URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Februarie 2024, 15:16

Campionatul European de Înot în Ape Înghețate din Oradea a adus 9 medalii pentru România (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

România a încheiat Campionatul European de Înot în Ape Înghețate – Oradea 2024 cu un bilanț extraordinar: 9 medalii, overall, respectiv 47 de medalii în clasamentele Age Group. Concursul s-a ridicat la anvergura unui Campionat Mondial, iar cei mai valoroși ice swimmeri din Europa au profitat de infrastructură extraordinară și au doborât 14 recorduri mondiale.

Prima ediție a unui Campionat European de Înot în Ape Înghețate a avut la start foști participanți la Jocurile Olimpice, campioni mondiali și europeni în înotul în ape libere și înghețate, dar și pe cei mai în formă ice swimmeri europeni. Alisa Fatum si Andreas Waschburger, Germania, au dominat probele lungi, de 500 și 1000 de metri, în care ambii au doborât recordurile mondiale. Ștafeta masculină a Poloniei de 4 X 250 de metri, cu „regele gheții” Marcin Szarpak (ultimul campion mondial la 1000 de metri și cel mai rapid ice swimmer pe milă înghețată), în ultimul schimb, a cucerit aurul la finalul unei probe epice, ultima de la Euro.

Visit Oradea

Team România a încheiat prima ediție a unui Campionat European cu un bilanț extraordinar: 9 medalii la overall, 4 de aur, 4 de argint și 1 bronz.

Simona Andreea Chiru (aur, 100 de metri liber, cu record mondial și argint la 50 de metri liber), Andrei Enache (aur 250 de metri liber, cu record mondial), Dragoș Ghile (aur 100 metri fluture, cu record mondial), Vladimir Romaniuc (argint 100 de metri bras și  bronz, 50 metri fluture), Cosmin Modoran (argint, 100 metri spate), România 1 (argint - ștafetă 4X50m liber cu Andrei Enache, Dragoș Ghile, Cristian Tranulea și Delia Ana Kovacs), România 2 (aur - ștafetă 4X50 medley relay cu Cosmin Modoran, Vladimir Romaniuc, Dragoș Ghile și Simona Andreea Chiru, cu record mondial) au fost cei mai în formă români. În clasamentele Age Group, România a reușit să obțină 47 de medalii: 15 de argint, 16 de argint și 16 de bronz.

„A fost o ediție extraordinară, cu rezultate foarte bune pentru România, obținute de înotători tineri și valoroși. Sper ca în urma acestor performanțe acest fenomen să capete o și mai mare amploare la noi. Au fost 3 zile de real spectacol la Oradea, unde am avut parte de o infrastructură sportivă de top, feedback-ul venit de la participanți fiind unul foarte, foarte bun. Pentru organizarea ireproșabilă vreau să-i mulțumesc lui Ovidiu Tirla care s-a ocupat în cele mai mici amănunte ca nimic să nu le lipsească înotătorilor și a mai avut și energia să urce de două ori pe podium la age group” a transmis Paul Georgescu, directorul competiției.

Visit Oradea

Denis Cadon, Franța, delegat tehnic, care va fi prezent și la Jocurile Olimpice Paris 2024, precum și arbitrul Dan Ardelean și starterul Marius Grigore au contribuit decisiv la buna desfășurare a Europeanului.

Primul Campionat European de Înot în Ape Înghețate din istorie a fost organizat de IISA (International Ice Swimming Association), Asociația Sportivă Ice Swimming and Open Water, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (Visit Oradea) și CSM Oradea.

Visit Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON