URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Iulie 2021, 08:36

Călătoriile în timpul pandemiei - tot ce trebuie să știi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Călătorii călătoresc - asta este ceea ce fac. 

Restricțiile din timpul pandemiei ne-au făcut tuturor poftă de călătorii. Însă, în continuare trebuie să fim atenți atunci când facem acest lucru - de la alegerea destinației și a metodelor de transport, până la respectarea regulilor și reglementărilor locale cu privire la măsurile de siguranță. 

Ca să te pregătești pentru viitoare ta aventură, am realizat o listă cu cele mai bune practici pentru a călători în siguranță pe timp de pandemie, fie că vorbim de o călătorie peste granițe, între orașele din România sau chiar în cartierul tău. 

1. Folosește tehnologia și alege o metodă alternativă de transport ca ridesharingul

În cazul călătoriilor scurte, alege un Uber pentru a evita băile de mulțime. La o simplă apăsare de buton, poți aștepta mașina în siguranța casei tale, fără să te expui interacțiunii cu ceilalți. Atunci când călătorești cu Uber, regulile sunt aceleași: spală-te pe mâini, folosește masca și strănută într-un șervețel sau în cot. Folosește bancheta din spate pentru a asigura distanța dintre tine și șofer și, dacă e posibil, deschide geamul pentru ventilarea aerului. 

2. Dacă trebuie să călătorești internațional, informează-te asupra reglementărilor de la destinație

Indiferent de destinație, este important să iei toate măsurile de siguranță. Regulile și restricțiile se schimbă des și nu poți lăsa garda jos. Înainte de a rezerva o cazare, sună și asigură-te că se iau toate măsurile de siguranță și igienă. Asigurările medicale și de călătorie sunt extrem de importante pentru a-ți proteja sănătatea când călătorești în străinătate, dar și pentru a te ajuta să recuperezi o parte din bani dacă planurile sunt anulate. Nu uita să ai mereu la tine măști, șervețele și dezinfectant, iar dacă există măsuri de carantinare, respectă-le. 

Verifică dacă aplicația Uber este disponibilă la destinație - mulțumită tehnologiei,  compania respectă aceleași măsuri de siguranță în toată lumea, pentru ca tu să te simți în siguranță oriunde te-ai afla. 

3. Transportul în comun - limitează interacțiunea și respectă spațiul personal

Nu poți evita transportul în comun? Evită să călătorești în timpul orelor de vârf și pleacă un pic mai devreme de acasă pentru niște extra timp dacă trebuie să aștepți un alt autobuz mai puțin aglomerat. Bineînțeles, nu uita să porți mască, nu-ți atinge ochii, nasul și gura și spală-te pe mâini sau folosește dezinfectantul ori de câte ori e nevoie. Dacă optezi pentru închirierea unei mașini, dezinfectează interiorul și deschide geamul pentru a permite aerului să intre în mașină. 

Indiferent de ce variantă alegi, nu uita că Uber își menține angajamentul pentru siguranța utilizatorilor, fie ei șoferi sau pasageri. Ambii sunt rugați să poarte mască în timpul călătoriei, iar șoferii nu se pot conecta în aplicație dacă nu confirmă în prealabil, cu un selfie, că poartă o mască. 

Atât pasagerii, cât și șoferii, sunt sfătuiți să raporteze orice abatere pe care o observă. Cei care nu respectă regulile în mod repetat riscă să fie blocați în aplicație. 

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON