URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Septembrie 2024, 19:24

Când încep zborurile HiSky de la Oradea la București și la Londra și ce prețuri au biletele 

Când încep zborurile HiSky de la Oradea la București și la Londra și ce prețuri au biletele  sursa foto: Facebook / HiSky
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mult anticipatele zboruri ale companiei aeriene HiSky de pe Aeroportul Internațional Oradea, care vor fi realizate cu sprijinul financiar al autorităților locale, debutează pe 14 octombrie, cu un zbor de București, în timp ce pe 15 octombrie este programată prima cursă a companiei pe ruta Oradea – Londra (Stansted). 

Spre Capitală, vor fi zboruri de luni până duminică. Vor fi, cel puțin deocamdată, singurele curse regulate care vor face concurență celor operate de Tarom.

Prețuri după bagaje

În funcție de zi, zborurile HiSky ce leagă Oradea de București sunt programate ba dimineața, ba după amiaza. Prețul biletelor pornește de la 39,99 de euro / sens. 

După cum au remarcat și câțiva potențiali pasageri, inclusiv pe pagina de Facebook a aerogării orădene, în prețul minim este inclus doar bagajul de mână, de 40x30x20, astfel costurile cresc semnificativ pentru adăugarea altor bagaje. 

O comparație între prețurile HiSky și Tarom, făcută prin simularea unor rezervări pentru aceeași perioadă, arată astfel: 

- Dacă o persoană ar vrea să zboare dus-întors Oradea – București, cu plecare, de pildă, pe 21 octombrie și întoarcere pe 24 octombrie, poate să cumpere duminică un bilet HiSky dus-întors cu 80 de euro, în care este inclus doar bagajul mic de mână. Varianta de bilet cu bagaj de mână, plus un alt bagaj de mână, dar mai mare (50x40x25 cm), costă dus-întors 140 de euro, iar cea care cuprinde atât o valiză de mână, cât și un bagaj de cală (până la 23 kg) intră la categoria denumită de operator „premium” și costă tur-retur 210 euro.

- Cu Tarom, dacă rezervarea s-ar face tot duminică și tot pentru intervalul 21-24 octombrie, așadar tot o cursă dus-întors, biletul cel mai ieftin ar costa pentru cele două zboruri 208 euro, dar cu bagaj de mână (8 kg) și bagaj de cală (23 kg) deja incluse în preț. 

Spre Londra, zbor direct. Spre alte destinații, cu escală

Pe de altă parte, din 15 octombrie, pornesc și zborurile Oradea – Londra (Stansted). Acestea vor fi operate în fiecare marți, joi și duminică, fără escală. Aeroportul Stansted este situat la circa 60 de kilometri de capitala Angliei. 

De pildă, o cursă dus-întors în intervalul 15-22 octombrie costă 100 de euro cu bagaj mic de mână, 260 de euro cu două bagaje de mână (unul de 40x30x20 cm și celălalt de 50x40x25 cm) și 360 de euro cu un bagaj de mână și cu unul mare de cală. 

De pe platforma de rezervări a HiSky, orădenii au opțiunea să călătorească și spre alte destinații internaționale, cu escală la București, cumpărându-și un singur bilet. Aceste destinații sunt: New York, Dublin, Frankfurt, Bruxelles, Tel Aviv, Barcelona, Malaga, Paris și Chișinău. 

Trebuie spus că, în urma semnării unui contract de asociere în participație cu Air Oradea (companie înființată de Primăria Oradea și de CJ Bihor), HiSky va opera de pe Aeroportul Oradea vreme de cinci ani. Pentru a realiza aceste zboruri, precum și unele de tip charter spre destinații de vacanță, HiSky va primi din partea autorităților locale un sprijin total de 750.000 de euro. 

Totodată, pentru efectuarea curselor de linie, HiSky va deschide o bază operațională la Oradea și va gara aici o aeronavă din dotarea companiei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Mihaita
Nici tu nu prea mai comentezi dupa locale :::::))))) Dar poate îți vei reveni peste 3 ani :::::)))))
Postat 24 Septembrie 2024, 12:25 de Sandu2100
Sandu aviatoru
Iar te crezi pilot? Doamne dar dus mai esti.
Postat 24 Septembrie 2024, 11:33 de Mihaita
vasi/adi13 și alte conturi de PROPAGANDĂ
Amu apari mai greu, dar in octombrie sau după noiembrie când o sa afli ca Bolojan nu face pact cu diavolu ( PSD ) o sa începi iar cum ai început ::::)))
Postat 23 Septembrie 2024, 22:13 de Sandu2100
Pinonel
Nu ai zis de pasageri, dar ai făcut o paranteză indirectă.
Postat 23 Septembrie 2024, 19:28 de Sandu2100
vasi/adi13 și alte conturi de PROPAGANDĂ
Tu in schimb dupa locale, adică dupa ce PZD a avut același rezultat, nu mai ești așa activ ::::::))))) te ascunzi sub plapuma de rușine :::::)))))
Postat 23 Septembrie 2024, 19:27 de Sandu2100
sandu dezinformatorul
Auzi la sandu ca el a zburat, el stie toate strazile, el stie orice problema in oras la fiecare postare, el umbla pe toate strazile, bai sandule, mai lasa minciunile, Tu doar ruta Sarcau-Oradea o faci, si aia cu autostopul sau autobusul. Incredibil cat de mincinos poti sa fii. Tu nici in Oradea nu ai fost de 20 de ori.
Postat 23 Septembrie 2024, 17:46 de vasi13
Of,of, D-l Sandu
Eu nu am spus ca nu sint pasageri! Eu am spus ca daca ar fi récupération wizz-ul ar fi fost mai rentabil. Eu stiu ça nous romanii avem multi baini si mult timp dar turisti nu gindesc asa!!!!!
Postat 23 Septembrie 2024, 16:44 de Piranda
Piranda
Am zburat cel putin de 20 de ori de pe Oradea la Londra, am zburat si pe Varșovia-Paris si sunt pasageri. Lucrarea sa terminat. https://dailynewshungary.com/ro/breaking-wizz-air-closes-its-base-debrecen/
Postat 23 Septembrie 2024, 16:06 de Sandu2100
@ Sandu 2100 Répet poate intelegeti
Wizzair reduce zborurile caci sint lucrari mari la Debrecen! Or wizz-ul ce venea dupa masa de la Pris si Londra erau pline de romani. Putini unguri. De aceea spun ca nu a aduce zborurile de la Debrecen la Oradea este lipsa de CEA mai mica logica ( Dumnezeu stie . ..rautate)
Postat 23 Septembrie 2024, 15:41 de Piranda
In același timp
Wizz Air de la Debrecen la Londra începând cu noiembrie reduce zborurile la 3 pe săptămână
Postat 23 Septembrie 2024, 14:14 de Sandu2100
Intrebare..
La Birtin cind zboara avioanele?Platesc eu drumul pe unic sens..!
Postat 23 Septembrie 2024, 12:32 de grigore
Iara alceva!
Sa nu mai intelegi nimic! Gata, s-au terminat cu Varsovia "hub"-l mondial? Sa vedem cit va tine Londra! Aeroportul asta este "circ fara bani" zice dictonul! Pentru noi este circ ce ne costa scump. Si in toate astea platim megalomania d-lui Bolojan sa faca companie "personala", Cind putea simplu sa atraga wizzair de la Debrecen la Oradea, pentru binele calatorilor.
Postat 23 Septembrie 2024, 10:15 de Piranda
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON