URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 16 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Iunie 2024, 18:01

Cei trei indivizi care au ucis o tânără în Oradea şi i-au torturat sora au fost arestaţi. Gest sfidător al unei inculpate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Bihor a dispus miercuri arestarea preventivă pentru câte 30 de zile a celor trei inculpaţi implicaţi în uciderea tinerei de 31 de ani al cărei cadavru a fost găsit într-un geamantan, în cartierul Prima de pe strada Oneştilor şi torturarea surorii acesteia, aflată în spital în stare gravă, cu multiple leziuni.

Hotărârea judecătorească s-a pronunţat după aproximativ o oră de dezbateri.

"Instanţa dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare pe numele inculpaţilor", se precizează în minuta postată pe portalul instanţei de judecată.

Soluţia mai poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare, iar în acest caz, verdictul final va fi pronunţat la Curtea de Apel Oradea.

La fel ca la sosire, Alin Omuţ, Duca Erika şi Gal Roxana, care sunt inculpaţi pentru omor calificat prin cruzime şi tentativă de omor calificat prin cruzime, au refuzat să facă declaraţii jurnaliștilor de la ieșire.

Mai mult, Gal Roxana a avut o atitudine de frondă, arătând ziariştilor semne obscene. 

După BIHOREANUL a mai scris, cei trei au fost prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor, miercuri, în jurul orei 16, după ce, în prealabil, au fost audiaţi de procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor care coordonează ancheta în caz. 

Într-o declaraţie făcută miercuri, după finalizarea audierilor, purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor, procurorul Cristian Ardelean a arătat că cei trei sunt consideraţi coautori atât în cazul crimei căreia i-a căzut victimă femeia de 31 ani, al cărei cadavru a fost găsit marţi dimineaţa, ascuns într-o remorcă, într-un geamantan, cât şi pentru torturarea surorii acesteia.

Procurorii au cerut instanței arestarea celor trei după ce au aflat că atât tânăra moartă cât și sora ei, care se află internată în spital în stare gravă, au fost chinuite luni întregi: lăsate fără mâncare, amenințate cu moartea și bătute pentru că nu produceau destul de mulți bani prin prostituție.

Cercetările au arătat că atât victimele, cât și agresorii lor au locuit împreună încă din luna martie sau aprilie, într-un apartament din cartierul Nufărul. Cele două surori au ajuns să fie terorizate: erau ținute să doarmă în baie și ajunseseră să își caute mâncarea prin gunoaie.

Din câte se pare, femeia de 31 de ani a fost omorâtă în bătaie în cursul zilei sâmbătă, cadavrul ei fiind ascuns într-un geamantan și ținut de agresori în apartament până luni, când a fost mutat în parcarea din cartierul Prima. Trupul neînsuflețit a fost transportat cu o remorcă închiriată de către Alin Omuț și tractată de un taxi. „În aceeași mașină au mers și cei trei inculpați”, a mai spus Ardelean.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Pedeapsa cu moartea pentru ce au facut
Ce nu se spune e ca le-au ars cu țigara, ca le-au tăiat urechile și buzele de tot, ca să înțelegeți ce înseamnă cruzime și dacă merită să trăiască asemenea specimene. Ar trebui introdusă pedeapsa cu moartea pentru asemenea fapte.
Postat 13 Iunie 2024, 17:00 de Marcelo1989
Asemenea elemente
Nu trebuie sa aibă dreptul la viață, muncă la canal 14 ore pe zi, si apoi la izolator. Cand cade de epuizare dat cu zbicu pe ei pana se ridică, și apoi nu mai.
Postat 12 Iunie 2024, 20:19 de Sandu2100
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4826 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON