URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Decembrie 2020, 14:31

Ceasul rău: Primele informaţii făcute publice de anchetatori în cazul adolescentei orădene lovite de tren

Ceasul rău: Primele informaţii făcute publice de anchetatori în cazul adolescentei orădene lovite de tren LOC BLESTEMAT. Pe o margine a şinelor de tren, chiar în faţa podului, cei care au cunoscut-o pe Alessia au pus candele, aceasta fiind cel mai probabil zona în care ea a fost găsită după ce a fost lovită de tren. Un loc pe cât de periculos, pe atât de frecventat de adolescenţi...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Au apărut primele informaţii oficiale în cazul cumplitului accident feroviar produs în urmă cu două săptămâni lângă Podul CFR din Ioşia, soldat cu moartea unei adolescente de doar 17 ani şi rănirea unui tânăr de 20 ani. 

Cazul a fost prezentat de BIHOREANUL, care a descoperit povestea emoţionantă a Alessiei, căzută victimă la o lună după moartea iubitului ei, şi a dezvăluit frământările celor care îi cunoşteau, ipotezele şi întrebările lansate în jurul evenimentelor. Articolul a stârnit un val de emoţii, dezbateri şi indignări, dar şi revolta familiei îndoliate, care respinge categoric orice altă variantă decât cea a unui accident nefericit, aducând în atenţie, pe bună dreptate, lipsa securizării zonei în care s-a produs tragedia şi unde oamenii circulă zilnic, expuşi pericolelor...

Surprinşi de tren

Tragedia s-a produs în seara zilei de miercuri, 25 noiembrie, lângă Podul CFR Ioşia, unde un grup de patru tineri, între care se afla şi Alessia, a fost surprins de un tren care circula pe relaţia Timişoara-Oradea. Doi dintre băieţi au reuşit să se ferească. Fata, însă, a fost lovită în plin, în timp ce un alt tânăr a scăpat doar cu leziuni uşoare. 

Băiatul rănit a fost transportat, în aceeaşi seară, la Spitalul Judeţean, pentru investigaţii medicale. "A fost investigat ecografic, tomografic. S-a constatat că are doar leziuni uşoare, traumatism cranian minor, escoriaţii, contuzii. Ca atare a fost lăsat acasă, nu a fost internat", a declarat BIHOREANULUI directorul medical, dr. Lucia Daina.

Din neatenţie

Vestea morţii Alessiei a fost devastatoare pentru familia îndurerată. Iar articolul publicat de BIHOREANUL despre cumplitul accident, despre drama tinerei care cu doar o lună mai devreme îşi pierduse iubitul, mort şi el în urma unui inexplicabil infarct miocardic la numai 18 ani, dar şi despre dilemele născute pe marginea subiectului, le-a amplificat supărarea.

Într-o postare pe Facebook, fratele Alessiei a ţinut să transmită că ceea ce s-a întâmplat "a fost doar un accident nenorocit", cauzat de "neatenţie", şi că acum "contextul în care s-a întâmplat este total irelevant". "Avea doar 17 ani şi, ca orice persoană aflată în mijlocul adolescenţei, încerca să găsească răspunsuri la multe întrebări care apar în această perioadă ciudată, dar frumoasă a vieţii. Sora mea era un copil introvertit, blând şi liniştit. Era extrem de inteligentă şi avea o interioritate sensibilă. De-a lungul vieţii sale scurte a avut ghinionul să treacă prin mai multe încercări grele din cauza cărora, într-adevăr, a devenit mai vulnerabilă, însă în acelaşi timp şi foarte puternică", a scris Alex.

El i-a acuzat pe ziarişti că profită "de emoţiile unor adolescenţi bulversaţi", în loc să se atragă atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă zona: "S-au mai produs accidente acolo şi în trecut, fiind o zonă adesea folosită de pietoni ca scurtătură. Asta ar putea reprezenta, într-adevăr, un subiect de interes public, nicidecum suferinţa prin care trec acum două familii".

În anchetă

Cert este că în caz s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, care a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. "Se fac cercetări pentru a stabili cauzele şi circumstanţele în care s-a produs acel accident feroviar, inclusiv dacă mecanicul de locomotivă a avut vreo culpă", a declarat BIHOREANULUI procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, Sebastian Vălean. 

Investigaţiile se fac tot de poliţiştii de la Transporturi Feroviare, iar până în prezent, potrivit surselor ziarului, dovezile strânse în caz conduc la concluzia unui accident feroviar cauzat de neatenţia tinerilor.
 
Interzis, degeaba 

Nefericita întâmplare ar trebui să îndemne, totuşi, la reflecţie şi la măsuri pentru ca astfel de tragedii să poată fi evitate. Asta pentru că, aşa cum a constatat BIHOREANUL, în faţa Podului CFR Ioşia, o simplă pancartă din metal veche şi ruginită cu scris aproape indescifrabil (foto) este singurul indicator care atrage atenţia: "accesul interzis persoanelor neautorizate", transmiţându-le aventurierilor că nu le e permisă şederea.

Podul nu a fost conceput astfel încât să deservească pietoni ori să le ofere siguranţă, iar în timpul nopţii este cu atât mai periculos cu cât există surse puţine de lumină. Se ştie că grupul de prieteni al adolescentei frecventa acel loc, mărturie fiind chiar fotografiile pe care aceştia le-au publicat pe reţelele de socializare. Şi iată cum o ieşire nocturnă riscantă, într-un loc interzis, a spulberat încă o viaţă nevinovată...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
verificarea zonei
avand in vedere ce s-a intamplat, politia verifica zona, din cand in cand, sa vada daca mai sunt si alti vizitatori destepti la plimbari de seara pe pod ?
Postat 08 Decembrie 2020, 21:46 de roger
@scortosul
Tipic romanilor. Tu esti ceva special, cum nu mai este, pana patesti. Atunci incepi sa arunci vina pe tot restul lumii. Imi faci greata de vars.
Postat 08 Decembrie 2020, 20:00 de testtest
nestiinta si panica
Nestiinta si panica sunt cele ce au fost determinante in evenimente. Nu cred ca a fost un accident, doar necunoastrea si panica. Am fost surprins pe poduri de tren cand eram copil dar am fost sfatuit, invatat sa ma feresc rapid, sa ma retrag intre stalpi si sa stau lipit si ancorat de balustrada podului. Nimic nu s-ar fi intamplat daca fatuca se lipea de balustrada si statea lipita de ea cu spatele la tren. Copiii trebuie invatati cum sa se porotejeze. La fel cand traversezi un tunel daca nu ai in imediata apropiere un refugiu special construit te culci la pamant lipit de zidul tunelului si nu patesti nimc, da vor fi o gramada de flegme acolo ca stim noi scuipa le fereastra dar scapi cu viata. Sigur trenul nu era cu viteza fulgerului ci mergea cu o iuteala maxima de 40km/h cat are voie pe infrastructura din Romania psd, asa ca in mod normal aveau copii timp sa se protejeze doar trebuiau sa stie cum.
Postat 08 Decembrie 2020, 17:12 de scortosul
Din pãcate ,
Tragédie ! ! Cu tábla de avertizare veche sau revopsitã, din pãcate, accidentul s-a întâmplat. Si se vor mai întâmpla. De ce ? Fiindcã tinerii sunt nelinistiti, si CFR anul trecut a reusit sã repare doar 14 kilometri de cale feratã. De revopsit table cred cã nici nu se gândesc!!!
Postat 08 Decembrie 2020, 16:30 de iahim
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON