URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 August 2024, 11:55

Cinci persoane anchetate în cazul morții prin supradoză a actorului Matthew Perry. Doi dintre acuzați, inclusiv un medic, au fost arestați

Cinci persoane anchetate în cazul morții prin supradoză a actorului Matthew Perry. Doi dintre acuzați, inclusiv un medic, au fost arestați (sursa foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Autoritățile americane au anunțat că cinci persoane - inclusiv doi medici, o femeie cunoscută drept „Regina Ketaminei” din Los Angeles și asistentul personal al actorului - au fost puse sub acuzare în cazul morții prin supradoză a actorului Matthew Perry, cel care l-a interpretat pe Chandler Bing în serialul „Friends”.

Doi dintre acuzați, un medic și „Regina Ketaminei”, au fost și arestați, a anunțat Departamentul de Justiție (DOJ) al SUA.

Rețea de furnizori

Procurorul Martin Estrada a declarat, într-o conferință de presă, că anchetatorii au efectuat o investigație amplă după moartea lui Perry în octombrie 2023, care „a dezvăluit o rețea criminală largă, subterană, responsabilă de distribuirea unor cantități mari de ketamină domnului Perry și altora”.

Principalii inculpați în acest caz sunt Jasveen Sangha, în vârstă de 41 de ani și supranumită „Regina Ketaminei”, și Salvador Plasencia, în vârstă de 42 de ani, un medic cunoscut sub numele de „Dr. P”, a transmis DOJ.

Ceilalți trei acuzați sunt Mark Chavez, 54 de ani, un medic care a recunoscut că i-a vândut ketamină lui Plasencia; Eric Fleming, 54 de ani, care a recunoscut că a distribuit ketamina care l-a ucis pe Perry; și asistentul personal al lui Perry, Kenneth Iwamasa, în vârstă de 59 de ani, care a recunoscut că i-a administrat ketamină lui Perry în ziua în care acesta a murit.

Ketamina este un anestezic general, care induce o stare asemănătoare unei transe, având în același timp efecte puternice analgezice, sedative și de pierdere a memoriei.

„Cât va plăti idiotul ăsta?”

Cei puși acum sunt acuzare au profitat de dependența actorului. „Acești inculpați au profitat de problemele de dependență ale domnului Perry pentru a se îmbogăți”, a spus Estrada. „Știau că ceea ce făceau era un mare pericol pentru domnul Perry, dar au făcut-o oricum”, a mai spus procurorul.

Potrivit acestuia, Perry, care s-a luptat cu dependența de medicamente ani buni, a redevenit dependent în toamna anului 2023, iar cei cinci ar fi profitat de această situație: Plasencia ar fi lucrat cu Chavez pentru a obține ketamina și cu Iwamasa pentru a i-o distribui lui Perry. Pe parcursul a două luni, ei i-au dat actorului aproximativ 20 de fiole de ketamină în schimbul a 55.000 de dolari în numerar, a spus Estrada.

„Plasencia a văzut asta ca pe o oportunitate de a profita de pe urma domnului Perry”, a spus Estrada, menționând că medicul ar fi scris în mesaje text: „Mă întreb cât va plăti idiotul ăsta” și că a vrut să fie sursa de droguri a actorului.

O fiolă îi costa pe medici 12 dolari, dar o vindeau lui Perry cu 2.000 de dolari. Ca medic, Plasencia „știa pericolul din ceea ce face” și i-ar fi spus unui alt pacient că Perry „scăpa de sub control din cauza dependenței sale”. „Cu toate acestea, a continuat să-i ofere ketamină domnului Perry”, a spus Estrada.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON