URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 07 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cred că mai toată lumea a auzit de concitadinul nostru George Haber, ajuns în Sillicon Valley, unde a făcut o frumoasă carieră în IT. De câte ori are ocazia, vine în țara natală și deapănă, cu mult umor și competență, experiențele fascinante acumulate într-o viață de om. Așa a făcut și săptămâna trecută, când la IQ Digital Oradea Summit, o manifestare de mare calitate, ne-a povestit despre planurile sale de viitor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Octombrie 2024, 09:50

Candidatura preotului orădean Ciprian Mega la Președinție a fost respinsă

Candidatura preotului orădean Ciprian Mega la Președinție a fost respinsă foto arhivă BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preotul orădean Ciprian Mega nu va candida la Președinția României, pentru care s-a pregătit în secret, adunând peste 220.000 de semnături.

Biroul Electoral Central i-a respins dosarul de candidatură, la fel cum a procedat și în cazul altor 10 care aspirau la funcția supremă în stat.

15 candidaturi admise

Biroul Electoral Central a respins, duminică, 11 dosare de candidatură din totalul de 25 înregistrate de candidați ai unor partide și candidați independenți la Președinția României.

Candidaturile acceptate au fost cele ale următorilor:

1. Marcel Ciolacu (PSD)

2. Nicolae Ciucă (PNL)

3. Elena Lasconi (USR)

4. Mircea Geoană (independent)

5. Kelemen Hunor (UDMR)

6. Cristian Diaconescu (independent)

7. Ludovic Orban (Forța Dreptei)

8. George Simion (AUR)

9. Ana Birchall (independent)

10. Călin Georgescu (independent)

11. Cristian Terheş (PNCR)

12. Silviu Predoiu (Partidul Liga Acţiunii Naţionale)

13. Sebastian-Constantin Popescu (Partidul Noua Românie)

14. Alexandra-Beatrice Bertalan-Păcuraru (Alternativa pentru Demnitate Naţională)

Candidaturile respinse sunt următoarele:

1. Diana Șoșoacă (SOS) - validată de BEC, invalidată de CCR, respinsă de BEC

2. Miron Cozma (independent) - respinsă

3. Oana Creţu (Partidul Social Democrat Unit) - respinsă

4. Ciprian-Romeo Mega (independent) - respinsă

5. Răzvan-Nicolae Constantinescu - (Partidul Patrioţii Poporului Român) - respinsă

6. Elena Tufecciu - respinsă

7. Gheorghe Ghelcea, independent - respinsă

8. Ion Popa, independent - respinsă

9. Cristina Tufănoiu - respinsă

10. Petru Mîndru, independent - respinsă

11. Maria Marcu – respinsă

Preot, regizor, politician

Despre dorința de candidatură a lui Ciprian Mega s-a aflat abia duminică, preotul orădean ținând-o până atunci secretă.

Contactat atunci de BIHOREANUL, el a evitat să facă declaraţii, susţinând că aşteaptă ca dosarul său de candidatură să fie validat de Biroul Electoral Central și afirmând că s-a înscris în cursa pentru Cotroceni, ca independent, la insistenţele unor prieteni, ale căror nume nu a vrut să le facă publice. De asemenea, el a susținut că tot aceștia ar fi strâns și cele peste 200.000 de semnături necesare pentru candidatură.

În vârstă de 39 ani, Mega este un personaj controversat, absolvent al Facultăţii de Teologie Andrei Șaguna, stabilit în Oradea în 2018 după ce a predicat în Cipru, unde a ridicat o biserică ortodoxă pentru comunitatea românească. Tată a patru copii, el a spus că a ales Oradea, unde a ridicat o biserică lângă fostul Spital Municipal, pentru că de aici provine soţia sa, Laura.

Mega s-a făcut cunoscut ca autor a mai multe filme, precum „Nunta lui Iacov”, „Dimineaţa care nu se va sfârşi”, „Glasul care strigă în pustie” și „21 de Rubini”, dar mai ales prin declarații și atitudini controversate după izbucnirea invaziei Rusiei asupra Ucrainei. De altfel, acest din urmă film a intrat în finala unui concurs de la Moscova, unde a avut o întâlnire cu Vladimir Putin.

UPDATE: Reacția preotului Mega

Preotul orădean Ciprian Mega protestează faţă de respingerea candidaturii sale la Președinție de către Biroul Electoral Central, considerând că motivul ar fi implicaţia serviciilor secrete din România. „Aşa se întâmplă când nu ai binecuvântarea serviciilor", a declarat Mega luni pentru BIHOREANUL.

Detalii, în articolul Preotul orădean Ciprian Mega, după respingerea candidaturii sale la Preşedinţie: "Asta se întâmplă când nu ai binecuvântarea serviciilor"

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Oi fi eu?
Sau la prorusi auzi obsesia asta cu serviciile? Suina lingatoare de doauri slavice pe l ambasada rusilor la bucale, popica la intalnire cu putler… amandoi acuza serviciile. Noviciok, mai mult noviciok!
Postat 07 Octombrie 2024, 12:50 de poiu
Normal într-o colonie unde doar blatul este adevăr.
S-a spus la momentul formării acestei coaliții, un fel de anus contra naturii, că PNL și PSD vor administra România în numele alianței europene PPE&SD timp de 10 ani? S-a spus în repetate rânduri. Cum să lași tu pe cei care ar putea lua voturi de la Ciucă și Ciolacu, să candideze și să se lipească ca musca la rakat? În privința numărului de semnături, e bine de știut că cei respinși deja, nu au nicio problemă cu autenticitatea lor ci, așa cum a spus Greblă de la ferma de struți care fac ouă numai când îi gâdili în fund, cu formatul listelor standardizate la cap de tabel.
Postat 07 Octombrie 2024, 12:34 de KP
Mega-secretul!
ha ha ha!!! cum naiba sa strangi 220.000 de semnaturi iar candidatura sa-ti ramana tot secreta? Asta e un Mega-Secret!!!
Postat 07 Octombrie 2024, 10:48 de TanarSiNelinistit
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5135 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON