URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Iulie 2024, 15:48

Circulaţia tramvaielor pe Calea Aradului va fi sistată timp de o lună, pentru înlocuirea căii de rulare (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Circulaţia tramvaielor pe Calea Aradului va fi sistată începând de luni, 29 iulie, timp de o lună, pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a lucrărilor de înlocuire a peste 670 metri de linie de tramvai.

Transportul public cu tramvaie va fi, în acest context, și mai anevoios, dat fiind faptul că deja circulația garniturilor pe Bulevardul Decebal este deja oprită, pentru lucrările de construire a unui pasaj rutier la intersecția cu str. Tudor Vladimirescu. 

„Lucrările vor începe luni”

Constructorii vor avea de înlocuit calea de rulare şi de înierbat între linii pe tronsonul delimitat de sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea şi strada Padişului.

„Lucrările de înlocuire a căii de rulare şi de înierbare între liniile de tramvai vor începe luni, când va fi sistată circulaţia tramvaielor pe tronsonul afectat de lucrări”, a declarat, pentru BIHOREANUL, directorul OTL, Adrian Revnic.

Pe durata lucrărilor, cu termen de execuţie de o lună, transportul călătorilor în zonă va fi asigurat cu autobuze.

Potrivit șefului OTL, autobuzele vor parcurge un traseu care va lega zona Rogerius de Centrul Civic, cu trecere pe Calea Aradului, pe traseul Parcul Olosig - str. Oneştilor - str. Padişului, Calea Aradului - str. Iuliu Maniu - Piaţa Cetăţii şi retur.

În paralel, garniturile de tramvai vor lega cartierele Nufărul şi Ioşia, pe strada Atelierelor, de-a lungul pârâului Peţa.

S-au răzgândit

Inițial, lucrările de înlocuire a șinelor de tramvai din Calea Aradului trebuiau să aibă loc pe timpul nopții, fără să afecteze traficul, după cum declara, în martie, pentru BIHOREANUL, primarul Florin Birta.

Ulterior, reprezentanții municipalității și cei ai OTL s-au răzgândit. „În final s-a luat decizia ca lucrările să se desfășoare cu sistarea traficului tramvaielor pe Calea Aradului, pentru ca lucrările să se termine până în septembrie, când circulația garniturilor ar trebui să revină la normal. Dacă s-ar fi lucrat doar pe timpul nopții, termenul de execuție s-ar fi prelungit”, a explicat directorul Adrian Revnic.

Investiţie de 4,4 milioane lei

După cum BIHOREANUL a mai scris, înlocuirea căii de rulare din Calea Aradului fost aprobată de Consiliul Local Oradea în luna martie.

Artera a fost supusă în primăvara acestui an unor lucrări de reabilitare şi lărgire a carosabilului, iar linia de tramvai va fi înlocuită pentru ca întreaga zonă să fie modernizată.

Lucrările de înlocuire a căii de rulare din strada Calea Aradului au fost atribuite pe 10 iulie, prin licitaţie, firmei Procons Group pentru suma de 4,4 milioane lei.

Soluţiile finale de rezolvare a traficului cu mijloace de transport comun în perioada sistării circulației pe Calea Aradului vor fi anunţate de OTL în cea de-a doua parte a acestei săptămâni. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Sa ziceti ca in trecut n-a fost tutul mai bine organizat
In anii 2000 pe Cantemir - Nufarului au reusit sa le schimbe liniile ingropate in pamant seara MANUAL, fara macara, fara pistol pneumatic, bucata cu bucata fara a ingreuna circulatia tramvaielor in timpul zilei, in 2024 nu se poate schimba pe o distanta muuult mai mica, circa 700m sa desface cateva suruburi si sa le inlocuiasca cu macara sinele, numai daca oprim circulatia de tot. Asta cu "ca sa termine pana in septembrie ca sa circule tramvaiele cand incepe scoala" e cel mai proasta minciuna, daca ar lucra seara si daca termina in noiembrie, ziua tot ar putea circula tramvaiele...
Postat 25 Iulie 2024, 08:16 de cititor_
Tipic vorba politiciilor...
Inainte de alegeri a fost vorba ca se va lucra noaptea ca sa nu ingreuneaza lucrariile circulatia tramvaielor, ca oricum jumatatea liniilor nu o sa circule, in canicula sa poate circula cu ceva oamenii... Dupa alegeri, hopa, a castigat firma de casa "ceva licitatie" despre care interesant n-a fost vorba nici macar ca au scos la licitatie si dupa ce patronul firmei de casa a "negociat" cu primarul, ca firma oricum lucreaza cu cateva oameni peste tot, cu ritmul melcului, ei nu vor sa mai plateasca si spor de seara, mai bine oprim circulatia si pe Aradului si in centru. Pe bune, acuma o luna am avut 7 linii de tramvai, acuma o sa ramane 2, practic una, ca pe linia nou de langa Peta, degeaba au facut nu are flux mare, mai ales asa spre Iosia, fiind vacanta la universitate nu circula cam nimeni, o sa circula cu o frecventa de 20min, deci in tot oras o sa circula can 10-15 tramvai in total, restul o sa stea in depou, asta dupa o saptamana cand OTL a mandrit ca a scos tramvaiele cu AC pe traseu, iar acuma practic nu o sa vezi in tot oras nici un tramvai...
Postat 25 Iulie 2024, 08:08 de cititor_
Dezorganizarea organizării de șantier la birtinezi.
Se revine la 3 benzi pe calea Aradului, pentru că una trebuie parcării utilajelor, sculelor și materialelor înlocuitoare.
Postat 25 Iulie 2024, 07:47 de KP
Dom' Primar
... da de ce să lucreze noaptea?... când nu văd ce fac... poate până dimineața ne trezim că avem metrou... Dom' Primar, mai bine închideți tramvaiele în depou și măcar știu orădenii că nu au transport... sau dacă s-a terminat campania le căutați în moț firmelor care scurmă tot orașul... Mai bine tragem noi (votanții) decât să lucreze ei în schimb de noapte... Cum ziceam :închideți depoul că așa vom face și noi taximetriștii mai mulți bani!! Știm o treabă!!!!
Postat 24 Iulie 2024, 19:06 de Taxi-driver
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON