URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Aprilie 2014, 14:30

Cinci cursuri postuniversitare, la Universitatea din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din acest an, absolvenţii de facultate pot să se specializeze prin cinci cursuri postuniversitare noi ale Universităţii din Oradea.

Trei dintre cursurile pe care pot să le urmeze absolvenţii de facultate sunt din domeniul educaţiei: "Cercetarea fenomenelor educaţionale", "Managementul instituţiilor educaţionale" (ambele organizate la Facultatea de Ştiinţe Sociale) şi "Management educaţional" (Departamentul pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului Didactic). Durata acestor cursuri variază între 168 şi 480 de ore, iar taxele sunt între 500 şi 900 de lei.

Un alt curs postuniversitar, "Managementul şi Evaluarea Riscurilor pentru Securitate şi Sănătate în Muncă" este organizat la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, având o durată de 240 de orei şi costând 2.100 de lei.

Cel de-al cincilea curs are loc la Facultatea de Ştiinţe Economice şi vizează pregătirea managerilor de proiecte. Durata cursului este de 100 de ore, iar taxa de participare este de 1.100 de lei.

"La absolvire se eliberează un Certificat de atestare a competenţelor profesionale şi un supliment descriptiv aprobate prin ordin al Ministrului Educaţiei Naţionale", se arată într-o informare remisă marţi de Universitatea din Oradea.

Cei interesaţi de programele postuniversitare pot obţine detalii suplimentare la secretariatele facultăţilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
mai putini filozofi
Directia presedintelui Basescu a fost clara avem nevoie de ospatari buni, mecanici auto buni si de mai putini filozofi.
Postat 03 Aprilie 2014, 10:55 de Dan
angajat
Solutia ii clara: "sa ii sudeze pe ingineri". Asa cum a propus mae(i)strul Leuca de la facultatea IMT.
Postat 03 Aprilie 2014, 08:52 de Dan
Banii, baniiiiiii
Cum sau stabilit taxele? Taxe pentru fraieri. Aceste cursuri le gasiti in multe alte locuri mai ieftin. Criteriu taxe stabilit de conducerea fabricii. Cu cat numarul de ore la cursuri si valoarea profesorilor care predau scade cu atat cursul este mai scump. Cine va preda managementul la aceste cursuri? Trip Simona la socio? Bungau la IMT? Universitatea are foarte multe cursuri de management predate de profesori platiti foarte bine. Ocupativa profesorilor de management si de managementul institutiei. Sa va vedem practic ca la teorie vad ca sunteti primii.(nu buni).
Postat 03 Aprilie 2014, 07:32 de Scarbit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON