URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 August 2012, 18:42

Cătălin Botezatu şi-a donat creaţiile în scop caritabil: Miss Crişana a adunat peste 200 de milioane de lei (FOTO)

Cătălin Botezatu şi-a donat creaţiile în scop caritabil: Miss Crişana a adunat peste 200 de milioane de lei (FOTO) (foto: Tavi Toderici)
Cătălin Botezatu şi-a donat creaţiile în scop caritabil: Miss Crişana a adunat peste 200 de milioane de lei (FOTO) (foto: Tavi Toderici)
Cătălin Botezatu şi-a donat creaţiile în scop caritabil: Miss Crişana a adunat peste 200 de milioane de lei (FOTO) (foto: Tavi Toderici)
Cătălin Botezatu şi-a donat creaţiile în scop caritabil: Miss Crişana a adunat peste 200 de milioane de lei (FOTO) (foto: Tavi Toderici)
Cătălin Botezatu şi-a donat creaţiile în scop caritabil: Miss Crişana a adunat peste 200 de milioane de lei (FOTO) (foto: Tavi Toderici)
Cătălin Botezatu şi-a donat creaţiile în scop caritabil: Miss Crişana a adunat peste 200 de milioane de lei (FOTO) (foto: Tavi Toderici)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproximativ 200 de persoane (medici, artişti, oameni de afaceri, politicieni, şefi de instituţii) s-au strâns joi seară la Hanul Pescarilor, pentru a lua parte la concursul Miss Crişana 2012, organizat de gazda emisiunii Sănătatea Ta, de la Antena 1 Oradea, Camelia Păşcui, în colaborare cu Viorel Bratu, proprietarul agenţiei Tres Jolie şi al mărcii Miss Crişana, şi cu agenţia orădeană de modele Graziela Models.

Concursul a fost unul caritabil şi s-a înscris în Campania "Cineva are nevoie de tine", desfăşurată de Camelia cu scopul de a-i ajuta pe bolnavi, în special pe copii.

Îngeri cu bodypainting

Spectacolul a început în jurul orei 21, când moderatoarea le-a explicat celor prezenţi motivul galei, după care au urmat diverse momente artistice, de balet, dans modern sau interpretare, dar şi prezentări de modă.

Un moment inedit a fost cel oferit de modelele Graziela Models şi de creatoarea de modă Dana Panciu, care au pus în scenă o prezentare de ţinute elegante, acompaniate de balerine. Deosebită a fost şi defilarea unor tinere pictate pe corp de Cătălina Burlo care au avut ataşate şi aripioare de îngeraşi, pentru a alunga "ursitoarele care au adus boala" celor două fetiţe.

Aşa cu se obişnuieşte la concursurile de miss, cele 19 concurente cu vârste între 16 şi 24 de ani, din oraşe precum Oradea, Arad şi Zalău, au avut de parcurs 3 probe: de ţinute casual, de seară (rochii de mireasă) şi costume de baie.

DSC_0060.JPGÎn final, juriul, din care au făcut parte atât Cătălin Botezatu şi omul de televiziune Mircea Bărbulescu, cât şi senatorul Cseke Attila şi decanul Facultăţii de Medicină Florian Bodog, au ales-o Miss Crişana pe Lavinia Ichim (foto) din Arad.

Locul doi a fost ocupat de Larisa Priconschi, iar locul 3 - de Denisa Ciordaş. Organizatorii au oferit şi mai multe premii speciale: Miss Fotbal Crişana (Laura Bojan de la Agenţia Art Models Oradea), Miss Carpaţi (Ţurcaş Alexandra, de la Agenţia Art Models Oradea), Miss Bihor (Cristea Georgiana), Miss Oradea (Colin Ania), Miss Bijuteria Roma (Denisa Panti), Miss Presa (Dumitru Patricia), Miss Hanul Pescarilor (Ania Colin) şi Miss Benvenuti (Georgiana Cristea). Fetele au primit premii în vouchere de cumpărături, bijuterii, şedinţe de masaj şi de fitness, dar şi posibilitatea de a participa la prezentări de modă în Capitală.

Rochii "caritabile"

Show-ul a durat aproape 4 ore, timp în care pe lângă momentele artistice, organizatorii au scos la licitaţie mai multe rochii, pentru sume cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei, inclusiv Cătălin Botezatu donând două dintre creaţiile sale. Între cumpărători s-au numărat doctorul Florian Bodog şi patronul Trei G Ion Govoreanu, dar au fost oameni de afaceri care au preferat doar să doneze diverse sume de bani fără să primească rochii în schimb şi sub anonimat.

În total s-au strâns peste 200 de milioane de lei vechi, adică 20.000 de lei, bani care vor fi folosiţi pentru a ajuta cele două fetiţe grav bolnave, pe Amelia Popa şi pe Iulia Pusztai. "Le mulţumim tuturor celor care au contribuit pentru cauza lor. Pe lângă cei care au participat la licitaţie, au mai fost şi alţi oameni cu suflet mare care au donat cât au putut, în particular", a spus Camelia Păşcui.

De subliniat că majoritatea celor prezenţi au apreciat, pe lângă show, mai ales scopul acestuia.

Pe de altă parte, un moment emoţionant al serii a fost când alături de gazda emisiunii a venit mama unui băieţel care a pierdut lupta cu boala, care a ţinut să doneze căruciorul cu rotile în care se afla, precum şi medicamentele care au rămas de la el.

Donaţi aici!

Iulia.jpgIulia Andrada Pusztai (foto) din Cordău, are doar trei anişori si necesită de urgenţă operaţie în Germania, fiind diagnosticată cu cancer la rinichi în stadiu avansat (nefroblastom bilateral în stadiul III/IV). Micuţei i-a fost scos un rinichi complet necrozat, iat din celălalt mai are doar 70%. Pentru a supravieţui, ea are nevoie de un transplant, costul operaţiei ridicându-se la peste 50.000 de euro.

Cum nu dispun de toţi banii necesari plecării şi cazării într-o ţară străină, părinţii Iuliei fac un apel disperat către bihoreni pentru sprijin financiar. Banii se pot depune în contul nr. RO11 BRMA 0999 1000 5208 4631, deschis la Banca Românească, Sucursala Oradea, Str. Republicii, titular Pusztai Ioan.

amelia.JPGLa rândul ei, Amelia Popa (foto) are doar 2 anişori, iar la doar 9 luni, medicii i-au descoperit o tumoare în zona vaginului şi a uterului, pentru care a avut nevoie de tratamente în Franţa, micuţa fiind supusă unor şedinţe dure de chimioterapie şi radioterapie.

Boala ei e costisitoare şi, deşi a terminat, deocamdată, tratamentul, părinţii ei mai au nevoie de bani, pentru că încă nu se ştie dacă tumoarea s-a topit sau nu, în plus, deplasările în străinătate costă peste posibilităţile lor. Toţi cei care vor să o ajute pe Amelia au posibilitatea să doneze în contul deschis special pentru ea RO62 BRDE 050S V565 6769 0500, pe numele Popa Ioan, la agenţia BRD de pe strada Cazaban.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
aa
evazionistul de Govoreanu ,la cate bube are mai bine dadea banii anonim ...nu sa se afiseze ca mare filantrop din milioane de euro furati din banii nostrii ai tuturor
Postat 27 August 2012, 11:26 de aa
Miss Crisana
Am fost acolo.A fost foarte frumos.Lume multa,eleganta,bun simt!Am vazut niste copii mici care aveau nevoie de ajutor si l-au primit!Familiile lor nu sunt singure la greu.Multa energie pozitiva!Nu am vazut tarfe,dar femei frumoase,multe,din belsug!De pesti cred ca era plin lacul!Bani vechi sau noi,ce mai conteaza?Important e ca s-au dat!
Postat 27 August 2012, 02:48 de Calin
tirffffarai
pesti la greu si prostitutie mascata...
Postat 25 August 2012, 11:02 de bote
...
Asta care ai scris articolul...200 milioane lei? Vezi ca nu mai sunt lei vechi de multa vreme. Sau nu ai mai luat salariu de cand s-au schimbat banii si nu ii mai cunosti? De fapt nici nu ai pentru ce sa iei...
Postat 25 August 2012, 02:12 de YYY
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON