URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 03 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
Scandalul începutului de an este, în Oradea, conflictul preotului Ciprian Mega cu episcopul Sofronie Drincec, unul în care ortodocșii, și nu doar ai locului, se împart de o parte și de alta. Preotul, suspendat de la amvon pentru o lună, dar și de la șefia parohiei, iar în plus trimis în „cercetare disciplinară bisericească” cu riscul caterisirii, își acuză ierarhul de păcatul sodomiei, căci l-ar prigoni de dragul unui consilier „iubit”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Decembrie 2024, 13:15

Centrul comercial Prima Shops din Oradea a fost cumpărat de fondul de investiţii al Băncii Transilvania

Centrul comercial Prima Shops din Oradea a fost cumpărat de fondul de investiţii al Băncii Transilvania foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Centrul comercial Prima Shops, din Bulevardul Decebal, a fost cumpărat de fondul de investiţii al Băncii Transilvania.

Tranzacţia a fost anunţată la finalul săptămânii trecute, de către Fondul Imobiliar de Investiţii Alternative BT Property, administrat de BT Asset Management SAI SA, citat de Ziarul Financiar.

Comunicatul nu face nicio referire la valoarea tranzacţiei.

După cum BIHOREANUL a mai scris, zona comercială Prima Shops a fost amenajată în anul anul 2017 pe amplasamentul fostei fabrici Înfrăţirea printr-o investiţie de 12 milioane euro de către grupul Oasis, specializat în dezvoltarea şi gestionarea proprietăţilor de retail, şi se întinde pe o suprafaţă de peste 9.000 mp.

Încă de la inaugurare aici s-au localizat branduri cunoscute precum CCC, Takko, Deichman, Pepco, Flanco, Noriel sau Intersport. Ulterior, acestora li s-au alăturat KFC, Mesopotamia, Piaţa 9 şi altele.

Conform propriului portal, BT Propery, autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară încă din anul 2021, este un fond de investiţii alternative specializat în proprietăţi imobiliare, destinate investitorilor profesionali.

BT Propery investeste cel puţin 75% din activele sale în proprietăţi imobiliare sau părţi sociale ale societăţilor cu profil imobiliar.

De la lansare până în prezent, fondul de investiţii a ajuns să deţină active de circa 40,4 milioane euro. Printre acestea se numără zone de retail şi office şi clădiri cu destinaţie medicală, toate de calitate premium.

BT Asset Management SAI, din care face parte şi BT Property, gestionează 17 fonduri de investiţii. Activitatea de administrare a activelor a fost demarată în anul 2005, pornind de la 500 de clienţi, pentru a ajunge în prezent la peste 250.000 de investitori şi administrarea de active în valoare de circa 6 miliarde lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
tare si misto!
prin achizitia asta se democratizeaza accesul la investitie: acum orice oradean poate sa devina investitor prin fondurile bancii transilvania, si sa se laude ca e in parte, proprietar de mall (si cladirile clinicilor radiologie Amethyst, si BT Campus), si ia venituri din chiriile comerciantilor, 33% castig in ultimul an! La Lotus mall nu poti sa fii actionar, doar o familie de magnati incaseaza profitul din chirii. Nu e listat pe bursa, dar e un fond de investitii deschis. pozitivul ptr Banca Transilvania e ca poate sa se laude, sa atraga mai multi clienti oradeni, reclama gratis. pozitivul ptr Oradea e ca dovedeste ca e un oras dezvoltat, care atrage investitori, unde se fac bani. Si OSC e plin, profitabil, aglomerat. Si parcurile industriale. Sa vedem acum mai multe TradeCentere, cladiri de birouri clasa A ca se umple si este cerere in piata locala. Iata ca investitori romani (nu germani) iau profitul din chirii, companii romanesti administreaza mallul, fonduri de investitii romanesti faciliteaza capitalismul, statul roman si orasul nostru le taxeaza: suveranism cum vor toti alegatorii!
Postat 16 Decembrie 2024, 22:36 de unu
criza 2025
au preconizat nemtzii de la oasis criza finaciara 2025?au pasat afacerea cu aroma de fecale catre "investitorii" romani?colapseaza gigantul cu picioare de lut Germania in 2025?
Postat 16 Decembrie 2024, 18:52 de florea
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7959 RON
  • 1 EUR = 4.9767 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON