URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
24 Iunie 2024, 13:15

Cartonaș galben: Orădenii de etnie maghiară, nemulțumiți că nu au putut urmări meciurile Ungariei pe ecranul din centru

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fanii fotbalului bat obrazul municipalităţii orădene. Un parteneriat între Primărie şi Digi a făcut ca orădenii să poată urmări din Piaţa Unirii, pe un ecran mare, meciurile naţionalei la Euro 2024, în centrul oraşului fiind puse şi sute de scaune pentru microbiştii bucuroşi să se bucure laolaltă.

De câştigat au avut şi terasele din piaţă, unde suporterii tricolorilor au comandat berea care s-a potrivit de minune cu fotbalul şi canicula.

În schimb, nemulţumiţi au fost orădenii de etnie maghiară, cărora le-ar fi plăcut să vadă şi meciurile Ungariei pe ecranul din Piaţa Unirii, mai cu seamă că cele două ţări nu au fost în aceeaşi grupă, aşadar nu concurau direct.

Ziarul Bihari Napló a şi scris un articol în care a criticat municipalitatea că n-a proiectat şi meciurile naţionalei Ungariei.

Pe bună dreptate, ziariştii au reproşat Primăriei că putea face ca la Euro 2016, când a transmis toate meciurile live, prilej cu care orădeni de toate naţiile s-au adunat în centru.

Aşa face acum Primăria Sânmartin, care a instalat un ecran în Băile Felix, spre bucuria localnicilor, a turiştilor şi, de ce nu, a orădenilor...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Egalitate
Administrația română a pus la dispoziție ecranul pentru vizionarea meciurilor naționalei. Nu s-a făcut discriminare. Erau bineveniți toți cetățenii indiferent de etnie. Probabil ca și autoritățile maghiare au pus la dispoziție cetățenilor ecrane pentru vizionarea meciurilor naționalei și acolo fiind bineveniți toți cetățenii.
Postat 26 Iunie 2024, 14:45 de CivisUlpianum
Boicot si sfidare pe faţa
Asta fac ungurii de fiecare data, la sarbatorile romanilor. Atunci sunt satisfacuti.
Postat 25 Iunie 2024, 20:08 de Timi
Hai Romania!
Nu vezi nicaieri in ungaria, echipa Romaniei, in direct, la Euro. Astea este chiar obraznicie. Nu vrem circ pe strazi intre suporteri. Nu inteleg de ce ungurii nu se bucura si ei cand joaca nationala tarii in care traiesc. Ei sunt tot cu "tara mama" in sus, "tara mama" in jos. Acesti "toleranti etnici" refuza sa participe la orice sarbatoare a populatiei majoritare, dar vin cu astfel de pretentii. Este de-a dreptul nesimtire..
Postat 25 Iunie 2024, 18:10 de Riviera
Finala!
da, pacat ca nu s-au gindit... ar fi fost frumos si normal.. probleme ar fi putut aparea doar daca romania si ungaria ar fi ajuns sa joace unca cu alta... poate chiar in finala :)
Postat 25 Iunie 2024, 11:24 de TanarSiNelinistit
Foarte simplu.
"Orădenii de etnie maghiară" sa se mute frumos in ungaria. Acolo sigur vor vedea meciurile ungariei pe ecranele din centrurile oraselor.Sigur nu vor vedea meciurile Romaniei, dar vor putea veni oricand la cumparaturi in Romania.
Postat 24 Iunie 2024, 20:42 de Citizen
Poftim pretenții
Ziarul Bihar Napol sa monteze ei ecrane pt maghiari. Nu știu vreodată ca în Ungaria sa se fi transmis vreun meci de-al României, asa ca mai lăsați-ne cu pretențiile astea ca deja prea sunteți sensibili la orice! Felicitări primăriei! Iar dacă vreți scandaluri sau bătăi intre romani și unguri..amenajați locuri speciale pt a urmări meciurile Ungariei sa vedeți după ce urmări vor fi intre suporteri. E ca și cum ai amenaja locuri speciale sa se vadă un meci steaua-dinamo și sa amesteci suporterii intre ei. Bine..Bihar Napol nu are cum sa știe despre fenomenul ultras sau cum sunt suporterii fanatici..ei vorbesc ca " dã bine pe prima pagina". Hai România!!!
Postat 24 Iunie 2024, 19:57 de Alex07
Corect
Observația e pertinentă. Asta înseamnă să nu ai consilieri / sfătuitori / chiar și critici din toate taberele și să te înconjori de "yesmeni". Putea puncta și la capital politic și simpatie în rândul comunității maghiare. Cred că a fost efectiv o scăpare. Și că veni vorba, nu înțeleg ce se întâmplă cu comunitatea maghiară - aproape toți îl slăvesc pe Victor Orban și politica de influență a Rusiei și Chinei în Europa. Orban joacă această carte strict pentru că dorește astfel, în cazul unei ocupații rusești asupra țărilor din fostul său imperiu, să obțină ca recompensă de la ruși Transilvania. Nu știu însă dacă ei și-ar dori să trăiască într-o astfel de lume. Nici nu-și imaginează de fapt, speră doar la atingerea unui obiectiv istoric și apoi "om mai vedea noi". Doar că nu ar mai fi nimic de văzut. Doar un dispreț din partea maghiarilor de dincolo de Tisa și o viață mult mai degradantă ca în anii '80 ai comunismului. O derivă totală - iar liderii lor insistă în direcția aceasta.
Postat 24 Iunie 2024, 14:38 de parker
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON