URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 07 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 27 ianuarie 2025, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie foarte importantă cu privire la infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența stupefiantelor. Decizia a fost motivată și publicată în Monitorul Oficial, pe 28 ianuarie.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Februarie 2025, 15:31

Centru recreativ modern la Marghita, pe bani europeni: bazine de înot, fitness, cinema, săli de jocuri (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Marghita a recepționat un nou obiectiv destinat localnicilor și turiștilor: un centru recreativ multifuncțional realizat cu 5 milioane de euro din fonduri europene, ce încorporează un mini-acvaparc, dar și o sală de cinema și una de conferințe. Centrul urmează să fie dat în folosință în această vară.

Facilități multiple

Lucrările de proiectare, construire și amenajarea a centrului recreativ multifuncțional din Marghita au fost executate de firma Selina în baza unui proiect în valoare de 5 milioane euro lansat în 2020, a declarat BIHOREANULUI primarul municipiului, Demian Zsolt, după recepționarea de la constructor a clădirii, procedură care a avut loc joi.

Cu dotări și o arhitectură moderne, centrul – cu o capacitate de 350 persoane – are la parter trei bazine de înot (câte unul pentru copii, adulți și un bazin jacuzzi), două saune, o salină, un loc de joacă pentru copii, o sală de jocuri (pentru tenis de masă și biliard), o sală de fitness, una de masaj, o cafenea și un cabinet de prim ajutor, capacitatea totală fiind de 350 de persoane.

La etaj, clădirea are o zonă administrativă cu birou, o sală de cinema cu 115 locuri și una de conferințe cu 30 de locuri, imobilul fiind dotat și cu un lift.


Foto: Selina

Deschiderea, în mai-iunie

Noul centru recreativ multifuncțional este destinat atât localnicilor, cât și vizitatorilor, urmând să fie deschis la finele acestei primăveri sau la începutul verii, în perioada mai – iunie, a precizat primarul Demian Zsolt.

Potrivit acestuia, noua facilitate nu poate fi dată în exploatare mai repede deoarece societatea care exploata și ștrandul în aer liber – Balneomar – a fost închisă în anii trecuți, astfel că va trebui reînființată, tot printr-o Hotărâre a Consiliului Local, iar apoi va prelua în administrare și noul centru.

În ce privește tarifele, acestea vor fi stabilite tot printr-o HCL, la propunerea Balneomar, a mai precizat edilul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
foarte frumos, arata bine in poze. Iar concurenta pe piata e buna!
cum zicea Kid, e nevoie de alternative si mai ieftine, ca Nymphaea s-a tot scumpit. Cat timp se investeste in regiunea Crisana si se fac aquaparkuri, e bine, sa fie oferta, ca pot veni din multe judete invecinate la balaceala la noi.
Postat 07 Februarie 2025, 21:00 de unu
Priorități
Deci acum Marghita are 0 industrie, 0 servicii, economie complet inexistentă, dar are un centru recreativ modern. Bravo. Numai în Uniunea Europeană e posibil să începi construcția unei case cu acoperișul. Mă întreb ce alte planuri mai are administrația Marghitei înainte să construiască o economie?
Postat 07 Februarie 2025, 16:56 de Melchizekek
count display
Delgaz Grid
  • Sistare alimentare gaze naturale in localitatea Marghita, judetul Bihor
    Delgaz Grid a fost nevoita sa sisteze alimentarea cu gaze naturale pentru consumatorii din localitatea Marghita, pe strazile: Ariesului, Primaverii, Rozelor, Dunarii, Oituz, Magurei, Campului, Danko Pista, Horvath Janos, in data de 7 februarie incepand cu ora 10:00, ca urmare a unui incident survenit la reteaua de distributie gaze naturale. Echipele companiei lucreaza in vederea remedierii situatiei, reluarea treptata a alimentarii cu gaze naturale fiind estimata a se realiza pe parcursul zilei de 7 februarie, incepand cu ora 13:00, in functie de prezenta la domiciliu a  consumatorilor afectati, masura fiind necesara pentru efectuarea operatiunilor in conditii de siguranta. Reamintim consumatorilor nostri principalele masuri de siguranta ce trebuie luate în cazul în care simt miros de gaz în interiorul imobilelor: sa stinga toate focurile; sa deschida imediat toate usile si ferestrele; sa nu manevreze aparate electronice; sa nu aprinda lumina; sa nu verifice cu flacara instalatile cu gaze naturale; sa paraseasca încaperea si sa sune imediat la dispeceratul de urgenta Delgaz Grid, tel. 0265.200.928 (numar taxabil cu tarif local din reteaua Telekom si cu tariful operatorului pentru toate celelalte retele de telefonie) si 0800.800.928 (numar gratuit, apelabil din principalele retele de telefonie fixa si mobila).  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8032 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON