URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Aprilie 2010, 18:03

Bolojan a fugărit cu poliţiştii un grup de ţigani demolatori

Bolojan a fugărit cu poliţiştii un grup de ţigani demolatori Între Muzeu şi Universitate, un "no man's land" păstorit de firma Selina
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan a fost nevoit să intervină personal, de două ori, la oprirea unui grup de ţigani care spărsese o parte dintr-o clădire a fostei Garnizoane şi sustrăgea cărămizile provenite din demolare.

Respectiva construcţie, un manej situat între sediul viitorului Muzeu şi Universitate, fusese "ochită" de reprezentanţii muncipalităţii deoarece, spre deosebire de alte dărăpănături rămase de la fostele unităţi militare, se ţinea bine "pe picioare" şi i se putea da o destinaţie utilă. "Putea fi folosită ca patinoar sau ca sală de sport, aferentă viitorului campus şcolar. Trebuiau doar înlocuite geamurile, acoperişul şi tencuită", spune Ilie Bolojan.

Clădirea figura în patrimoniul firmei Selina, cea care a obţinut, în urma unei dubioase licitaţii organizate de fosta conducere a Consiliului Judeţean, pe o parte a acelor terenuri, amprentele la sol destinate unor viitoare blocuri, care au rămas doar la faza de intenţie. Drept urmare, la faţa locului s-au deplasat, joi, reprezentanţi ai firmei şi ai municipalităţii, pentru a discuta un schimb de terenuri, astfel încât fostul manej să poată ajunge în custodia Primăriei şi aceasta să o renoveze.

Nu mică le-a fost, însă, mirarea delegaţilor când au observat, la faţa locului, un grup de circa 30 de ţigani care demola respectiva construcţie, ducând de la faţa locului cărămizile. Directorul tehnic al Primăriei, Mircea Ghitea, i-a raportat primarului situaţia, iar Ilie Bolojan s-a deplasat la faţa locului.

Ca urmare a reacţiei primarului, romii au şters-o din zonă, dar au reapărut, cu tupeu, imediat după plecarea lui Bolojan. Informat, primarul a descins a doua oară la amplasament, dar de această dată însoţit de două echipaje ale Poliţiei municipale. Chiar dacă demolatorii au fugit, poliţiştii au reuşit să reţină şi să îi identifice pe câţiva.

"Eu nu am fugit după ei, dar recunosc că nu aş fi ezitat să le dau două bastoane peste spate. Asta este problema cu "bunurile poporului", care devin ale nimănui şi, în consecinţă, ale fiecăruia, iar unii simt nevoia să şi le însuşească", a comentat Ilie Bolojan inedita situaţie.

Primarul nu a renunţat la ideea renovării clădirii. El spune că aceasta va fi îngrădită zilele următoare, pentru a fi ferită de porniri demolatoare similare, iar zona din spatele viitorului sediu al Muzeului, lăsată în paragină de cei de la Selina, va fi introdusă într-un program de curăţenie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
rusine ca ne lasam furati
dar atentie nu i putem discrimina dar ii putem acuza de furt, bolojan a fost un domn pentru ca ii putea acuza penal...nu mi se pare normal sa merg in piata si sa bag in plasa fara sa platesc.............corect? indiferent de ce etnie este un cetatatean trebuie sa munceasaca sa si castige hrana doar in cazul in care are dizabilitati primeste ajutor social pentru ca nu poate munci, mergeti la ASCOR si centru sa va faceti actele e dreptul vostru...sa ne ierte d-zeu pe toti pentru ca dupa mine toti ar trebui sa fim impuscati si executati......si ipocrizia este un pacat mai ales ignoranta.
Postat 02 Aprilie 2010, 17:05 de anca
Rrom=hot
Rromii (corect TI GANII) nu trebuie ingraditi, ci impuscati!
Postat 02 Aprilie 2010, 08:02 de anti-rrom
rrom
nu cladirile ar trebui ingradite...cii rromii.
Postat 01 Aprilie 2010, 22:43 de pip
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON