URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 August 2021, 20:00

Campionul naţional la tăiat lemne, "încoronat" la Săcueni. Despre cine e vorba (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noul campion naţional la tăiat lemne a fost stabilit, zilele trecute, în Bihor. Acesta ar putea reprezenta în toamnă România la mondialele Stihl Timbersports de la München, dacă se va califica între primii 8 atleţi din Europa, în urma rankingului internaţional.

Campionul "încoronat" duminică la Săcueni este arădeanul Ionel Mariniţă, care a finalizat competiţia cu 36 de puncte obţinute la cele 6 probe de concurs, cel mai bun rezultat fiind înregistrat la proba tăierii cu super motoferăstrăul.

"Lupta s-a dat între 7 atleţi care au fost aleşi în urma rezultatelor înregistrate la probele de concurs din evaluările locale. Cei care s-au înscris la start pentru titlul de cel mai bun tăietor de leme sunt: David Balazsi (23 ani), Ionel Mariniţă (33 ani), Sebastian Ulici (20 ani), Lucian Baboi (36ani), Joszef Balogh (19 ani), Ede Vadkerti ( 18 ani) - categorie rookie. De asemenea, în cursă a intrat şi veteranul Botond Nagy, unul dintre iniţiatorii acestei discipline în România, cu o vechime de peste 15 ani. Deşi a marcat punctaje foarte bune la toate probele, Nagy a avut ghinion la proba super motoferăstrău, acesta ratând pornirea utilajului la start. Această greşeală l-a dus pe locul doi, cu 33 de puncte, pe care îl împarte cu fostul campion naţional, David Balazsi, cu acelaşi punctaj", au transmis, ulterior, printr-un comunicat organizatorii competiţiei Stihl Timbersports.

Probele de concurs la care s-au întrecut participanţii au fost: tăierea cu joagărul, tăierea orizontală, tăierea cu motoferăstrăul STIHL MS661, tăierea verticală, tăierea la înălţime şi tăierea cu hot saw (super-motoferăstrăul). 

Competiţiile Stihl Timbersports reprezintă o serie de concursuri internaţionale ale tăietorilor de lemne. Disciplina tăietorilor de lemne îşi are rădăcinile în SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă.

În trecut, competiţiile de tăiere a lemnului aveau loc între forestieri pentru a stabili cel mai bun dintre ei la nivel local. De-a lungul timpului aceste "încercări de forţă" s-au transformat într-un concurs desfăşurat la un nivel atletic înalt. În anul 1985 s-au lansat competiţiile Stihl Timbersports, sub forma unei serii de concursuri, în SUA. În Europa, ele au debutat în 2001.

Campionatul Naţional al Tăietorilor de Lemne STIHL Timbersports de la Săcueni a fost transmis în premieră pe Facebook şi pe Youtube. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON