URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 24 APRILIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La cât de mult suntem noi iubiți de autoritățile centrale, Bihorul ar putea liniștit să-și declare autonomia. Avem în lucru o autostradă care nu se mai termină, iar ministrul Transporturilor își permite să nu dea ordin de începere a lucrărilor la un tronson, numai pentru că are niște polițe de plătit unui constructor. Despre linia ferată Oradea - Cluj, și implicit spre București, ce să mai zicem? Specialiștii au arătat că gradul de realizare a investiției de 2 miliarde de euro este ceva mai mare decât o alcoolemie de Vaslui.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea arată bine, nu doar în comparație cu alte surate românești, ci și cu orașe de talia ei din Vest. În multe locuri chiar superb, binemeritându-și magnetismul din clipurile turistice și „nielcoșagul” cu care unii localnici o laudă pe rețelele sociale. Baiu-i purtarea altora dintre cei care o locuiesc.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota la alegerile prezidențiale din luna mai? (Candidații sunt enumerați în ordinea de pe buletinele de vot)












De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută arătam că nu există nicio reglementare legală privind modul în care pot fi gestionate parcările private în România. Pornind probabil de la această realitate, în data de 31 martie a.c. a fost înregistrată la Senatul României o propunere legislativă semnată de mai mulți senatori și deputați prin care se urmărește definirea și reglementarea parcărilor private. Cum anume?
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Mai 2023, 11:57

Ce analize se fac la Laboratorul de Apă Potabilă al Companiei de Apă Oradea și în ce condiții

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Laboratorul de Apă Potabilă din cadrul SC COMPANIA DE APĂ ORADEA este acreditat RENAR din data de 16.03.2009 prin Certificat de acreditare nr. LI 764 și, conform politicii şi obiectivelor sistemului de management al calităţii definite în Manualul Calităţii, s-a stabilit, implementat şi  menţinut un sistem de management al calităţii conform standardului în vigoare SR EN ISO/IEC 17025:2018 privind cerinţele generale pentru competenţa laboratoarelor de încercări.

Laboratorul efectuează un număr total de 40 de tipuri de indicatori, respectiv 34 indicatori fizico-chimici și 6 indicatori microbiologici, pentru următoarele tipuri de matrici: apă potabilă, apă subterană (foraje, fântâni) și apă de suprafață, dintre care 17 indicatori fizico-chimici și 5 indicatori bacteriologici sunt acreditați RENAR conform Anexa nr. 1 /31.01.2020 la Certificatul de Acreditare nr. LI 764 (www.renar.ro).

Laboratorul are personal competent şi instruit pentru efectuarea de analize, condiţii de lucru şi de mediu corespunzătoare în laborator, echipamente etalonate şi verificate metrologic adecvate efectuării analizelor, utilizând materiale de referinţă certificate, etaloane, reactivi chimici achiziţionaţi de la producători atent selectaţi şi acceptaţi.

Metodele de încercare sunt standardizate, documentate, validate şi adecvate scopului dorit prin confirmarea parametrilor de performanţă stabiliţi (participări anuale la scheme de evaluare europene -LGC Standard vezi Anexa -2 pg).

Laboratorul de Apă Potabilă este înregistrat în Registrul laboratoarelor pentru monitorizarea calităţii apei potabile, în conformitate cu Ordinul nr. 764 din 15 iulie 2005 pentru aprobarea procedurii de înregistrare la Ministerul Sănătăţii a laboratoarelor care efectuează monitorizarea calității apei potabile în cadrul controlului oficial al apei potabile, pentru monitorizare de control şi prelevare de probe prin Certificatul de Înregistrare nr. 629/14.07.2021.

Tarifele se regăsesc pe site: www.apaoradea.ro / Servicii clienți / Tarife / Analiza Apă Potabilă

Date de contact Laborator Apă Potabilă Oradea:

Adresa: Oradea, Strada Petru Rareș 1 B, Etaj 2
Telefon: 0259/ 415651  / int 119
              0724254329
Email: laboratoaream@apaoradea.ro

COMPANIA DE APĂ ORADEA

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Niște tâlhari cei de la CAO.
Dacă vrei să-ți comanzi la Compania de Apă analize individuale pentru apa care îți vine la robinet de la rețeaua stradală și să te dumirești ce dai din casă afară, la canal ... poți la prețul ce ți se cere să-ți faci, împreună cu vecinii de pe o scară de bloc spre exemplu, un micro laborator propriu cu toate dotările necesare.
Postat 09 Mai 2023, 08:09 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3576 RON
  • 1 EUR = 4.9775 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON