URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 16 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Septembrie 2024, 19:21

„Bravo, Alex!”. Sportivul român Alexandru Bologa a obținut medalia de aur la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024

„Bravo, Alex!”. Sportivul român Alexandru Bologa a obținut medalia de aur la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024 Sursa foto: Agenția Națională pentru Sport / Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Alexandru Bologa a reușit o performanță impresionantă pentru România la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024, devenind campion la para-judo, categoria -73 kg, clasa J1. 

Sportivul nevăzător a obţinut medalia de aur după o finală spectaculoasă, în care l-a învins pe Yergali Shamey din Kazahstan cu scorul de 10-0, câştigând prin Ippon în doar 1:22 minute. 

Conform publicaţiei Libertatea, aceasta este prima medalie de aur pentru România la Jocurile Paralimpice din 2024, care se desfăşoară până pe 8 septembrie în capitala Franţei.

„Aur paralimpic pentru Alex Bologa! Judoka român a câştigat aurul la Jocurile Paralimpice Paris 2024 după o luptă admirabilă, încheiată prin ippon, împotriva sportivului Yergali Shamey (Kaz). Scor 10-0. Bravooo, Alex! felicitări, după două medalii de bronz la Rio 2016 şi Tokyo 2020 a venit aurul! Felicitări antrenorului Tamas Gergely!", au transmis vineri reprezentanţii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, printr-o postare pe pagina de Facebook.

Bologa, în vârstă de 28 de ani, considerat cel mai bun judoka nevăzător din lume, a avut un parcurs impresionant şi până în finală, trecând de adversari puternici. În sferturile de finală, l-a învins pe S. Mamedov din Uzbekistan cu scorul de 10-0, iar în semifinale l-a înfruntat pe brazilianul Pereira Arruda, câştigând cu 1-0.

De asemenea, Agenţia Naţională pentru Sport a transmis că "Alex Bologa, aflat pe primul loc în clasamentul mondial din 2019, antrenat de Gergely Tamas, ne face din nou mândri de el şi de România!".

Conform ANS, sportivul are acum în palmares medalia de aur de la Paris 2024, medalia de bronz de la Tokyo 2020, medalia de bronz de la Rio 2016, patru titluri europene consectuvie de Campion Mondial şi European "en-titre" şi nenumărate victorii la Grand Prix-uri internaţionale şi competiţii mondiale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4826 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON