URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Octombrie 2024, 10:35

Boală electorală: De ce a coborât directorul OJFIR Bihor pe lista candidaților PNL la Deputăție

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu aduce (b)anul ce aduce ceasul. Lista de candidați a PNL Bihor pentru alegerile parlamentare s-a modificat radical la începutul lunii, când directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Bihor, Cristian Buzlea, s-a retras în mod surprinzător.

Liberalul, care se bucură de un sprijin larg în mediul rural, a renunțat în ultima clipă la locul trei de pe listă, considerat eligibil pentru Camera Deputaților, fiind înlocuit de vicepreședintele CJ, Călin Gal.

Buzlea a invocat motive personale, iar la insistențele presei a explicat că doi dintre membrii familiei sale au probleme de sănătate, care nu i-ar permite să plece la București.

Declarația liberalului este, însă, adevărată doar pe jumătate. Candidații PNL aflați pe locuri eligibile vor trebui să contribuie la campania electorală cu circa 45.000 euro, bani din care 15.000 euro vor merge la București, iar 30.000 euro la filiala locală. Problema este că, deși ulterior candidații ar urma să-și primească înapoi banii cheltuiți în campanie, de la Autoritatea Electorală Permanentă, PNL a hotărât ca sumele decontate să rămână în contul partidului, puternic „slăbit” de publicitatea făcută cărții „ostașului” Ciucă.

Având în vedere cheltuiala neprevăzută, Buzlea și-a făcut calculele și a preferat să rămână acasă. Oricum ar fi, tot familia e mai aproape decât partidul...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
intreb si eu si astept un raspuns
Cu ce se ocupa OJFIR? Care sunt rezultatele? Este cumva un loc pentru activistii de partid si pupile? Astept raspuns de la bolovan!
Postat 14 Octombrie 2024, 13:13 de scortosul
Nu le-ar fi rușine...
...să le fie de jigodii ce sunt...ei merg acolo că îi trimitem noi să ne reprezinte sau să-și vadă de propriile interese să se îmbogățească ei și neamul lor...???????:(((
Postat 14 Octombrie 2024, 13:08 de Taxi-driver
OJFIR
Acum aud prima data de acest oficiu. Ce a investit pana acum in zona rurala ?
Postat 14 Octombrie 2024, 12:57 de cosmin5z
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON