URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 22 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Foarte mulți s-au întrebat cum e posibil ca, statistic, Bihorul să stea cu salariile la un nivel sub Sălaj, de exemplu, dar totuși la noi să fie pline localurile și prețurile să se apropie de cele din Cluj. Explicația e simplă: în statistici nu sunt cuprinse veniturile nefiscalizate, iar de acest lucru beneficiază din plin nu doar bihorenii, ci în general orice județ care are norocul să aibă o vamă...
Zic şi eu
Adrian Cris
Să fie nici prea tânăr, nici prea în vârstă, dar și în putere, și carismatic, să aibă experiență, dar nu și cicatrici, moderat, dar și însuflețitor, să fie cunoscut, dar nu și cu schelete prin dulap, și mai ales să nu fie membru în niciun partid. Cam ăsta ar fi profilul creionat de popor pentru viitorul președinte.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În contextul deciziei Curții Constituționale prin care au fost anulate alegerile prezidențiale, cu consecința reluării întregului proces electoral, ridică problema exercitării demnității de președinte al României pe perioada de la expirarea mandatului actualului președinte și până la învestirea președintelui ce va fi ales în primăvară.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Iulie 2022, 09:21

Ce se întâmplă dacă generăm deşeuri în exces?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Generarea deşeurilor este o realitate a zilelor noastre, ce necesită soluţii concrete şi răspunsuri rapide la nevoile clienţilor. Dacă în urmă cu 30-40 ani o gospodărie de la ţară producea o cantitate infimă de deşeuri, azi, cu această avalanşă a ambalajelor de diferite tipuri, situaţia s-a schimbat radical.

Toţi clienţii noştri, persoane fizice sau juridice, au asigurată prin contract ridicarea unei cantităţi de deşeuri reciclabile (hârtie/carton, plastic/metal, sticlă) şi a unei cantităţi de deşeuri reziduale/bio incluse în tariful minim lunar. Ce se întâmplă însă atunci când aceste cantităţi sunt depăşite?

Cum arată contractul clasic semnat de AVE Bihor cu clienţii săi

Clienţii noştri primesc, la încheierea contractului, pubele de culoare neagră (rezidual, 40 l), verde (sticlă, 30 l), maro - doar pe urban (bio, 23 l), la care se adaugă o pubelă aerată de 10 l, 10 saci galbeni de 120 l (plastic-metal) şi 5 saci albaştri de 120 l (hârtie-carton). Dacă în cazul deşeurilor reciclabile firma noastră va ridica o cantitate nelimitată, situaţia se schimbă în cazul celor reziduale/biodeşeuri.

Containere pentru moloz sau puncte cu aport voluntar

Dacă vă aflaţi în situaţia de a vă renova apartamentul sau casa, este clar că pubela neagră va fi total insuficientă. În acest caz aveţi trei soluţii: sac preplătit din rafie de 60 litri, container sau punctele cu aport voluntar.

În primul caz, veţi achiziţiona aceşti saci de la punctele noastre de lucru sau de la casierii, şi, când sunt pline, ne informaţi că pot fi preluaţi.

În al doilea caz, veţi solicita un container de 5 mc (sau mai mare), în funcţie de necesarul dvs., pentru care veţi plăti poziţionarea (90 lei+TVA) şi chiria (container de 5 mc: 20 lei/ 48 h sau 100 lei/ 30 zile, respectiv container de 30 mc: 50 lei/48 h sau 300 lei/30 zile). Transportul lor vă va mai costa 10,40 lei/KM+TVA la care se mai adaugă 15 lei/tonă+TVA pentru deşeuri de beton, ţiglă, cărămidă sau 200 de lei/tonă+TVA petru deşeuri amestecate.

Punctele cu aport voluntar sunt cele care ar trebui să existe în toate localităţile şi sunt amenajate de administraţia locală (cum sunt cele din Marghita, Sălacea, Roşiori şi Diosig). Aici puteţi aduce gratuit deşeuri voluminoase sau deşeuri din construcţii, iar acestea vor fi preluate pe baza contractului de salubritate încheiat deja cu firma noastră.

Deşeuri ridicate din parcuri sau cimitire

Prestăm astfel de servicii şi pentru primării sau parohii, care generează deşeuri. Acestea se vor colectate separat, pe tipuri de deşeuri. Preţurile sunt identice cu cele practicate în cazului ridicării molozului de construcţii. Concluzia este că niciun kilogram de deşeu nu rămâne neridicat, dacă suntem solicitaţi în acest sens. Iar în acest fel, vom păstra curate localitatea dumneavoastră şi judeţul nostru.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.779 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON