Biroul Electoral Universitar a finalizat, în dimineaţa zilei de joi, numărarea voturilor de pe cele 718 buletine introduse în urnă de electori, miercuri, la scrutinul pentru alegerea celor 57 de membri ai Senatului Universităţii din Oradea.
Potrivit procesului-verbal al scrutinului, doar două voturi au fost anulate, ca fiind albe, astfel că 716 voturi au fost valabil exprimate.
Actualii şefi ai Senatului, preşedintele Sorin Curilă (Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei) şi cancelarul Vasile-Aurel Căuş (Facultatea de Ştiinţe), au câştigat un nou mandat de senator, Curilă obţinând 419 voturi, iar Căuş 336.
În schimb, senatorul cu cele mai multe voturi primite este Codruţa Bendea, şef de lucrări la Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial, care a adunat 449 de voturi. Pe locul doi în clasamentul susţinerii este conferenţiarul Ovidiu Burtă, de la Medicină şi Farmacie, care a primit 446 de voturi, iar al treilea clasat este lectorul Magdalena Indrieş, de la Facultatea de Litere, care a fost votată de 423 de persoane.
Au mai câştigat un mandat de senator şi universitari care au făcut parte din acest for în mandatul 2012-2016, precum Florin Mariş Hinsu (Facultatea de Arte, 327 voturi), Cristian Grava (Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, 293 voturi), Ioan Ţarcă (Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, 272 voturi), Mariana Mureşan (Facultatea de Medicină şi Farmacie, 435 voturi), Simona Bodog (Facultatea de Ştiinţe Economice, 379 voturi) ori Simona Vicaş (Facultatea de Protecţia Mediului, 308 voturi).
În rândul senatorilor noi se numără actualul prorector Marcela Prada (Facultatea de Construcţii şi Arhitectură, 335 voturi), fostul director general administrativ al Universităţii, Mircea Gordan (Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, 333 voturi), avocatul Ştefan Herchi (Facultatea de Drept, 382 voturi) şi preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii, Nicu Cornel Sabău (Facultatea de Protecţia Mediului, 265 voturi).
În schimb, sunt şi universitari cunoscuţi nu au adunat destule voturi pentru a-şi reprezenta facultatea din care fac parte ca senatori şi au rămas rezerve. Printre aceştia se numără fostul prorector Sorin Şipoş (Facultatea de Istorie, 250 voturi), managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp (FMF, 278 voturi), doctoriţa Carmen Pantiş (FMF, 307 voturi) ori decanul Facultăţii de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură, Aurora Mancia (164 voturi).
Noua componenţă a Senatului va fi validată de actualul for în 8 februarie. Printre primele acţiuni ale senatorilor se va număra identificarea membrilor în incompatibilitate, care vor avea apoi de ales care calitate o preferă. Apoi, pe 18 aprilie, senatorii îşi vor alege noul preşedinte.
Citeşte pe această temă şi articolele:
Mobilizaţi la vot: Universitarii orădeni stau la coadă ca să-şi aleagă senatorii (FOTO)
Preşedintele Senatului Universităţii: Nu am nevoie să apar pe o listă ca să obţin un nou mandat
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.