters: The stories behind the biggest Metallica songs” și „The book of metal”.

Revoltat și necruțător

„Mi-a plăcut foarte mult spiritul James Hetfield, revoltat și necruțător, în care a fost scrisă cartea. Volumul te introduce în istoria contemporană pe ușa Metallica și te alegi cu lecții solide pe teme precum vânătoarea de vrăjitoare de la Hollywood din anii ʼ50, Războiul Rece și primele frisoane de ecologism din anii ʼ80”, spune traducătorul Nicolaie Ardelean, un alt orădean „vinovat” de apariția editorială.

Cartea se găsește, începând din această săptămână, pe rafturile librăriilor Cărturești, la 120 lei, și poate fi comandată cu un discount de 20% de pe site-ul editorului, www.edituracasa.ro, constituind unul dintre cele mai tari cadouri ce pot fi făcute unui adult născut în anii ʼ70. Vorba traducătorului Ardelean: „Rock-ul este muzica pe care o ascultau înainte tinerii spre disperarea bătrânilor și acum o ascultă bătrânii spre disperarea tinerilor...”

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.817 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON