URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Iulie 2024, 09:55

Bodog. De la inculpat la decanat

Bodog. De la inculpat la decanat Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Domnul profesor universitar, senator și medic Florin Bodog și-a depus candidatura pentru postul de decan al Facultății de Medicină și, după ce fostul decan Adrian Maghiar s-a retras din competiție, a ajuns la mult râvnita demnitate. Adevărul este că pe lângă postul de senator, de profesor universitar, de medic la spital și probabil ceva mahăr la asociația de locatari, decanatul îi mai lipsea lui Bodog.

Din declarația de avere a domnului decan se constată că în același timp ia simbrie și de la Senat, și de la Universitate, și de la Spitalul Județean. Dacă să zicem că Senatul poate fi împăcat cu Universitatea, pentru că muncește cinci zile la București și predă în a șasea la Oradea, cum de ia un salariu întreg de la Spital, unde fizic nu are cum să presteze mai mult de o zi? Ca să nu mai vorbim că omul are și alte activități și necesități, că doar face politică și poate și una demografică.

Onorabilitatea unei facultăți se câștigă în zeci de ani și poate fi făcută țăndări în câteva minute. Mulți ani au trebuit să treacă după rușinosul episod cu diplomele false de la Medicină ca studenții să vină iar cu încredere la Oradea. Iar acum, prezența domnului Bodog la cârma instituției este o vulnerabilitate care ar putea din nou să ducă la prăbușirea credibilității școlii de medici de pe Criș.

Nu, nu e vorba că proaspătul decan are două doctorate făcute parcă nu la Medicină, ci la Muzică, pentru că sunt cu cântec. Deja la noi plagiatul este atât de răspândit, încât Parlamentul ar face bine să-l legifereze. Și să existe două categorii de doctorate, amândouă valabile și onorabile: plagiate și făcute pe bune.

Baiul este că domnul Bodog e implicat într-un proces similar cu cel în care a fost băgat la Rahova însuși fostul prim-ministru Liviu Dragnea. Ba, după cum zic procurorii, probatoriul în cazul Bodog este mult mai puternic decât în cazul fostului lider pesedist.

Când Bodog, contrar aspirațiilor domniei sale după funcții, a renunțat să fie uns șef la organizația PSD Bihor, explicația a fost că domnul în cauză este vulnerabil din cauza procesului. Să fi aflat între timp domnul Bodog că ciudata noastră Justiție a pornit mașina de spălat cadavre?

Cert este că sistemul universitar românesc este atât de putred încât nu ne mai mirăm de nimic. Am ajuns să vedem că mahării din Universități se perpetuează la putere prin legi date pentru ei cu dedicație, iar de acești boieri ai catedrelor nu se poate scăpa decât dacă-i duci pe ultimul drum sau dacă-i duci cu duba.

Sper ca, în noua calitate, domnul Bodog să reușească măcar să renoveze clădirea Facultății de Medicină, chit că mă întreb de ce nu a făcut-o de atâția ani de când e șef la București și avea toate intrările să facă rost de bani pentru părăginita clădire.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Parazit
Parazitul acesta trebuia sa infunde puscaria demult , dar din pacate traim intr-o epoca in care cei capabili si cu note corecte de 10 sunt ignorati si nu sunt lasati sa ocuoe functii in mod corect si dupa capacitatea lor , iar parazitii ca acest specimen sunt promovati ca decarteaza cui trebuie
Postat 21 Iulie 2024, 14:09 de Mare_blue17
un hot
un talhar analfabet,ca si toti
Postat 21 Iulie 2024, 10:34 de todo
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON