URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Foarte mulți s-au întrebat cum e posibil ca, statistic, Bihorul să stea cu salariile la un nivel sub Sălaj, de exemplu, dar totuși la noi să fie pline localurile și prețurile să se apropie de cele din Cluj. Explicația e simplă: în statistici nu sunt cuprinse veniturile nefiscalizate, iar de acest lucru beneficiază din plin nu doar bihorenii, ci în general orice județ care are norocul să aibă o vamă...
Zic şi eu
Adrian Cris
Să fie nici prea tânăr, nici prea în vârstă, dar și în putere, și carismatic, să aibă experiență, dar nu și cicatrici, moderat, dar și însuflețitor, să fie cunoscut, dar nu și cu schelete prin dulap, și mai ales să nu fie membru în niciun partid. Cam ăsta ar fi profilul creionat de popor pentru viitorul președinte.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Decembrie 2024, 16:55

Ce investiții face Electrica în Bihor? Prefectul județului a cerut măsuri pentru ca bihorenii să nu mai rămână în beznă

Ce investiții face Electrica în Bihor? Prefectul județului a cerut măsuri pentru ca bihorenii să nu mai rămână în beznă Prefectul Bihorului, Marcel Dragoș (dreapta) i-a cerut explicații șefului Electrica Distribuție Oradea, Flavius Bâtea (stânga) (foto: Paul Lelea / BIHOREANUL)
Ce investiții face Electrica în Bihor? Prefectul județului a cerut măsuri pentru ca bihorenii să nu mai rămână în beznă Foto: Paul Lelea / BIHOREANUL
Ce investiții face Electrica în Bihor? Prefectul județului a cerut măsuri pentru ca bihorenii să nu mai rămână în beznă Foto: Paul Lelea / BIHOREANUL
Ce investiții face Electrica în Bihor? Prefectul județului a cerut măsuri pentru ca bihorenii să nu mai rămână în beznă Foto: Paul Lelea / BIHOREANUL
Ce investiții face Electrica în Bihor? Prefectul județului a cerut măsuri pentru ca bihorenii să nu mai rămână în beznă Foto: Paul Lelea / BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce, la finalul lunii noiembrie, peste 5.000 de bihoreni din zeci de localități au rămas fără curent din pricina unor copaci doborâți de vânt pe liniile de tensiune, unii chiar mai bine de 24 de ore, în ședința de joi a Colegiului Prefectural, prefectul Marcel Dragoș l-a întrebat pe directorul Electrica Distribuție Oradea, Flavius Bâtea, ce măsuri a luat astfel încât asemenea avarii de amploare să nu mai apară.

„Am observat că investițiile dvs. sunt canalizate foarte mult în zona municipiului Oradea. Problemele de fapt le avem în zona Aleșd, zona Marghita. Știu că ați făcut investiții în zona Beiușului și se văd rezultatele. Dar acele linii de medie și de joasă tensiune (n.r. din zonele menționate) când credeți că le puteți rezolva, să nu mai avem aceste evenimente?”, a întrebat Dragoș.

Bâtea a răspuns că Electrica are în derulare, cum de altfel avea și la finalul lunii noiembrie, contracte pentru defrișări în apropierea liniilor de curent. „Avem investiții, dar nu de o amploare foarte mare, și în celelalte zone ale județului. (...) Sunt contracte care asigură defrișarea liniilor de medie și joasă tensiune pentru a asigura un grad cât mai înalt de distribuție a energiei electrice”, a spus directorul.

Când prefectul i-a replicat că primarii spun că, de fapt, aceste defrișări nu prea se fac, șeful Electrica Distribuție Oradea a fost nevoit să recunoască aceste lacune. „Într-adevăr, nu au reușit să facă toate defrișările. Suntem în colaborare cu primarii, o să ținem legătura cu ei și sperăm să asigurăm un culoar cât mai lung pentru a defrișa aceste zone”, a promis el, fără a înainta termene sau exemple concrete de lucrări.

Pe de altă parte, în aceeași ședință, Flavius Bâtea a făcut o dare de seamă cu toate investițiile pe care societatea de distribuție a energiei electrice le are în derulare sau le-a finalizat recent.

Potrivit acestuia, în anul 2024, Electrica Distribuție Oradea a implementat un sistem de măsurare inteligentă a energiei (cu contoare inteligente) pentru aproape 11.000 de consumatori casnici din cartierul orădean Rogerius (proiect în valoare de 10,8 milioane lei), a investit în modernizarea și extinderea rețelelor din Bihor 50,1 milioane lei și urmează să modernizeze rețelele de 11kV din Oradea cu bani europeni, o lucrare estimată la aproape 202 milioane lei.

În anul 2025, Electrica Distribuție Oradea ar mai vrea să automatizeze rețelele electrice de medie tensiune din Bihor și să implementeze măsurarea inteligentă a energiei în toată Oradea.

Vezi mai jos raportul prezentat de Electrica Distribuție Oradea:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
în anul 2024, Electrica Distribuție Oradea a implementat un sistem de măsurare inteligentă a energiei (cu contoare inteligente) pentru aproape 11.000 de consumatori casnici din cartierul orădean Rogerius (proiect în valoare de 10,8 milioane lei)
Qui prodest... contoarele inteligente au sens atunci cind pretul kilowatului e pe interval orar. In Finlanda, ziua la amiaza e 14 centi iar noaptea 1-2 centi. In felul asta , consumatorii sunt tentati sa-si mute consumul in afara virfului. Cistiga si reteaua si consumatorul. Dar mai ales transportatorul si distribuitorul. Mai mult de jumate din pret il papa ei, nefacind aproape nimic...
Postat 19 Decembrie 2024, 17:47 de excalibur
despre deconcentratele din Bihor nimic marcele ?
pot continua batjocura la adresa cetateanului nestingherite ? doar sa nu va intrebati de ce creste extremismul cand defapt prin nepasare si batjocura fata de cetatean contribuiti zilnic la amplicarea lui. daca nu crezi marcele, incearca sa dai un telefon la una din deconcentrate si vezi daca iti raspunde cineva, recomand casa de pensii bihor...toti sunt super ocupati doar de cetatean sa nu auda.
Postat 19 Decembrie 2024, 17:46 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7397 RON
  • 1 EUR = 4.9755 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON