URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Noiembrie 2020, 11:00

„Ca după război”: Cum a găsit Bolojan sediul CJ Bihor după plecarea lui Pásztor şi Mang (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Ca după război", aşa a descris noul preşedinte al Consiliului Judeţean Ilie Bolojan starea în care fosta conducere a lăsat sediul instituţiei după pierderea alegerilor. "Cred că mai sunt nişte poze făcute", i-a aruncat Bolojan fostului vicepreşedinte Ioan Mang, când acesta a susţinut că în ultimii patru ani CJ Bihor a fost administrat bine.

Disputa verbală dintre liberal şi PSD-ist, înregistrată joi, la cea dintâi şedinţă de lucru în configuraţia rezultată din alegerile locale desfăşurate pe 27 septembrie, a inclus şi un pasaj pe care publicul care a urmărit derularea ei pe pagina de Facebook nu l-a putut înţelege. Nu avea cum, fiindcă se refera la mizeria din sediul instituţiei în care nu mulţi calcă. BIHOREANUL vă explică, însă, oferindu-vă şi câteva fotografii, de ce i-a amintit Bolojan lui Mang despre "moştenirea" lăsată...

"Nenorocire totală"

După ce Ioan Mang a luat apărarea funcţionărimii pe care Bolojan anunţase că o înjumătăţeşte, întrucât prea mulţi angajaţi nu au nici "obiectul muncii" şi nici măcar "locuri prin birouri", noul şef al CJ i-a demonstrat cu cifre fostului vicepreşedinte că sub oblăduirea sa şi a fostului preşedinte Pásztor Sándor organigrama a fost supraîncărcată.

La final, Bolojan a adăugat: "Nu aş fi spus nimic dacă nu aş fi văzut în prima zi cum a arăta CJ. Cred că mai sunt nişte poze făcute, uitaţi-vă cum arătau holurile acestei instituţii şi nenorocirea totală lăsată... Sigur, când plecăm din birouri putem să luăm tablourile, dar nu trebuie să smulgem şi cuiele, cu tencuială cu tot, din pereţi, şi să predăm o instituţie ca după război".

BIHOREANUL a intrat în posesia unor fotografii de tipul celor la care s-a referit Bolojan, care confirmă că noua conducere a CJ a preluat nu doar un aparat birocratic în degringoladă şi trândav, ci şi o clădire plină de mizerie, depusă pe pardoseli, pe pereţi şi pe obiectele de mobilier, multe piese ale acestuia fiind rupte şi scoase pe holurile din faţa birourilor, şi puse claie peste grămadă. 

Birou eliberat

În clădirea din Parcul Traian, încă de la intrarea din dreapta, accesul către cabinetul preşedintelui CJ a fost presărat cu scaune, mese, dulapuri din PAL melaminat şi fişete metalice de mult scoase din uz, dar anume plasate pe coridor după încheierea alegerilor locale, în aşteptarea "cum se cuvine" a lui Bolojan.

"Din fostul lui birou, Pásztor a scos într-adevăr nu numai steagul Ungariei, ci şi tablourile de pe pereţi, cu cuie cu tot, dar şi cu tencuială", a explicat BIHOREANULUI o funcţionară care a văzut încăperea în dimineaţa de 19 octombrie, când a fost constituit noul CJ, iar Bolojan a depus jurământul şi şi-a preluat biroul.

Coridor cu obstacole

Aceeaşi "recuzită" a încărcat şi coridorul către biroul ocupat de fostul vicepreşedinte Traian Bodea, preluat de liberalul Călin Gal. Deşi în vremea în care încăperea era folosită de Bodea calea de acces era liberă, fără niciun fel de obiecte de inventar depozitate de-a lungul coridorului, după ce acesta a încetat să mai treacă prin sediul CJ, coridorul a fost anume umplut cu deşeuri de mobilier şi cu alte obiecte de inventar nefolosite.

De altfel, în fotografii se văd nu mai puţin de trei imprimante multifuncţionale puse una lângă alta, mese, scaune, fişete, bibliorafturi şi cuiere intenţionat îngrămădite.

În plus, mărturisesc sursele BIHOREANULUI, pereţii au fost loviţi şi murdăriţi, aşa încât necesită o igienizare serioasă, urmată de zugrăvire. Ceea ce spune totul despre cât de buni "gospodari" au fost şefii CJ de până luna asta, cât preţ au pus pe curăţenie şi ce "obraz" au vrut să arate la plecare...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
sa vina RER-ul......
Sunt de parere ca ar mai trebui sa "scoateti" pe piata o publicatie. Prin traditie, eBolojanul sa ramana cu Primaria, iar pt CJ as propune eJudeteanul. Acum ca veti manca cu doua guri....
Postat 02 Noiembrie 2020, 08:51 de User anonimizat
CrisDumi
vorbim despre 2016-2020, că de altfel il implicam si pe MENMORUT:::::))))
Postat 01 Noiembrie 2020, 21:31 de Sandu2100
Dacă e vorba de distrugere ...
... vinovații să plătească !?! Doar că, dacă e să ne amintim de liberalii Radu Țârle sau Cornel Popa, foști președinți ai CJ înainte de 2016 ... și ei au lăsat "moșteniri" la plecare, care au costat taman refacerea în proporție de peste 40% a interioarelor clădirii (tencuieli, zugrăveli, tâmplărie și mobilier).
Postat 01 Noiembrie 2020, 19:52 de CrisDumi
Nu stiti nimc,
Nustiti nimic, toate ale erau pe la casele unora si serveau interese personale pe bani publici, au fost aduse in graba sa se scape de ele. Ar fi relativ usor de a stabilit pe unde au fost, pe la cine au gazduit pana ieri caci toate obiectele de inventar au atasat un numar de inventar cu numele celui care le-a preluat. Intrebati administratorul, magazionerul....
Postat 01 Noiembrie 2020, 12:13 de scortosul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON