URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Iunie 2021, 18:06

Certificatul digital Covid, pentru circulaţie liberă, disponibil din 1 iulie în România. Cum îl vei putea primi (VIDEO)

Certificatul digital Covid, pentru circulaţie liberă, disponibil din 1 iulie în România. Cum îl vei putea primi (VIDEO) Positano, Italia (foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Certificatul digital Covid, cu ajutorul căruia se va putea circula liber pe teritoriul Uniunii Europene, va fi disponibil şi în România din 1 iulie, când este preconizat să fie lansat şi în celelalte ţări din UE. Certificatul, care va putea fi folosit în format digital sau în format tipărit, va putea fi descărcat dintr-o platformă naţională la care lucrează reprezentanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Anunţul a fost făcut, joi, de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, totodată vicepreşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Autorităţile din România vor lansa o platformă online securizată, dezvoltată de STS, de unde va putea fi descărcat certificatul de către 3 categorii de persoane: cele vaccinate împotriva COVID-19, cele care au trecut recent prin boală şi cele care au un test PCR negativ.

Autenticitatea certificatului va fi garantată de un cod QR. Acest cod QR va putea fi scanat la punctul de trecere vamală, iar certificatul va putea fi prezentat atât pe hârtie, cât şi pe telefon. 

"Vom avea un site, o platformă, unde putem crea un cont şi primim pe mail un link de unde putem descărca acest certificat", a spus Andrei Baciu. 

Certificatul digital Covid a apărut pentru a avea o abordare unitară la nivel european, pentru a facilita călătoriile între state şi pentru a scurta timpul petrecut în vamă, a amintit Andrei Baciu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Ipocrizie maximă
În anii anteriori pandemiei, ca să călătorești în străinătate sau în țară trebuia să ai și ceva bani ca să-ți permiți asta, cel mult 10% dintre români călătoreau pentru distracție. Acum nu mai este nevoie, vaccinul conține călătoriile în străinătate, biletele la concerte, cine luxoase la restaurante din ghidul Michelin, etc. Și hlizindu-se, Bihoreanul ne invită la Positano, o destinație la care consumatorii bihoreni de Hurghada pot doar să viseze. Ca să fie miștoul maxim!
Postat 03 Iunie 2021, 21:23 de Neutryno
intre timp stiinta si capitalismul a rezolvat problema mai repede si mai bine decat statul care vrea sa separe societatea in privilegiati si neprivilegiati
in Singapore a fost instalat deja in aeroporturi un breath-analyzer in care sufli si anunta pe loc daca ai cuOvidiu sau nu.
Postat 03 Iunie 2021, 20:49 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON