URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Iulie 2020, 20:38

Ca înainte de pandemie: Peste o mie de locuri de muncă vacante în Bihor

Ca înainte de pandemie: Peste o mie de locuri de muncă vacante în Bihor Lucrătorii comerciali, o categorie de angajaţi la căutare în Bihor (sursa foto: www.eatthis.com)

O veste bună pentru bihorenii care sunt în căutarea unui loc de muncă. Piaţa muncii pare că s-a revigorat, numărul locurilor de muncă disponibile în firmele din judeţ ajungând la media care era înainte de pandemia de Covid-19.

Mai precis, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor a anunţat în această săptămână 1.021 de joburi disponibile, din care 881 la companii din Oradea.

Cele mai multe din ofertele de angajare sunt dedicate bihorenilor cu studii medii sau absolvenţi de şcoli profesionale. Din totalul de 632 de job-uri din această categorie, multe sunt pentru agenţi de securitate, lucrători comerciali, ospătari şi şoferi.

Pentru bihorenii cu studii superioare, sunt anunţate doar 60 de locuri de muncă, firmele căutând economişti, analişti de calitate, ingineri, dar şi IT-işti ori designeri de grafică.

Muncitorii necalificaţi au şi ei şanse să se angajeze, căutându-se femei de serviciu, oameni de întreţinere, lucrători în bucătării, manipulanţi marfă sau angajaţi pentru construcţii.

Pandemia de Covid-19 a dezechilibrat serios piaţa muncii din Bihor. În martie, după ce România a intrat în starea de urgenţă, numărul locurilor de muncă a scăzut, de la o săptămână la alta, de la peste 800, la doar 110. În ultimele două luni, însă, firmele au reînceput să facă angajări.

În acelaşi timp, însă, şi numărul şomerilor din Bihor este în creştere. La sfârşitul lunii iunie, în evidenţele AJOFM Bihor erau 2.994 de bihoreni fără un loc de muncă, mai mult decât dublu faţă de iunie 2019.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
salariul mentionat pt posturile vacante. ajofm sa verifice corectitudinea datelor.
corect ar fi ca aceste firme sa publice si salariul brut sau net oferit, cum se face peste tot in strainatate. ***cei de la Ajofm sunt supra solicitati in aceasta perioada, de afara se vede una, dinauntru e altceva. totusi cred ca situatiile aceste cu locurile de munca sunt actualizate de ei saptamanal. ****** este intr-adevar dezamagitor sa vezi ca Plexus, de exemplu, are aceleasi posturi disponibile din luna aprilie. ceea ce ridica clar un semn de intrebare legat de firmele de la borsului, in principal. Chiar vor sa angajeze sau isi bat joc de cei care cauta un loc de munca? **** in plus, ceea ce ar trebui sa faca cei de la somaj ar fi sa verifice totusi de ce anumite posturi apar 5 luni si daca nu cumva e o greseala.
Postat 31 Iulie 2020, 07:41 de roger
bani ?
Sunt si surprize in lista. Da de inteles ca e ceva in neregula la firmele respective. Dar oare ce o fi ? Salariile daca nu se actualizeaza......nu se va intampla nimic la unii si...politica de sclavie multinationala la altii. Nici interesati nici motivati nici dornici de invatare, nici productivitate, nimic nu va fi, decat povesti.
Postat 31 Iulie 2020, 01:46 de Christa
Aceleași liste si firme obosite
Ori HR ul din firmele astea e imbecil grămadă, ori vrea sa plătească cu nasturi oameni calificați, iar cei necalificați sa facă voluntariat. De ani de zile ajofm are fix aceași fițuică pe care o xeroxeaza si o aruncă in presă pe post de fake news. Piața muncii din bh e o glumă la care nu râde nimeni. Aceleași rețele de pocăiți, țărani si proști. Unii se fac ca angajează, alții ca muncesc. Iar șomerii înregistrați sau nu, merg spre cluj, bucurești, sau pe afară. Ajofm e o sinistroșenie si mai spectaculoasă care trăiește din bani publici si nu face absolut nimic sa schimbe ceva din caterinca numită piața muncii.
Postat 31 Iulie 2020, 00:46 de Cetatea
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON