URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Iunie 2016, 07:36

Bodog cel Fals: Decanul Facultăţii de Medicină, Florian Bodog, şi-a obţinut titlurile universitare cu lucrări ştiinţifice inexistente

Bodog cel Fals: Decanul Facultăţii de Medicină, Florian Bodog, şi-a obţinut titlurile universitare cu lucrări ştiinţifice inexistente DE DUZINĂ. Luată la "scuturat", lista celor 12 articole ISI (facsimil) în baza cărora Florian Bodog (foto) a obţinut titlul de profesor şi dreptul de a conduce doctorate este aproape cap-coadă un imens fals. Deşi conform legii trebuia să fi redactat cel puţin 6 lucrări ca autor principal, a avut această calitate la unul singur, alte două fiind complet inventate, încă unul al fratelui său, iar unul o "ciornă" de câteva rânduri a unei lucrări promise, dar niciodată scrise. Tupeul cu care totuşi şi-a arogat cele 12 lucrări îndreptăţeşte pe deplin suspiciunea că şi cele două doctorate cu care s-a pricopsit sunt la fel: pe nicăieri! Poate tocmai de aceea refuză să le şi prezinte public...
Bodog cel Fals: Decanul Facultăţii de Medicină, Florian Bodog, şi-a obţinut titlurile universitare cu lucrări ştiinţifice inexistente FĂRĂ NUMĂR... Cadru didactic la FMF la doar un an după terminarea studenţiei, Florian Bodog a avut o ascensiune fulminantă. La doar 28 de ani, în timp ce-şi făcea specializarea în chirurgie plastică, se şi înscria la al doilea doctorat! Acum, când îşi încheie mandatul de decan şi speră să mai obţină unul, se dovedeşte un impostor în toată puterea cuvântului

Dezvăluirile despre promovarea frauduloasă a decanului Facultăţii de Medicină şi Farmacie iau amploare. După ce a demonstrat că senatorul Florian Bodog a devenit profesor şi conducător de doctorate fără să fi semnat ca autor principal numărul minim de articole ştiinţifice, BIHOREANUL este în măsură să arate că PSD-istul şi-a obţinut promovarea pe baza unei liste de lucrări pline pur şi simplu de falsuri!

Două dintre articolele pe care decanul FMF pretinde că le-a scris şi că i-ar fi fost acceptate de revista Universităţii Agora nici nu există, însuşi rectorul acestei instituţii confirmând că decanul-senator nu i-a transmis niciodată un articol spre publicare. Mai mult, Bodog s-a trecut, cu tupeu, autor principal al unui articol de-al fratelui său, ginecolog, şi al altuia care, în realitate, e doar un banal... anunţ.

Pe lângă lege

În urmă cu două săptămâni, BIHOREANUL dezvăluia ce forme grave a atins impostura la Universitatea din Oradea. Aspirant la un nou mandat la şefia FMF, senatorul PSD Florian Bodog a promovat în septembrie 2013 la gradul de profesor universitar, dar fără să fi îndeplinit o condiţie impusă de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), şi anume aceea de a semna ca autor principal minim 6 articole recunoscute ISI (Institute for Scientific Information), cea mai importantă bază de date pentru oamenii de ştiinţă din întreaga lume.

În realitate, Bodog figura autor principal a doar 3 articole, singurele la care a fost menţionat ultimul în înşiruirea de autori, aşa cum defineşte autorii principali în Medicină Ordinul Ministerului Educaţiei 4478/2011. Mai mult, la nici un articol nu este nici prim autor, nici autor de corespondenţă, semnatari consideraţi - în alte domenii - ca fiind principali.

Aceeaşi duzină de articole a invocat-o însă Bodog în noiembrie 2013 pentru a primi şi dreptul de a conduce doctorate, ceea ce înseamnă că a fraudat de două ori sistemul, obţinând ilegal cele mai înalte titluri universitare, care i-au adus nu doar renume, ci şi bani în plus la salariu şi, mai ales, influenţă.

Specialist în orice

BIHOREANUL a arătat că întreaga listă de lucrări a lui Bodog este dubioasă. 8 din cele 12 articole au fost publicate în anii 2012-2013, când era deja, concomitent, decan la FMF, şef în Ministerul Sănătăţii şi senator PSD. Altfel spus, era de neoprit în cercetare chiar dacă era ocupat cu conducerea facultăţii şi mai şi făcea naveta la Bucureşti!

Însăşi tematica articolelor este cât se poate de pestriţă, neobişnuită pentru un chirurg estetician: de la cercetări în tratamentul ulcerului varicos la reconstrucţia faringelui şi de la transplantul de membre superioare la tratarea tumorilor persoanelor supraponderale, ba chiar şi în sisteme computerizate!

Bodog s-a lăudat cu două articole "acceptate spre publicare" în revista International Journal of Computers, Communications and Control (IJCCC) a Universităţii private Agora, deşi n-a dat de bănuit niciodată că ar fi un as şi în informatică. Pe lângă faptul că ultimele două articole nici nu aveau ce căuta pe lista lui, întrucât CNATDCU pretinde exclusiv articole efectiv publicate, nu aflate în proiect, BIHOREANUL a aflat, între timp, că aceste lucrări nici măcar nu există!

O gravă minciună

Ioan Dzitac, rectorul Universităţii AgoraRectorul de la Agora, Ioan Dziţac (foto), care este şi redactorul şef al revistei, a transmis săptămâna trecută o informare BIHOREANULUI, arătându-se consternat de cele declarate de Bodog. "În IJCCC mai publicăm uneori şi articole de informatică medicală, dar domnul în cauză a comis o gravă minciună, deoarece nu are niciun articol publicat sau acceptat spre publicare în revista noastră", spune Ioan Dziţac, invitând pe oricine să verifice arhiva jurnalului, disponibilă online.

Dziţac a căutat cu atenţie nu doar între articolele publicate de IJCCC, ci şi printre cele primite şi încă neevaluate, printre cele aflate în evaluare, printre cele acceptate şi care aşteaptă publicarea şi, în fine, chiar şi printre cele respinse. "Cele două lucrări nu figurează la niciuna dintre categorii", spune categoric Dziţac. Fost profesor al Universităţii din Oradea, rectorul recunoaşte că felul în care Bodog a urcat până la cel mai înalt grad didactic cu un CV fără nicio legătură cu adevărul îi lasă un gust amar.

Cele două articole pe care Bodog susţine că le-a transmis revistei nu figurează defel în baza ISI, ceea ce demonstrează că nu au fost publicate nici în alte reviste cotate internaţional. Cu toate astea, unul dintre ele, "The Use of WINQSB and SPSS Software in Assessing and Forecasting the Health Status of Sibiu County Population", adică o cercetare pe tema sănătăţii publice din Sibiu, semnat de Bodog alături de Carmen Domnariu şi Amelia Bucur, ambele de la Universitatea din Sibiu, a fost menţionat, cu aceiaşi trei autori şi tot cu precizarea "acceptat spre publicare" în revista IJCCC, şi în CV-ul lui Bucur şi în lista de lucrări cu care Domnariu, care este şefa Centrului Regional de Sănătate Publică din Sibiu, şi-a obţinut în 2014 dreptul de a conduce doctorate. Coincidenţă sau nu, chiar la Universitatea din Oradea!

Frate, frate...

Alin BodogGravitatea falsurilor din lista lui Bodog continuă: două dintre cele trei lucrări, al căror autor principal s-a declarat decanul, sunt de fapt măsluite! Potrivit PSD-istului, în 2012 a publicat articolul "The Influence of Homocysteine and Oxidative Stress on Pregnancy Outcome" (Influenţa homocisteinei şi stresului oxidativ în sarcină) alături de trei colege de la FMF, Otilia Micle, Mariana Mureşan, Liana Antal, şi de Alin Bodog (foto), fratele său, fost asistent la FMF până în 2011, când s-a angajat medic ginecolog în Kuweit.

Aparent, articolul nu are probleme: în lista din dosarul său, Florian Bodog este ultimul autor, deci cel principal, iar lucrarea a fost într-adevăr publicată. În realitate, însă, o verificare pe site-ul ISI (www.webofknowlegde.com) arată că înşiruirea oficială a autorilor este alta! Mai precis, autorul principal este Alin Bodog, nu Florian, ceea ce înseamnă că acesta din urmă s-a declarat în fals. Dacă a făcut-o cu ştiinţa şi acceptul fratelui său, asta doar ei ştiu, dar ilegalitatea rămâne.

Cel de-al doilea articol la care decanul s-a declarat în fals ca autor principal - "Study Concearning the Efficacy of Calcitonin for Healing Operated Hips Fracture" (Studiu despre eficienţa calcitoninei pentru vindecarea operaţiilor de fractură de şold) - datează din 2009. Bodog l-a prezentat fără ruşine ca fiind un articol ISI, dar baza de date demonstrează că acesta a fost de fapt un "meeting abstract", adică doar o prezentare de un sfert de pagină, făcută la un congres din Atena, despre intenţia de a scrie o lucrare pe această temă pe viitor. Articolul nu a văzut, însă, niciodată lumina tiparului...

Sună un prieten!

Practic, din duzina de articole pe care pretinde că le-ar fi conceput ca autor principal, Bodog a rămas cu unul singur, dar şi acesta fără nicio legătură cu specialitatea sa, fiind vorba de o lucrare despre reconstrucţia oro-hipofaringiană în cancer, publicată în 2013 şi semnată împreună cu alţi medici din ţară.

Cum a putut decanul FMF să promoveze cu o listă plină de falsuri şi total neconformă legii ştiu doar el şi membrii celor două comisii care l-au evaluat. Aşa cum BIHOREANUL a arătat, ambele au fost alcătuite din prieteni personali, precum Adrian Maghiar (naş al uneia dintre fetele lui Bodog), trei co-autori ai unor cărţi pe care şi-a pus semnătura (Florian Popa, Tiberiu Bratu şi Toma Mugea) şi fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu Cercel, care în 2013 tocmai fusese uns Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea la propunerea lui Bodog. Uşor de ghicit, toţi i-au dat la "examinare" nota maximă.

La fel cum a făcut constant în ultimele săptămâni, Bodog a refuzat şi acum să dea vreo explicaţie despre frauda în baza căreia s-a cocoţat în vârful sistemului universitar, deşi BIHOREANUL i-a adresat în scris mai multe întrebări, legate de noile descoperiri. Foarte posibil, decanul FMF caută încă după argumentele care l-ar putea salva de la meritata cădere în gol...


AJUTOR DE LA SENAT
Reacţii aşteptate

Concomitent cu refuzul oricărei explicaţii solicitate de BIHOREANUL, Florian Bodog le-a cerut ajutorul colegilor din Senatul universitar, prin formarea unei comisii care să analizeze dezvăluirile publicaţiei şi să le contrazică. Mai mulţi senatori s-au împotrivit, arătând că un asemenea demers ar fi redundant, întrucât, chiar dacă l-ar găsi vinovat, Senatul nu-l poate sancţiona. Totuşi, forul a amânat luarea unei decizii până pe 21 iunie.

În schimb, BIHOREANUL a uşurat sarcina Senatului, sesizând oficial impostura lui Bodog atât CNATDCU, forul care oferă şi retrage titlurile didactice, cât şi ministrului Educaţiei, Adrian Curaj.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Pasca matemacicianu
Pasca, tu pe asta il aperi, pe asta zici ca presa il persecuta ???? Ba, matematicianule, presa e garantul democratiei, nemernici ca asta ( bodoc) trebuie sa dispara. Asa ca ciocu mic, lasa presa sa-l desfiinteze, nu are ce cauta la sorbonica. Nici macar aici.
Postat 08 Iunie 2016, 19:52 de elev
foarte grav
Universitatea trebuie sa reactioneze in ambele situatii: daca afirmatiile din acest articol sunt adevarate, este foarte grav si trebuie verificate toate verigile care au permis aceasta situatie (sef de departament care trebuia sa verifice anual fisa de autoevaluare a candidatului si sa stie ca acesta nu indeplineste criteriile, consiliul facultatii care a aprobat comisia de concurs, membrii comisiei de concurs angajati ai UO) iar daca nu, este la fel de grav ca un membru al comunitatii academice este linsat public si trebuie ceruta socoteala ziarului. In acest moment UO trebuie sa reactioneze.
Postat 08 Iunie 2016, 16:27 de radu
zig
cat timp UO le permite penalilor de genul sa ramana in functii, UO isi merita numele de universitate mediocra. asta, plus faptul ca e psd-ist: "nu exista viitor in psd" - napoleon bonaparte, 1815, Waterloo.
Postat 08 Iunie 2016, 09:54 de leclick
Gunoi !
Brancardier a fost,brancardier ramane.
Postat 08 Iunie 2016, 09:41 de Nofan
ISI
ISI = Institute for Scientific Information. Puteti sterge comentariul.
Postat 08 Iunie 2016, 09:01 de poli
Universitatea Oradea!!! Trezirea!
JOS Bodog! TREZEESTE-TE Universitatea Oradea. Asuma-ti reformele si desprinde-te odata ca AI MULT DE RECUPERAT FAT ADE UBB sau UVT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hai odata!!
Postat 08 Iunie 2016, 08:43 de OradeaCivitas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON