URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Iulie 2024, 09:58

Candidați nedoriți: Unii aspiranți la șefia facultăților orădene s-au trezit boicotați de colegi

Candidați nedoriți: Unii aspiranți la șefia facultăților orădene s-au trezit boicotați de colegi (foto: generic)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La Universitatea din Oradea, viitori decani nu pot fi cei care pur și simplu își doresc funcțiile și se consideră competenți, ci doar cei pe care îi vor actualii șefi și colegii lor.

În această săptămână vor avea loc concursurile pentru cei 15 decani, iar aspiranții care și-au depus candidaturile au trebuit să primească și aprobarea consiliilor facultăților (formate din decanii în funcție, prodecani, directorii de departamente și alți membri aleși prin vot), pentru a putea ajunge să-și susțină planul managerial în fața rectorului Constantin Bungău.

Obligatoriu, toate facultățile au trebuit să avizeze minimum doi candidați, ceea ce, în multe situații, a dus la înscrierea unor pretendenți de formă, al căror scop este doar să securizeze un nou mandat pentru actualii decani.

Au existat, însă, și situații atipice: o candidată, Ariadna Mircescu, de la Facultatea de Arte, s-a retras din cursă înainte ca aceasta să înceapă, iar alți doi candidați, Miron Erdei de la Teologie și Monica Dodu de la Protecția Mediului, nu au primit avizul colegilor, așa că nu mai ajung la concursurile din această săptămână.

O fi ea o competiție deschisă, dar nu pentru oricine...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
cu teologia cum stam?
apropo de decani, directori de dept si sefe.... teologia ortodoxa a ajuns pe primul loc. de 10 ani auzim numai prostii despre facultatea asta! ilegalitati, studenti umiliti, ore/cursuri zero, profesori condusi si manipulati de doamna secretara SEFA! Vrednica este... (in general, sef+secretara=love) am un verisor care a terminat teologia, facultatea unde nu inveti despre Dzeu, ci despre cum sa te descurci in viata! ce examene! ce discutii la secretariat si alte sali! de la capul ei se impute... se zice ca nu gratis. decanul isi injunghie fostul profesor cu care si-a dat licenta, care l-a angajat cantaret in biserica pe cand era student. cand va reveni seriozitatea in mijlocul lor???
Postat 16 Iulie 2024, 10:16 de scotianu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON