URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 17 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Septembrie 2024, 09:59

Calendarul evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a: Când vor avea loc testările

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministerul Educației a publicat calendarul și metodologia evaluărilor naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2024-2025.

Testările vor avea loc în luna mai a anului viitor. Mai precis, la clasa a II-a, calendarul prevede că evaluarea rezultatelor învățării la disciplina limbă și comunicare (limba română respectiv limba maternă), scris, este programată pe 13 mai, iar la citit pe 14 mai. O zi mai târziu, pe 15 mai 2025, va avea loc evaluarea la matematică și explorarea mediului, iar pentru minoritățile naționale testul de limba română, scris și citit, va fi pe 16 mai.

La finalul clasei a IV-a, evaluarea va începe pe 20 mai (Limbă şi comunicare - Limba română/Limba română pentru minorităţile naţionale), o zi mai târziu va fi testul la matematică și științele naturii, iar la limba maternă este programat pe 22 mai.

Pentru elevii de clasa a VI-a, evaluarea va începe pe 27 mai, cu testul la limba română, va continua pe 28 mai cu cel la matematică și științele naturii, iar pe 29 mai 2025 este programat cel de limba maternă.

Durata alocată rezolvării testelor de evaluare este de câte 45 de minute pentru fiecare test administrat elevilor de clasa a II-a și de câte 60 de minute pentru colegii lor mai mari, din clasele de-a IV-a și de-a VI-a.

Testările se vor face în timpul orelor de curs, în funcţie de programul fiecărei unităţi de învăţământ. Evaluarea lucrărilor se va face de către două cadre didactice din școală. Notele se vor trece în catalog doar la solicitarea elevilor.


Calendarul complet al testărilor:

1.Evaluarea rezultatelor învăţării elevilor la finalul clasei a II-a - EN II:

Limbă şi comunicare - scris - Limba română - 13 mai 2025

Limbă şi comunicare - scris - Limba maternă - 13 mai 2025

Limbă şi comunicare - citit - Limba română - 14 mai 2025

Limbă şi comunicare - citit - Limba maternă - 14 mai 2025

Matematică şi Explorarea mediului - 15 mai 2025

Limbă şi comunicare - scris - citit - Limba română pentru minorităţile naţionale - 16 mai 2025

2.Evaluarea rezultatelor învăţării elevilor la finalul clasei a IV-a - EN IV:

Limbă şi comunicare - Limba română/Limba română pentru minorităţile naţionale - 20 mai 2025

Matematică şi Ştiinţe ale naturii - 21 mai 2025

Limbă şi comunicare - Limba maternă - 22 mai 2025

3.Evaluarea rezultatelor învăţării elevilor la finalul clasei a VI-a - EN VI:

Limbă şi comunicare - Limba română - 27 mai 2025

Matematică şi Ştiinţe ale naturii - 28 mai 2025

Limbă şi comunicare - Limba maternă - 29 mai 2025

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4737 RON
  • 1 EUR = 4.9743 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON