URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Iulie 2024, 09:51

Buni de plată: Parcarea din șanțul Cetății Oradea, prea mică pentru mașinile localnicilor din zonă

Buni de plată: Parcarea din șanțul Cetății Oradea, prea mică pentru mașinile localnicilor din zonă (Foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parcarea cu peste 225 de locuri din şanţul Cetăţii se dovedeşte mult prea mică! Locuitorii blocurilor din zonă care folosesc maşini pe care nu sunt proprietari, primite de la serviciu sau cumpărate în leasing, nu îşi pot face abonamente de riverani la preţ redus de 75 lei pe lună, dar nu pot să îşi cumpere nici abonamente "întregi", cu 160 lei pe lună.

Primăria a împărţit locurile în proporţii egale pentru riverani şi "localnici", şi a păstrat circa 70 de locuri pentru vizitatorii care plătesc parcarea cu ora.

Cum abonamentele "întregi" se vând ca pâinea caldă, unii riverani care nu au maşina pe numele lor rămân pe dinafară. Unul dintre aceştia a descoperit, la înnoirea abonamentului, că data de la care acesta urma să devină valabil era abia peste 20 de zile.

În acest interval, când este acasă, omul are de ales între a-şi lăsa maşina în parcare contra unei taxe de 30 lei pe zi ori alături, pe locurile roşii de lângă Cetate, unde taxa este de 4 lei pentru jumătate de oră, ori să o urce pe spaţiul verde, caz în care riscă amenzi de 500 lei de la Poliţia Locală. Adică, oricum, e bun de plată...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
KP
Pai daca ai permis de Pitești, cu naighba sa ști parca
Postat 21 Iulie 2024, 08:17 de Sandu2100
Sandu prostule ...
... spune-le celor care știu diferența între lungime și volum, să se mute la Vaslui unde se parchează numai pe stradă și să nu-și mai cumpere mașini atât de mari, ce nu încap în standardul birtinez.
Postat 21 Iulie 2024, 07:24 de KP
vasi/adi13 și alte conturi de PROPAGANDĂ
Ți-a dat PSD-UL drumul din lesă :::)))) sa mai comentezi si tu cu 3 consilieri
Postat 20 Iulie 2024, 17:16 de Sandu2100
O alta mizerie
Normal ca au desfiintat mai multe locuri decat au creat, e normal ce se intampla. Alta mizerie de proiect negandit, facut de monosprancenat. Acum de mergi in zona e impodibil sa parchezinpe undeva, alt stres in plus pe oradeni.
Postat 20 Iulie 2024, 13:28 de vasi13
@1
Poate lejer sa fie de la a doua masina. Si stii de ce? Ca astia care colectioneaza masini oricum nu si le pun pe numele lor. Mai pune 1 pe numele nevestei, inca una pe fiecare bunic si unchi si tot asa...
Postat 20 Iulie 2024, 12:31 de cristianteofil
Inutil
Problema parcărilor intru-un oraș în dezvoltare nu se va rezolva niciodată.In momentul de față toate spațiile dintre blocuri sunt ocupate, este un dute-vino de mașini zi și noapte sub geamurile oamenilor.Singura metoda este de a descuraja financiar apucăturile unora de a crea flote de mașini. Suprataxare de la a treia mașina sa zicem, să nu fie chiar de la a doua că supărăm electoratul.
Postat 20 Iulie 2024, 10:30 de 1
Regulamente cu probleme
ceva nu e in regula cu regulamentele primariei... daca masina e in leasing nu inseamna ca nu-i a ta, caci tu platesti toate cheltuielile printre care si parcarea... pe linga asta trebuia stiut de la bun inceput ca avind doua blocuri imense in apropiere, parcarea va fi folosita de locatari si ei ar fi trebuit sa aiba prioritate la distributia locurilor... caci park&ride in centrul orasului se potrivea doar daca nu ar exista nici o zona de locuit sau birouri in apropiere.. ar fi frumos ca primaria Oradea sa dea mai multa importanta locuitorilor orasului in defavoarea vizitatorilor (pe care oricum ii stimam si ii pretuim).
Postat 20 Iulie 2024, 10:16 de TanarSiNelinistit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON