Biblioteca Universităţii din Oradea face o importantă achiziţie de cărţi şi periodice, deopotrivă tipărite şi electronice, în valoare totală de 150.000 de lei, dintre care 60.000 de lei s-au cheltuit într-o primă etapă.
"Această sumă a fost împărţită între facultăţi, conform unei decizii adoptate de Senatul Universităţii din Oradea, în funcţie de numărul studenţilor, al profesorilor, doctoranzilor şi cercetătorilor", a explicat Daniela Bar, coordonatoarea Biroului Achiziţie - Prelucrare al Bibliotecii, citată într-un comunicat al UO.
Din aceşti bani, s-au cumpărat 350 de titluri de carte în limba română, cele mai multe dintre ele publicate la edituri de specialitate, 72 de titluri de carte străină şi alte opt abonamente la periodice din ţara noastră, cum ar fi Revue Roumaine de Mathématiques Pures et Appliquées, revista Arta, Buletinul construcţiilor, Academic Journal of Manufacturing Engineering şi altele.
"De exemplu, Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură a primit cărţi şi reviste de specialitate în valoare de 30.000 de lei, cea mai mare parte a lor fiind deja pe rafturile filialei noastre de la această facultate. Dacă ar fi să mă refer doar la periodice, putem aminti revistele: Igloo, Zeppelin, Transsylvania Nostra...", a mai spus Bar.
De asemenea, Biblioteca Universităţii din Oradea este în plină procedură de derulare a unei achiziţii consistente de ebook-uri. "Toate aceste titluri vor fi, în curând, accesibile direct de pe site-ul Universităţii din Oradea, secțiunea Bibliotecă-Catalogul online-OPAC-Liberty 5", a precizat coordonatoarea Biroului de Achiziţie - Prelucrare.
Pentru achiziţionarea de carte electronică, a fost alocat un buget de 90.000 de lei, din care 70.000 lei vor fi alocaţi achiziţionării unor titluri de specialitate şi 20.000 de lei pentru cărţi care vor intra în fondul de referinţă al Bibliotecii universitare.
"În acest caz procesul de selecţie a titlurilor va fi unul mai laborios. Trebuie să ne asigurăm că ebook-urile pe care le vom achiziţiona nu sunt deja cuprinse în oferta celor cinci baze de date, care pun la dispoziţia studenţilor şi profesorilor, sute de mii de titluri străine, accesibile de pe site-ul Universităţii din Oradea: ScienceDirect Journals, SprigerLink Journals, ProQuest Central, Clarivate Analytics (Web of Science, Journal Citation Reports, Derwent Innovation Index) şi Scopus", a mai spus Bar.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.