URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
25 Iunie 2024, 08:00

Blocuri peste case: Proiect controversat, cu trei blocuri, într-una din puținele zone de case din Rogerius (FOTO)

Blocuri peste case: Proiect controversat, cu trei blocuri, într-una din puținele zone de case din Rogerius (FOTO) ÎNGHESUIALĂ MARE. Firma Euro Max Investment, aparținând milionarului orădean Ștefan Kopányi, vrea să ridice în mijlocul zonei de case trei blocuri înalte de 4, 5 și 6 etaje, plus 2 retrase, cu front la strada Eroului Necunoscut. „Forma finală a proiectului, încă în dezbatere, va fi adoptată în funcție de obiecțiunile orădenilor”, spune viceprimarul Marcel Dragoș
Blocuri peste case: Proiect controversat, cu trei blocuri, într-una din puținele zone de case din Rogerius (FOTO) UN DRUM PREA ÎNGUST. Locuitorii străzii Iasomiei, pe unde ar urma să fie calea de acces la viitoarele blocuri din strada Eroului Necunoscut, se opun proiectului. „Strada este prea îngustă. Va fi tot timpul coadă de mașini. Dacă se întâmplă ceva, nu vor avea cum să ajungă aici mașinile de Pompieri, Salvare sau Poliție”, spune un riveran
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liniștea uneia dintre ultimele zone cu case din Rogerius este tulburată. Milionarul Ștefan Kopányi vrea să construiască trei blocuri pe un teren viran dintre străzile Eroului Necunoscut și Iasomiei.

„Strada Iasomiei, din care urmează să se facă accesul la blocuri, este îngustă de 4,5 metri, cât un trotuar mai generos. Strada Păcii, care duce aici, e și mai îngustă. Nu vor face față traficului generat de o zonă de blocuri, cu mulți locatari și spații comerciale la parter, care vor atrage inclusiv mașini de aprovizionare”, protestează în numele vecinilor Simona Mihuțiu, proprietara unei case din strada Iasomiei.

Proiect vechi de 9 ani

Compania Euro Max Investment, aparținând magnatului Ștefan Kopányi, constructorul blocurilor Prima, cu peste 4.000 de apartamente în Oradea și alte câteva mii în București, vrea să ridice trei imobile de 4, 5 și 6 etaje, plus 2 retrase, pe spațiul viran dintre străzile Eroului Necunoscut și Iasomiei. Situată aproape în capul rampei care urcă spre Olimpiadei, zona, în care acum sunt numai case, este una dintre cele mai liniștite din oraș.

Daniel Tivadar, arhitect OradeaFirma orădeană a început să facă demersuri pentru a construi blocuri aici încă din 2015 și a obținut un prim aviz în 2017. De atunci, inițiatorul a propus municipalității mai multe variante de proiect, toate respinse din motive diferite, pentru a fi îmbunătățite. În luna mai a acestui an, investitorul a supus dezbaterii publice schițele finale ale proiectului făcut de un arhitect de casă al Primăriei, Daniel Tivadar (foto).

Între case

Potrivit documentelor depuse la Primărie, pe amplasamentul de circa 3.100 metri pătrați ar urma să fie ridicate trei blocuri, retrase cu circa 10 metri față de trotuarul din strada Eroului Necunoscut. Primele două - pornind dinspre vârful dealului - vor avea demisol, parter și câte 5 și 6 etaje, plus 2 retrase. Lipit de acestea, cel de-al treilea bloc va avea 4 etaje. În loc de demisol, sub această clădire va fi amenajat un gang de acces spre strada Eroului Necunoscut.

Cele trei clădiri, dintre care cea mai mare va avea o înălțime de 28 de metri, urmează să găzduiască 45 de apartamente, fiecare cu câte un loc de parcare în curte. La parterul blocurilor vor funcționa două spații comerciale care la rândul lor vor avea câte două locuri de parcare pentru aprovizionare.

„Accesul auto se va realiza din strada Iasomiei printr-o circulație cu dublu sens și doar cu ieșire spre strada Eroului Necunoscut”, se menționează în documentație.

Proiectul conține prevederi inclusiv pentru „dezvoltări viitoare”, când casele de pe actualul front stradal se vor fi retras și ele cu 10 metri, la fel ca blocurile din proiect. Pe viitor, de-a lungul străzii Eroului Necunoscut, unde acum există un trotuar îngust, ar urma să fie amenajat un drum colector cu sens unic dinspre strada Păcii spre strada Olimpiadei, astfel încât mașinile care ies din incinta imobilelor să nu mai treacă direct peste linia de tramvai.

„Și acum sunt ambuteiaje!”

Locuitorii din strada Iasomiei, unde acum sunt numai case și pe care se va amenaja accesul spre viitoarele blocuri, sunt împotriva viitoarei dezvoltări, așa că săptămâna trecută au depus la Primărie o petiție cu peste 60 de semnături.

Printre multe altele, oamenii susțin că vecinătatea blocurilor le va scădea prețul proprietăților, fiindcă nu vor mai avea intimitate, proprietarii acestora urmând să vadă în curțile lor, iar casele ar putea fi condamnate treptat la demolare. De asemenea, se tem că apariția unei aglomerări locative va crește traficul pe strada Iasomiei, oricum îngustă, și vor apărea ambuteiaje.

„Chiar și în prezent, în perioadele aglomerate ale zilei sunt blocaje care se extind din strada Păcii, dinspre Bulevardul Dacia, până în strada Olimpiadei, spre linia de tramvai. În primăvară, când au fost lucrări pe Eroului Necunoscut și circulația a fost deviată pe Iasomiei, s-au format ambuteiaje”, spune Simona Mihuțiu,

Oamenii au reclamat, de asemenea, că, deși este cu dublu sens, strada Iasomiei e deja prea îngustă pentru a permite trecerea, concomitent, a două mașini. În plus, majoritatea sunt obligați să își lase mașinile în stradă fiindcă nu au garaje, iar iarna sunt nevoiți să-și descarce lemnele de foc pe carosabil înainte să le care în curți, pentru că nu au acces auto, îngreunând astfel traficul.


UN DRUM PREA ÎNGUST. Locuitorii străzii Iasomiei, pe unde ar urma să fie calea de acces la viitoarele blocuri din strada Eroului Necunoscut, se opun proiectului. „Strada este prea îngustă. Va fi tot timpul coadă de mașini. Dacă se întâmplă ceva, nu vor avea cum să ajungă aici mașinile de Pompieri, Salvare sau Poliție”, spune un riveran

„Nu văd de ce ne-am opune”

De cealaltă parte, proprietarii imobilelor din strada Eroului Necunoscut, unde vor fi ridicate blocurile, se declară în favoarea acestora. Aici, majoritatea caselor sunt ori spații comerciale, ori de producție.

„Pe noi nu ne-ar deranja cu nimic blocurile. Ne-ar trece mai multă lume prin față”, spune angajata unui magazin de mobilă situat într-o clădire din stânga terenului care va găzdui dezvoltarea imobiliară.

De aceeași părere sunt și reprezentanții unei companii care deține imobilul din dreapta amplasamentului, unde funcționează o mică fabrică de încălțăminte. „Nu văd de ce ne-am opune. Aici funcționează o firmă, nu este un spațiu de locuit. Nu are de ce să ne deranjeze că va fi trafic. Poate așa va fi tras în zonă gazul și nu va mai trebui să ne încălzim cu lemne”.

Poziția întreprinzătorilor e împărtășită și de reprezentantul firmei Termocasa, proprietara unui spațiu comercial din vecinătate. „Între noi și terenul pe care vor fi făcute blocurile sunt trei proprietăți. Nu văd cu ce ne-ar deranja”, spune administratorul Adrian Farcaș.

Se caută răspunsuri

Marcel Dragoș, viceprimar OradeaSăptămâna aceasta, reprezentanții Primăriei vor analiza obiecțiunile riveranilor și ale celorlalte persoane care s-au pronunțat și le vor înainta proiectantului pentru a soluționa toate problemele ridicate. „În următoarea perioadă, proiectantul va trebui să ofere răspuns la toate obiecțiunile ridicate de locuitorii zonei”, spune viceprimarul Marcel Dragoș (foto).

Vicele nu împărtășește, însă, temerile proprietarilor de case din strada Iasomiei cum că viitoarele blocuri le vor tulbura intimitatea. „Și acum se vede în curțile caselor. Există blocuri turn atât mai sus, spre strada Olimpiadei, cât și mai jos, în Bulevardul Dacia”, argumentează el.

Probleme de trafic

În schimb, așa cum reclamă riveranii, cea mai mare provocare pe care o ridică proiectul firmei Euro Max Investment este rezolvarea problemelor de trafic.

„Proiectantul propune ca accesul să se facă pe strada Iasomiei. Asta înseamnă că riveranii nu vor mai putea să își lase mașinile pe stradă, pentru că se va bloca. În plus, ieșirea din perimetrul blocurilor va trebui să se facă printr-un gang, în strada Eroului Necunoscut, trecând peste linia de tramvai, iar Poliția Rutieră s-ar putea să nu fie de acord cu aceste soluții”, spune viceprimarul.

Oficialul afirmă că dacă aceasta va respinge soluțiile de trafic propuse, proiectul va fi respins spre reanalizarea de către proiectant. În schimb, dacă soluția de trafic va fi aprobată de polițiștii rutieri, proiectul va intra în dezbaterile comisiei de specialiști în urbanism care funcționează pe lângă Primărie.

Iar asta nu le miroase prea bine locuitorilor din strada Iasomiei, care se tem că proprietățile lor vor fi sacrificate pe altarul „dezvoltării” altora...


PRO ȘI CONTRA
Politica „densificării”

Lansată încă din vremea fostului primar Ilie Bolojan, politica „densificării” Oradiei, ce vizează construirea de blocuri în zone până atunci de case ori învecinate acestora - pentru a crește numărul consumatorilor de utilități, veniturile orașului din taxele pe proprietate și oportunitățile de dezvoltare ale orașului - pune orădenii în conflict.

Pe de o parte, proprietarii de case sunt nemulțumiți de vecinătatea blocurilor care vor avea vedere spre curțile lor, afectându-le intimitatea, precum și de faptul că acestea vor atrage locatari care le vor tulbura liniștea și, implicit, autoturisme care vor aglomera străzile.

Riveranii s-au pronunțat de-a lungul timpului împotriva construirii de blocuri în Piața Cetății, unul fiind plănuit (de milionarul Viorel Micula) cu 19 etaje, a celor 6 blocuri cu 15 etaje proiectate (de o firmă din Cluj) pe câmpul din spatele caselor de pe strada Morii, precum și în alte zone de case din Ioșia, Rogerius și Nufărul.

Unii dintre orădeni par, însă, resemnați. „Până la urmă, nu prea ai ce face. Dacă Primăria a început să aprobe blocuri lângă tine, ori te obișnuiești cu ideea, ori vinzi și pleci”, spune proprietarul unei case din strada Olimpiadei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
Blocuri peste case
Poate că domnului Viceprimar nu ii pasă de afectarea intimitatii si a linistii cetatenilor din zona (desi ar fi trebuit, întrucât acesta este motivul pentru care cetatenii platesc mai mult pentru o casa decat pentru un apartament de bloc!!!!),dar ar trebui sa fie direct interesat de faptul ca pe planul prezentat lașimea strazii Iasomiei pe aceasta porțiune este eronat trecuta cu o lațime de peste 7.5 m, in timp ce in realitate este de doar de 4.78 m!!!! De asta ar trebui s-i pese!!!! Un aviz dat în astfel de situații ar constitui un abuz!!!! Nici nu poate spune nimeni ca nu au fost informați cu privire la „eroare”.
Postat 28 Iunie 2024, 20:06 de simonamihutiu
Vor bloca traficul dimineata
Pe parcursul anului școlar foarte multi parinti care aduc copiii cu masina la Scoala Dacia prefera sa intre de pe Olimpiadei pe Iasomniei si apoi pe Pacii, coborand apoi pana în dreptul agentiei de mediu. Practic, traficul va fi blocat dimineata de la ora 7:30 pana la ora 08:00. Iarasi, sa deschida acces din proaspat asfaltata strada Eroul Necunoscut ar fi dificil, deoarece ar trece direct peste liniile de tramvai. Cat despre parcari in zonă, intre agentia de mediu si strada Pacii se afla fosta tipografie a fratilor Micula, acum o cladire abandonata. Oare se pregăteste vanzarea acestui spatiu catre primarie si construirea unei parcari supraetajate? Sau sa ridice si alte blocuri pe spatiul asta?
Postat 27 Iunie 2024, 12:11 de Cosmin20
tigrul, mai vezi odata ultima parte a primului meu comentariu de la partea cu scortosul.
sunt pentru densificare si blocuri, nu pentru Kpoany. Nu sunt un mare fan specific ptr Prima, ci ptr dezvoltatori in general si competitia. Dar nu l-as baga la puscarie pe Kopany ptr cima facuta de cineva care in urma cu 3 ani a cumparat un apartament de la el. L-as baga la puscarie daca se dovedeste coruptie, mita, trafic de influenta si altele. Pana una alta, repet: rezolvarea cu drumul colector ar veni in timp, poate peste 10 ani, si problema intersectiei cu olimpiadei e peste capul meu, asa ca las specialistii din circulatie de la politie sa isi expuna ei avizul favorabil sau nefavorabil. Doar asa, ca atitudini generale, nu sar impotriva categorizarii pe clase, nici etnice, impotriva ungurilor, nici sociale, impotriva dezvoltatorilor milionari.
Postat 26 Iunie 2024, 16:21 de unu
KP aka mama Omida
Care sunt alea, da ceva exemple
Postat 26 Iunie 2024, 15:03 de Sandu2100
Având în vedere că multe proiecte imobiliare încalcă grav Planul Urbanistic General ...
... cazurile de acest fel care încalcă și multe alte legi, pot fi atacate nu numai în instanță. Pot face obiectul unor plângeri penale, care ar duce la anchetarea și condamnarea edililor care emit certificate de urbanism și autorizații de construire nelegale, bazându-se pe Planuri Urbanistice Zonale care, în fapt șși de drept, contrazic Planul Urbanistic General. Scesta din urmă, conform legii, nu poate fi modificat după bunul plac al primăriei, termenul fiind de minim 10 ani.
Postat 26 Iunie 2024, 06:35 de KP
sandu trompeta
Vine sprancenatu cu buldozerul peste caseöe oamenilor doar sa se faca blocuri de carton. Kopany decarteaza bine si unde trebuie
Postat 26 Iunie 2024, 00:51 de sandu2102
sanduivanov aka vasi13 adi13 și alte conturi de propagandă
Stai mai liniștiți, Aptor isi face treaba foarte bine Primăria Oradea la fel. Daca PZD a luat tot 3 consilieri si USR sa dus in jos, asta nu încetinește dezvoltarea Oradei. Mafia locală nu exista in Oradea, dar există propagandă PSD si USR. Omul de rand si ăla bogat privește autorizatie la fel, dar diferă locatia terenului.
Postat 25 Iunie 2024, 22:32 de Sandu2100
Hop trompetele
Hop tro.petele Prima si Aptor sandu2100 si unu. Tu sandu nu ai face bloc, nimeni nu primeste autorizatii de bloc ssu altceva. Doar Kopany cu Bolo, mafia locala. Doar el are voie sa faca, omul de rand nu primeste sutotizatie de mansardare ca incslca inaltimea. Nu toate casele au curte pe Iasomiei. Unu si sandu imbecilii orasului.
Postat 25 Iunie 2024, 21:46 de sanduivanov
Hop trompetele
Hop tro.petele Prima si Aptor sandu2100 si unu. Tu sandu nu ai face bloc, nimeni nu primeste autorizatii de bloc ssu altceva. Doar Kopany cu Bolo, mafia locala. Doar el are voie sa faca, omul de rand nu primeste sutotizatie de mansardare ca incslca inaltimea. Nu toate casele au curte pe Iasomiei. Unu si sandu imbecilii orasului.
Postat 25 Iunie 2024, 21:46 de sanduivanov
Tigrul
Kopany asta face bani, bravo lui. Nu-i problema lui ce fac proprietarilor cu apartamentele facute de firma lui. Daca as avea eu terenul ăla, și eu as vrea sa fac bloc. Pe Iasomie toți isi pot baga masinile in curte.
Postat 25 Iunie 2024, 20:44 de Sandu2100
@unu
Doamne ajuta-le la milionari. Sunt multi care fac bine. Dar Kopany Stefan face parte din șleahta celor deveniți milionari din camătă și din apartamente vândute traficanților de oameni. In toate zonele Prima se practică prostituția, crime la fiecare scară, prostituatele sunt tăiate și lăsate să putrezească în parcări că sa isi transmită peștii și cămătarii mesaje de amenințare între ei! Acesta este milionarul pe care îl apreciezi tu??
Postat 25 Iunie 2024, 20:37 de Tigrul
Blocuri peste case
Pentru oinformare corecta in legatura cu pozitia „pro” a celor de la atelierul si magazinul de mobila, trebuie spus ca ei au cazut la un acord cu dezvoltatorii imobiliari, vanzandu-și terenul. În aceste condiții, cel putin din respect fata de toti cetatenii afectati, ar fi fost de bun simț sa se abtina de la comentarii
Postat 25 Iunie 2024, 18:42 de simonamihutiu
pana una alta, ma distreaza cum se arunca epitetul "milionarului" de parca ar fi imoral sa ai milionul
in timp ce toti viseaza nu sa aiba milionul investit, ci sa aiba milionul cheltuit, ba un mertzan, ba o vacanta deLuxe, ma ultima moda la mobila, haine de firma si alte ipocrizii
Postat 25 Iunie 2024, 18:22 de unu
@tigrul, numarul de procese deschise nu conteaza
ma poti da si tu in judecata ptr ca te-am calomniat azi pe site-ul bihoreanului. Asta nu ma face vinovat, trebuie sa castigi procesul. Lumea da in judecata cand nu le convine, cum au dat si exproprierile ptr centuri. Avocatii ii incurajeaza, ca doar fac bani din cheltuielile de judecata. Nu am verificat insa siteu de care zici, daca sunt si procese incheiate si pierdute, chiar te rog sa ma corectezi si sa le expui!
Postat 25 Iunie 2024, 18:20 de unu
@unu: PRIMA ARE ZECI DE PROCESE IN ORADEA PENTRU CA NU RESPECTA PUZ SI ALTE REGULAMENTE LOCALE
o simpla cautare pe portal.just.ro a numelui KOPANY STEFAN sau KOPANY FRANCESCA va deschide aproape 100 de procese din partea victimelor milionarului Prima. Nu mai dezinforma!
Postat 25 Iunie 2024, 18:16 de Tigrul
sunt pentru densificare, dar o densificare civilizata, nu favele sau ghetturi
E o zona mai dificila daca vrei sa impaci toate tendintele (parcare la fiecare apartament, linii de tramvai separate de trafic, diferentele de nivel, vecinii cu strada ingusta pe Iasomiei) Cea mai simpla solutie, ar fi ca sa faca cate un loc de parcare dedicat ptr casele de pe Iasomiei, inainte de a se interzice parcarea. Apoi, sa se interzica pe o parte a strazii. Dar totusi, daca mergi pe strada aia, chiar absolut fiecare casa are o poarta pentru masini, asa ca nu au nici locatarii de acolo nici un drept sa se creada proprietari pe o banda de circulatie din strada publica, ca nu vor sa deschida poarta si sa si-o bage. Pana la urma 40 de masini de 2 ori pe zi nu e nici pe departe traficul din Osorhei unde ai 35 de mii de masini pe ora. Daca locatarii aia comanda des pe emag sa le vina curierul, autunci se face acelasi trafic din livrari, si se economiseste din interzicerea lor (nu ca as recomanda asta, ci doar ca o comparatie). Casele de pe Iasomiei nu ar propune nimeni demolarea, dupa cum nu propune nimeni bloc pe strada aia. Retragerea de la bulevard Eroul Necunoscut e binevenita, si solutia cu drum nou colector in fata aliniamentului vine in timp, dupa ce se se demoleaza si construiesc blocuri in locul caselor de pe partea cu Eroul Necunoscut, adica acei intreprinzatori si comercianti care sunt mai flexibili sa vanda si sa se relocheze or sa construiasca si sa investeasca in renovari. In timp, dupa alti 20 de ani, dupa ce 3 din cele 4 case se vand, demoleaza, si se construieste bloc aliniat cu retragerea, atunci poate la ultima, a 4a casa poate nu iti mai place valoarea daca nu investesti sa o remodelezi, sa o ajustezi. Si la casa in suburbii am schimbat poarta de intrat in curte deja de 2 ori, de pe o strada pe alta. Iasomiei nu va fi expropriata si largita la 4 benzi. Sunt in asentiment cu scortosul, nu un mare fan al calitatii proiectelor Tivadar-Kopany, dar spre deosebire de blocurile vechi comuniste, cele noi de la Prima chiar respecta noile regulamente locale si au cate 1 parcare ptr fiecare apartament si spatiu comercial, asa ca desi ma doare si pe mine capul la descarcarea traficului in intersectia Eroului Necunoscut-Olimpiadei si noului drum colector, nu pot sari la exagerari cu demolarea caselor de primarie ptr blocuri noi care deja au parcari. Exproprierile cu forta se fac pentru teren public al primariei. Si da, sunt si impotriva demolarii caselor pentru parcari. Pana la urma, favorizezi proprietari unor case de 250.000 euro sa poata parca pe drum, sau favorizezi aparitia de apartamente de 50.000 euro ptr cei care nu isi permit casa?
Postat 25 Iunie 2024, 18:01 de unu
Sa ajungă crimele specifice Cartierelor Prima și pe Olimpiadei!
Doar in Prima Nufărul și Primă Ioșia sa fie crime și prostituție? NA, SA AVEȚI SI VOI!!
Postat 25 Iunie 2024, 15:47 de continental
atat
bine ca se face!
Postat 25 Iunie 2024, 14:53 de denis
@ sanduivanov
Spoi demolam casele fin jur ca trebuie parc sau parcari, sau strada cu 4 benzi !!! " Aveti perfecta dreptate! Asta a fost spus de candidatii pnl la alegeri. S-a spus clar ca se vor demola toate case le diantre blocuri. S-a spus tot asa clar ca toute proiectele ce au fost discutate se vor aplica. NOI am votat un cunostinta de cauza (este mai putin de o luna). Acuma .....trebuie sa ne inchidem clapeta, sa suportam, si sa ne rugam la Dumnezeu. Atit!
Postat 25 Iunie 2024, 13:05 de Piranda
intreb si eu
cei ce vor iesi pe Eroului Necunoscut pe sens unic unde vor descarca, in statiiile de tramvai? Vor avea oblicatoriu la dreapta sau urmeaza accidente la virajul pe stanga? Acfum vazand dubleta Kopany-Tivadar acoperita de interesele pimasilor prevad ca se vor face tot felul de sforarii, sfortari si fortari ca sa se faca si vor urma dupa realizare tot felul de modificari pe placerea marelui imobiliar si pentru zecile de noi propitari adusi! Sunt multe interesee pe persoana fizica bugetara acolo!
Postat 25 Iunie 2024, 11:34 de scortosul
Mafia
Deci nu are 8 etaje , e cu 6 plus 2 etaje. Imediat vor face blocuri intre case doar cu 1 etaj plus 9 retrase ci 1 metru fata de primul. Bai da ne luati de prosti? Acum cei de la case nu vor avea unde parca ca prioritar e blocul. Spoi demolam casele fin jur ca trebuie parc sau parcari, sau strada cu 4 benzi !!! Ca nu e destul loc la periferie sau teren gol intre Tokai si Nufaru. Blocul nu 3 inalt e doar 6 plu2, sau 2 plus 8.????????????
Postat 25 Iunie 2024, 10:58 de sanduivanov
E doar pasul unu!
Pasul doi va fi daramarea caselor din preajma blocurilor pt a se construi parcari pt cei de la blocuri. Ţӑranul, mai ales cel ajuns din slugӑ, stapȃn, e cea mai parşivӑ lighionӑ de pe Pӑmȃnt! Darama zece case, pierde voturile a cel mult 50-60 de oradeni, dar castiga voturile catorva sute de ,,blochisti”.
Postat 25 Iunie 2024, 09:39 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON