URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 August 2024, 17:34

Circulaţia tramvaielor pe Bulevardul Decebal din Oradea NU va fi reluată la începutul școlii. Care este următorul termen limită (FOTO)

Circulaţia tramvaielor pe Bulevardul Decebal din Oradea NU va fi reluată la începutul școlii. Care este următorul termen limită (FOTO) foto: Ovi D. Pop
Circulaţia tramvaielor pe Bulevardul Decebal din Oradea NU va fi reluată la începutul școlii. Care este următorul termen limită (FOTO) foto: Ovi D. Pop
Circulaţia tramvaielor pe Bulevardul Decebal din Oradea NU va fi reluată la începutul școlii. Care este următorul termen limită (FOTO) foto: Ovi D. Pop
Circulaţia tramvaielor pe Bulevardul Decebal din Oradea NU va fi reluată la începutul școlii. Care este următorul termen limită (FOTO) foto: Ovi D. Pop
Circulaţia tramvaielor pe Bulevardul Decebal din Oradea NU va fi reluată la începutul școlii. Care este următorul termen limită (FOTO) foto: Ovi D. Pop
Circulaţia tramvaielor pe Bulevardul Decebal din Oradea NU va fi reluată la începutul școlii. Care este următorul termen limită (FOTO) foto: Ovi D. Pop
Circulaţia tramvaielor pe Bulevardul Decebal din Oradea NU va fi reluată la începutul școlii. Care este următorul termen limită (FOTO) foto: Ovi D. Pop
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Termenul de reluare a circulaţiei tramvaielor pe Bulevardul Decebal din Oradea începând cu data de 9 septembrie, odată cu reînceperea anului şcolar, anunţat în primăvară de primarul Florin Birta, nu va fi respectat.

"Am decis să amânăm"

Chestionat de BIHOREANUL, primarul de Oradea a declarat luni că circulaţia tramvaielor va reluată cel mai probabil abia în luna octombrie.

"În urma discuţiilor purtate cu constructorii, am decis să amânăm reluarea traficului tramvaielor pe Bulevardul Decebal, cel mai probabil până în luna octombrie. Am luat această decizie ca să nu spargem de două ori asfaltul pe Bulevardul Decebal", a declarat Birta.

Decizia vine după ce, cu ocazia lucrărilor de amenajare a pasajului subteran care va subtraversa Bd. Decebal de-a lungul străzii Tudor Vladimirescu, reprezentanţii municipalităţii au luat decizia reabilitării dumului pe tronsonului delimitat de sensul giratoriu din zona Bisericii Emanuel şi intrarea pe Podul Decebal. Lucrările, demarate în vară, au fost complicate de infrastructura din subteran.


Foto: Ovi D. Pop

"Având în vedere săpăturile de pe Bd. Decebal, vom înlocui şi conducta de apă din azbociment care este poziţionată pe mijlocul străzii. Lucrarea era prinsă în Programul Operaţional Infrastructură Mare, urmând să fie realizată anul viitor sau peste doi ani. Am decis să o facem acum şi nu anul viitor, astfel încât în toamnă, la finalizarea lucrărilor, bulevardul Decebal să fie reabilitat integral", a explicat edilul.

Primarul susține că nu există niciun vinovat pentru această decalare. "Lucrarea trebuia să aibă loc abia în anul 2025 sau 2026. Se ştia de ea, nu acum s-a descoperit că avem o conductă de azbest de înlocuit, atât doar că o facem mai repede", a susţinut Birta.

Au început deja săpăturile...

Lucrările de înlocuire a conductei au început deja, pornind dinspre şantierul viitorului pasaj Decebal, unde constructorii mută conductele din calea viitoarei căi de rulare subterane.

Din această zonă, executanţii lucrărilor au început săpăturile pentru amenajarea şanţului în care va fi poziţionată viitoarea conductă pe partea stângă a bulevardului, pe sensul de mers către Biserica Emanuel.

"În momentul în care conducta nouă va fi amplasată pe marginea drumului, actuala reţea din azbest, care este poziţionată în mijlocul străzii, va fi izolată şi scoasă din funcţiune", a spus Birta.

Deşi decalarea termenului de reluare a traficului tramvaielor a fost anunţată abia luni, reprezentanţii municipalităţii se aşteptau la această amânare încă de acum două săptămâni.

Așa cum BIHOREANUL a arătat, reunit în şedinţă „de îndată", Consiliul Local Oradea a hotărât pe 13 august, la propunerea primarului Florin Birta, suplimentarea bugetului Companiei de Apă Oradea cu 3,5 milioane lei pentru înlocuirea acestei conducte de azbociment.

Banii au fost luaţi de la lucrările de înlocuiri reţele pe care le face CAO în cartierul Nufărul pe străzi precum Peneş Curcanul, Onisifor Ghibu şi Aleea Zidarilor, care sunt întârziate.


Foto: Ovi D. Pop

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Stai ma liniștit
Nu am fost prostiți de Bolojan și Birta, am votat ce trebuie pt Oradea si Bihor. PSD nu e ce ne trebuie, dar e bun la Vaslui ::::)))))
Postat 28 August 2024, 10:04 de Sandu2100
Pinochio birtinez
Birta si bolovan v-au prostit pe fata doar sai votati. Sandu vezi ca ai uitat sa iti medicamentele azi
Postat 27 August 2024, 23:10 de sandu2102
vasi/adi13 și alte conturi de PROPAGANDĂ
Ai văzut de ce nu ne trebuie Grindeanu PZD, și ne trebuie Bolojan. Noua nu ne trebuie om cu ceasuri de milioane, cu care Boloar face un pod undeva in Bihor.
Postat 27 August 2024, 21:30 de Sandu2100
vasi/adi13 și alte conturi de PROPAGANDĂ
Ți-am dat răspuns fraiere, dar nu mai răspunzi ca PZD nu te lasă, după rezultatele proaste de la locale :::::))))) oricum rezultatele nu sunt proaste pt PZD la noi in zonă, ele e normale :::::)))))
Postat 27 August 2024, 21:21 de Sandu2100
pentru astia care comentati pe aici:
ba, voi chiar ati crezul in termenele mincinoase de la inceputul lucrarii? Voi chiar ati crezut? Pai numa demolarea maghernitelor le-a luat cateva saptamani cum sa finqalizeze linia in 3 luni? Se poate dar nu in rRomania!!! Am vazut supasaje facute in 3 zile sub autostrazi dar in Germania, Japonia,....!!!! Fiti cuminti si nu visati, teceti in realitate!
Postat 27 August 2024, 21:18 de scortosul
KP
Păcat ca comentezi aiurea-n tramvai, ai putea fi mult mai utila pt Oradea, spre exemplu ai putea sa maturi străzile voluntar. O sa fie încâ 4 ani in care o sa comentezi a-proasta ::::))))
Postat 27 August 2024, 18:21 de Sandu2100
Ce are "sula cu prefectura" oare?
Conducta cu pricina nu se află sub linia de tramvai, fiind sub carosabilul destinat autovehiculelor, nu transportului public. Așadar, tramvaiul ar putea circula chiar dacă, la 2-3 m în lateral, se lucrează la infrastructura de alimentare cu apă sau canalizare.
Postat 27 August 2024, 18:10 de KP
SanduXYZ ...
... păcat că articolul nu ne spune și care-i destunația imensului teren pe care a fost "Înfrățirea" cândva. Parc, aquapark sau multe-multe blocuri.
Postat 27 August 2024, 18:00 de KP
KP aka mama Omida
Ai explicația si motivația in articol, dar trebuie sa ști să citești.
Postat 27 August 2024, 16:09 de Sandu2100
::::))))))
Vai cat de mult suferă propaganda PZD, ca tramvaiele vor circula o luna mai târziu ::::))))
Postat 27 August 2024, 14:20 de Sandu2100
@kp
Boschetaru de sandu e pus sa atace pe toti care nu dau cu limba. Asta e platit sa faca, nu vezi ca aceleasi doua fraze le repeta intruna. De capul lui nu e in stare sa gandeasca singur, e un fel de bou ca Ciuca si Klaus, doi care nu stiu sa lege doua cuvinte.
Postat 27 August 2024, 13:04 de vasi13
#Robert ... nu prea circuli în afara orașului și județului, nu-i așa?
Informează-te despre Timișoara spre exemplu, unde mai ieri era o problemă cu traseele de ieșire și intrare în oraș. Azi se programează deja ultimele termene de finalizare a "inelului metropolitan" pe toată circumferința orașului. Unii cu laudele, ca la Bihor, iar alții cu făcutul fără publicitate, ca la Timișoara, Bacău, Sibiu, etc.
Postat 27 August 2024, 12:56 de KP
E rândul lui Sandu să explice, să motiveze și să argumenteze.
Din păcate, pentru birtinezi în primul rând, Sandu este prea laș ca să poată deschide subiectul termenelor și fuge de explicații la fel ca Bolojan, Birta și toți "neterminații" noștri, de la PNL.
Postat 27 August 2024, 12:50 de KP
Sandu boschetu
Si ce agitat era sluga sanda2100 , acum 2 luni ca tramvaiele vor circula. Asa ii dicta aptorul sa faca propaganda. Boschetu
Postat 27 August 2024, 12:06 de vasi13
vreme nefavorabila
Or fi avut vreme nefavorabila si nu au putut termina cum au promis. Numai ploi au fost toata vara asta.
Postat 27 August 2024, 10:36 de unul
Si marmota invelea ciocolata
Sa muriti voi, ca va trebuie o luna si jumatate sa inlocuiti 500 de m de tzeava. E cum zice Robert, lucrarea e abia la inceput si tramvaiul nu e avion sa zboare peste santuri.
Postat 26 August 2024, 21:01 de Kid
..................
Prostii! Pasajul e inca pe nicăieri și s-au hazardat când au pus termene fanteziste iar acum dc tot au văzut că au vorbit prostii la începutul lucrărilor atunci au mai băgat și schimbul asta de țeava.Abia sunt turnați piloții dc sunt toți,urmează săparea,pereții,betonare și abia apoi planșeu și abia apoi linie de tramvai deci cu sau fara țeavă nicio șansă nu era niciodată să decurgă lucrarea cum au visat ei.Oricum fata de media din RO se mișcă bine sau chiar f bine și dc avem așteptări rezonabile nu vise atunci treabă sta chiar binișor.
Postat 26 August 2024, 19:43 de Robert
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON