URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 27 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
18 Iunie 2024, 22:45

Cine va reprezenta România în Parlamentul European. Lista noilor europarlamentari

Cine va reprezenta România în Parlamentul European. Lista noilor europarlamentari Senatoarea extremistă Diana Șoșoacă devine europarlamentar (foto: Inquam Photos / George Călin)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biroul Electoral Central a făcut publice, la 9 zile de la scrutin, rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare, astfel că se cunoaște lista completă a celor 33 de aleși care vor reprezenta România, încă din această vară, în Parlamentul European. 

Rezultatele oficiale prezentate marți arată că Alianţa PSD-PNL a fost prima în preferințele românilor, adunând 48,55% dintre voturi, adică un număr de 4.341.686, în timp ce AUR a obţinut 14,93% (1.334.905 voturi), Alianţa Dreapta Unită - 8,71%, UDMR - 6,48%, SOS România - 5,03%, REPER - 3,74%, Nicu Ştefănuţă – 3,08%.

În Bihor, pe primul loc s-a clasat tot Alianța PSD-PNL, dar cu un scor sub media națională.

În urma rezultatelor, Alianţa PSD-PNL are 19 dintre cei 33 de parlamentari români, AUR a reușit să primească 6 mandate, Alianţa Dreapta Unită are 3, SOS România şi UDMR au câte 2. Un singur candidat independent, Nicu Ştefănuţă, a reușit să obțină destul voturi pentru a primi un mandat ca eurodeputat. 

Printre europarlamentarii aleși pe 9 iunie se află un singur politican originar din Bihor. Este vorba despre Mircea Hava, născut în 1956 la Oradea, dar care a fost primar al municipiului Alba Iulia, iar acum se pregătește să înceapă un nou mandat de europarlamentar. El a candidat pe listele alianței PNL-PSD.

La Bruxelles vor merge și candidați cu viziuni anti-europene declarate, cum e reprezentanta SOS România, Diana Șoșoacă. Același partid a mai obținut un loc în Parlamentul European, care va fi ocupat la Luis Lazarus. 

Lista noilor europarlamentari din România:

Alianţa PSD-PNL

Mihai Tudose (PSD)

Rareş Ioan-Bogdan (PNL)

Gabriela Firea (PSD)

Dan Motreanu (PNL

Claudiu Manda (PSD)

Adina Vălean (PNL)

Victor Negrescu (PSD)

Vasile Dîncu (PSD)

Buda Daniel (PNL)

Maria Grapini (PUSL)

Gheorghe Cârciu (PSD)

Sigfried Mureşan (PNL)

Dragoş Benea (PSD)

Mircea Hava (PNL)

Dan Nica (PSD)

Gheorghe Falcă (PNL)

Ştefan Muşoiu (PSD)

Roxana Mînzatu (PSD)

Virgil Popescu (PNL)

AUR

Cristian Terheş

Claudiu Târziu

Gheorghe Piperea

Maria Teodorescu

Georgiana Adrian

Axinia Dimitrie Sturza

Alianţa Dreapta Unită

Dan Barna (USR)

Vlad Voiculescu (USR)

Eugen Tomac (PMP)

SOS România

Diana Şoşoacă

Luis Lazarus

UDMR

Iuliu Winkler

Lorant-Gyorgy

Independent

Nicu Ştefănuţă

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Conform fișă post
Cităm: ”La așa țară așa aleși”!
Postat 21 Iunie 2024, 17:01 de Just-22
De aceea s-au dus oamenii la vot ...
... din dragoste pentru cei de oe listă? Cu oricine am vorbit spunea cam același lucru ... că merge să voteze pentru că s-a săturat de "ăștia de acum". Atunci cum naiba au câștigat mandate cei ca Rareș Bogdan spre exemplu care, conform oricărui sondaj anterior alegerilor, nu avea încredere nici 2% ?!? Pentru mine e clar că furăciunile electorale au atins niveluri foarte sofisticate și că veșnicul vot "contra", dintotdeauna utilizat la români, a fost grav încălcat.
Postat 19 Iunie 2024, 06:42 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6557 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON