URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 August 2024, 19:30

Ce spune Ilie Bolojan după ce Elena Lasconi l-a propus la șefia Guvernului României

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce la începutul lunii a refuzat propunerea conducerii PNL de a face „tandem”, ca premier, cu președintele partidului, Nicolae Ciucă, în campania acestuia pentru funcția de președinte al României, președintele Consiliului Județean Bihor și al PNL Bihor, Ilie Bolojan, a fost propus la șefia viitorului Guvern și de către președinta USR, Elena Lasconi, în cadrul unei emisiuni TV difuzate de postul Digi 24 miercuri seară.

BIHOREANUL l-a întrebat pe Bolojan, joi, ce poziție are față de această propunere, iar răspunsul a fost la fel de laconic precum cel dat în urmă cu trei săptămâni, după propunerea conducerii PNL. „Nu doresc să comentez ce a spus doamna Lasconi”, a spus liderul liberal, fără a dori să mai adauge ceva.

În 2020, la cererea Elenei Lasconi, care tocmai câștigase primul mandat la conducerea Primăriei Câmpulung Muscel, aceasta a venit la Oradea special pentru a discuta cu proaspătul președinte, atunci, al CJ Bihor, de la care a dorit să afle „rețeta succesului” înregistrat ca primar al Oradiei.

De notat că, periodic, încă de la începutul anilor 2010, diverși reprezentanți ai unor partide vehiculează propunerea lui Ilie Bolojan în diverse funcții guvernamentale, de la conducerea Ministerului Administrației până chiar la cea a Guvernului, și de fiecare dată liberalul bihorean a refuzat să se pronunțe asupra acestei chestiuni. 

Pe de altă parte, Bolojan a subliniat de mai multe ori că, odată ales într-o funcție de conducere în administrația locală, consideră că este de datoria sa să ducă la capăt mandatele încredințate de alegători.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
sandu analfabetul
nu se spune "e mult" ci "sunt multi", mai treci pe la scoala analfabet imbecil
Postat 30 August 2024, 19:38 de sanduivanov
Re: Mare_blue ... dreptate multă ai. Fină observație ai făcut.
Întradevăr, articolul acesta nu are legătură cu Bolojan, ca multe altele de altfel în care până și numele lui e prohibit (sâc).
Postat 30 August 2024, 18:06 de KP
POSTACUL KP
KP te-ai trezit iar la comentarii mu ratezi nici unul , cand e virba de bagat strambe la Bolojsn esti orimul . Partidul te plateste gras sa le faci propaganda , comentezi si daca articolul nu are legatura cu Bolojsn tu tot ai de adaugat impotriva lui Bolo , frustratule , du-te la doctor psna nu faci mai rau
Postat 30 August 2024, 13:41 de Mare_blue17
Diferența între "nu comentez" ce a spus Lasconi și refuzul la propunerea lui Ciucă ...
... este ca între "stânga" USR-istă și "dreapta" PNL-istă. Iar distanța între propunerea lui Lasconi și "nu comentez" este clar delimitată de căștigătorul prezidențialelor. Bolojan nu are nici în clin și nici în mânecă cu liberalismul. Iar asta i s-a tot spus încă din primii ani '90 când dădea târcoale sediului local și celui naaional, al liberalilor din vremea aceea. Bolojan, în perioada bolșevicilor de tristă amintire, ar fi putut fi aghiotantul lui Stalin, după cum se comportă și ce mentalitate contrară democrației are, pentru că el nu are capacitatea și nu suportă împărțirea puterii, așa cum se face în țările care vor libertate de opinii și idei. Așa că, Bolojan se potrivește foarte bine cu neomarxiștii, care vor implementarea comunismului, însemnând concentratea capitalurilor în mâinile câtorva, iar restul oamenilor să se supună regulilor generale impuse de la vârful piramidei. Dacă Lasconi ar câștiga alegerile prezidențiale, Bolojan ar fi premier pentru că așa este comanda dinafară, de la cei care sprijină și acțiunile soroșiste de până acum. Ghinion însă ... norodul nu-i atât de prost și să-și taie craca de sub picioare, alegând neomarxismul în locul unei mai precare organizări sociale care, totuși, oferă alte speranțe de viață pentru viitor.
Postat 30 August 2024, 08:35 de KP
Una de la USR...
No comment..
Postat 29 August 2024, 22:46 de Maikeltroll
Si eu daca ajung presedinte...
Si eu daca ajung presedintesi probabil 90% din romani l-ar pune pe Bolojan premier. Eu m-as retrage undeva la Cotroceni, as behai la TV de doua ori pe an, m-as odihni, as vedea lumea pe banii prostilor, m-as odihni din nou, obosit de concediile peste hotare si l-as lasa pe Bolo sa faca treaba. La Iohannis i-a mers si inca de doua ori, i-ar merge oricarui roman, numai sa ajunga acolo.
Postat 29 August 2024, 20:57 de Emilut
Totuși
Am avut încredere in USR dar după sabotajul făcut DEHELEAN USR, consider ca USR e copii de 40 de ani ajunsi la pubertate. Lasconi, Fritz si Nicușor se delimitează de idioții din USR.
Postat 29 August 2024, 20:12 de Sandu2100
Ar merge
Dar e multi rechini la București
Postat 29 August 2024, 20:09 de Sandu2100
Bolojan
Viitorul PM & Nicky Ciucă
Postat 29 August 2024, 19:35 de Just-22
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON