URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Iunie 2011, 16:51

Bolojan ţine cu Cseke în conflictul cu şeful CAS, care "interzice accesul bolnavilor la servicii medicale de urgenţă"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Recunoscând că numărul internărilor în spitalele din România depăşeşte cu mult numărul internărilor în spitalele din Europa civilizată, primarul Ilie Bolojan a criticat, totuşi, criteriile aberante pe care vrea să le impună preşedintele CAS, Lucian Duţă, pentru a reduce cu 10% numărul internărilor, aşa cum s-a angajat premierul Emil Boc anul trecut în faţa FMI.

"Este adevărat că numărul de internări este în România mai mare decât în alte ţări şi că, de asemenea, este disproporţionat de mare şi în comparaţie cu numărul tratamentelor în sistem ambulatoriu, dar aceste măsuri aberante de a refuza internarea bolnavilor cred că sunt inacceptabile", a spus Bolojan miercuri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul PNL Bihor, cu referire la criteriile de internare precum durata de cel puţin 5 zile a febrei sau hemoragiile de ordinul a câtorva litri de sânge.

"Soluţia nu este de a găsi măsuri administrative pentru a refuza internarea bolnavilor, ci de a finanţa corect sistemul de sănătate", a mai spus Bolojan.

Primarul a dat exemplul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, unde media lunară a internărilor a fost redusă de la 3.200 cât era anul trecut, la 2.900 în acest an, dar fără a refuza internări pe motive "aberante".

Bolojan a amintit, în context, că nici CAS Bihor nu alocă în mod corect sumele cuvenite spitalelor din Oradea, astfel încât există pericolul ca reforma acestora să eşueze din cauza subfinanţării, nu a faptului că ar fi întemeiată pe principii greşite. "Dacă CAS nu alocă banii corect, toate măsurile pe care le-am luat se vor dovedi zadarnice", a spus primarul.

După cum se ştie, deşi au trecut aproape 6 luni din acest an, CAS Bihor încă nu a încheiat un contract pentru finanţarea spitalelor orădene, iar faţă de Spitalul Judeţean acumulează datorii deoarece nu a mai plătit serviciile efectuate în această unitate de câteva luni de zile şi la un nivel mult sub numărul de prestaţii efectuate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON