URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Februarie 2022, 19:41

Câte străzi au rămas neasfaltate în Oradea și care sunt cele pe care se va lucra în acest an

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din cele 935 de străzi, câte are Oradea, un număr de 258, în lungime totală de 127 km, sunt în întregime sau cel puţin pe un tronson neasfaltate, după cum se vede în raportul prezentat joi de Direcţia Tehnică a Primăriei, privind activitatea din anul trecut.

Potrivit directorului tehnic Sebastian Marchiş, în 2021 s-au făcut reparaţii pe 315 străzi modernizate şi pe 205 străzi neasfaltate. Numărul străzilor reparate este mai mare decât oricând în ultimul deceniu, iar valoarea acestor lucrări se ridică la 33,4 milioane lei.

Primăria Oradea a mai cheltuit alte 52,6 milioane lei pentru investiţii precum construirea pasajului peste centură în zona Universităţii, asfaltări de străzi (Radu Enescu, Nicolae Firu, Năvodarilor, Luceafărului, etc.), amenajarea de piste pentru biciclişti pe strada Barcăului şi în parcul Salca, modernizarea Pieţei Tineretului.

În acest an, municipalitatea trebuie să finalizeze mai multe lucrări de modernizare străzi începute anul trecut. Zece din aceste artere sunt în cartierul Oncea (Dimitrie Anghel, Cireşilor, Viilor, Piersicilor, Caişilor, etc.), iar altele sunt Trotuşului, Ciucaşului, Moviliţei.

Tot pe lista de anul acesta a rămas şi finalizarea podului peste Peţa în zona străzii Veteranilor, respectiv finalizarea lucrărilor la bulevardele Nufărul – Cantemir.

Marchiş a mai precizat că Direcţia Tehnică a montat sisteme de iluminat cu LED la mai multe trecere nesemaforizate din oraş, aşa cum orădenii au cerut în programul de bugetare participativă din 2019. "Momentan se lucrează la reglarea intensităţii luminii", a precizat directorul tehnic al Primăriei.

Citeşte mai jos raportul complet al Direcţiei Tehnice:

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@Sandu
Dacă chiar îți place cum s-a dezvoltat, probabil că ești în categoria de cei care merg în piața Unirii și zici vai ce frumos oraș. Dezvoltarea unui oraș îi tocmai unde mă refer, la periferia orașului, nu piața Unirii. Periferia uitată la noi. Uită-te câte petice sunt pe Ștefan cel mare și câte erau pe Nufăru-Cantemir. Și care a fost prima care s-a modernizat? Nufăru. Prioritizarea proiectelor contează mult! PS, e urât când scrii cu majuscule, parcă ai striga. Sigur, poți striga ca Vadim când vorbești, nimeni nu te oprește. Să nu mai zic că în cazul tău se scria "s-a" nu împreună.
Postat 06 Februarie 2022, 18:54 de Vio_427
Vio_427
Probabil nu realizezi de ce se fac investitiile, de ce nu e bine sa ramai pe loc. Nu-ti place orasul te muti, nu esti parte de aici. Strazi ne-asfaltate exista in Oradea pt ca orasul sa extins, in 2008 erau enorm de multe strazi ne-asfaltate acum au ramas cateva in episcopia zona Clujului , iosia, pe deal e o alta treaba . Nu iau bani de la niciun partid, postez din propria initiativa IMI PLACE CUM SA DEZVOLTAT ORASUL, e o chestie pe care eu o vad si o simt si ma bucur de orasul meu. Iar ciuperca probabil e singurul lucru pe car ii arunc si eu in carca lui Bolojan, cu toate ca e vina lui
Postat 05 Februarie 2022, 18:30 de Sandu2100
@Sandu
Ești bine? Nu, serios acuma. Ți se pare că titlul are legătură cu articolul? Ți se pare că starea străzilor din oraș, 127 de km (care apropo mi se pare enorm) este ceva de lăudat? Când a făcut parcurile industriale mult-prea-lăudatul tău primar unde s-au format jdemi de locuri de muncă, așa-i că nu s-au gândit că orașul se va dezvolta și populația va crește? S-au gândit fost ca un manager, să aducem cât mai mulți bani ca să avem de unde cheltui. Dar pe ce s-au cheltuit... Pe piața Unirii, vultur negru, Cantemir-nufăru unde se circula nu că bine, foarte bine. Linii de tramvai care costă o grămadă de bani in loc sa cumpere direct autobuze și să le pună la lucru. Într-adevăr, înafară de podul Decebal toate s-au reabilitat și s-au construit altele noi. Dar și multe proiecte aiurea și doar ca să cheltuie banii europeni!! Uite dealul ciuperca. Uite Aquapark-ul. Ți se pare că are prețuri corecte!? Pentru high-class eventual. Și da, știu că îi full tot timpul acolo. Anyway. Revin, ești bine?! Nu pari deloc. Sau ai mai făcut o postare să iei bani se la partid?
Postat 04 Februarie 2022, 22:56 de Vio_427
CrisDumi aka KP
Ai uitat sa specifici cate strazi avea Oradea in urma cu 14 ani, si ca episcopia, iosia, gutenberg aproape sunt asfaltate, centru e complect asfaltat. Felicitari administratiei liberale
Postat 04 Februarie 2022, 11:17 de Sandu2100
Așadar, aproape 28% dintre stăzi sunt neasfaltate.
La astea se adaugă peste 14% care necesită modernizare. Cu alte cuvinte, 50% dintre străzile orașului sunt bune și 50% sunt încă la fel ca pe vremea bolșevicilor. Acesta e rezultatul administrației liberale de aproape 14 ani încoace.
Postat 04 Februarie 2022, 10:24 de KP
Prea pompos titlul pentru conținut
Nimic de străzile care se vor asfalta. Doar cele unde s-au început lucrările și vor continua. Zero. Mă uit peste documentul de 85 de pagini. O scrie acolo ce se anunță din titlu. Zero. Pare un articol de campanie electorală. Documentul cu poze, vise, numere să dea bine și cam atât... Ce mai mare șmecherie mi se pare cea cu întreținerea străzilor neasfaltate. Vin de 2-3 ani rabele (alea non-euro, în timp ce nouă ne sunt promovate mașinile electrice să reducem poluarea; vedeți ironia?) și aduc câteva transporturi de pietriș, vin cu compactorul, oameni sa mai astupe gropile. O firmă îți va factura transportul utilajelor, oamenii și să văd cine îi poate contrazice dacă facturează 10 mașini de balastru sau 50. Cum dovedești cât a intrat? Dacă am vedea câți bani se pierd aici în 5 ani, am vedea că cu acei bani se asfaltau deja. Da nu mai sunt bani de făcut după aia. 127 de km de străzi neasfaltate in 2022. La atâția ani de când ne spunem o țară ce aparține UE, rezultă că aparținem doar cu numele! Condiții, nimic! Hai că m-am aprins...
Postat 04 Februarie 2022, 07:27 de Vio_427
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON