URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Ianuarie 2024, 19:30

Ce vedem în 2024? Cele mai așteptate filme care vor intra în cinematografe (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În anul 2024, vor avea premiera multe filme așteptate de cinefili din lumea întreagă, de la „Wicked I” la „Dune II” sau „Madame Web”, din universul Spider Man.

Totuși, Hollywood-ul încă resimte efectele pandemiei și ale grevelor recente, multe producții programate inițial pentru 2024 fiind amânate pentru 2025. Printre acestea se numără „Mission: Impossibile” a lui Tom Cruise, dar şi filmul live al Disney „Snow White”.

De departe, cel mai așteptat film din acest an este „Dune II”. Continuarea epică SF a lui Denis Villeneuve va continua călătoria lui Paul Atreides (Timothee Chalamet), care va face echipă cu Chani (Zendaya) și cu Fremen pentru a se răzbuna pe toți cei care i-au distrus familia și pentru a preveni un viitor teribil pe care doar el îl poate prezice. Filmul - care se mândrea deja cu o distribuție de excepție, printre care se numără Rebecca Ferguson (Lady Jessica), Josh Brolin (Gurney Halleck), Javier Bardem (Stilgar) și Stellan Skarsgard (Vladimir Harkonnen) - i-a adăugat pe Austin Butler (Feyd-Rautha Harkonnen), Florence Pugh (Prințesa Irulan) și Lea Seydoux (Lady Margot). Dune II trebuia să fie lansat în 2023, dar a fost amânat din cauza grevelor de la Hollywood. Acum premiera este programată să fie lansată în martie 2024.

În noiembrie 2024, în cinematografe va ajunge și „Wicked: Partea întâi”, mult îndrăgitul musical de pe Broadway și din West End care primește acum un tratament cinematografic. Povestea - bazată pe romanul din 1995 al lui Gregory Maguire - prezintă personajele din cartea din 1900 a lui L. Frank Baum "Vrăjitorul din Oz" și din adaptarea cinematografică din 1939, cu Judy Garland în rolul principal.

Wicked are loc în Țara lui Oz în anii din jurul sosirii lui Dorothy și arată cum Elphaba Thropp, o tânără născută cu pielea verde, devine mai târziu Vrăjitoarea cea rea a Vestului.

Adaptarea cinematografică în două părți le va avea în rolurile principale pe Cynthia Erivo (Elphaba Thropp) și Ariana Grande (Galinda Upland) și beneficiază de o distribuție secundară care îi include pe Jonathan Bailey (Fiyero Tigelaar), Jeff Goldblum (Vrăjitorul Minunat din Oz) și Michelle Yeoh (Madame Morrible).

Universul Spider Man de la Sony va aduce, în 2024, pelicula „Madame Web”, în care Dakota Johnson își asumă rolul Cassandrei, un paramedic din Manhattan și clarvăzătoare, ale cărei noi abilități psihice îi permit, se pare, să vadă în viitor. În urma unui incident, Cassie este nevoită să se confrunte cu trecutul ei în timp ce încearcă să protejeze trei tinere femei de un Spider-Man ucigaș. Acest film va putea fi văzut în cinematografe în luna februarie.

Tot în 2024 vor mai avea premierele filmele „Joker: Folie a Deux”, „Mean Girls”, „Twisters”, „The Strangers: Capitolul 1”, „Furioasa”, „Gladiator 2” sau „Deadpool 3”. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON