URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 01 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Noiembrie 2024, 09:34

Bine faci, rău primești: Primăria Oradea s-a ales cu groapa de gunoi aglomerată de maramureșeni, dar fără bani

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Este concluzia la care poate ajunge Primăria Oradea după ce, din 2021 încoace, a ajutat autoritățile locale din Maramureș acceptând ca deșeurile locuitorilor din acest județ să fie depozitate la groapa din Episcopia, administrată de firma Eco Bihor.

Mai mult, din 2022 până anul trecut, Oradea nici n-a avut voie să refuze deșeurile maramureșenilor, pentru că Guvernul a instituit o stare de alertă în Maramureș și a obligat autoritățile orădene să ofere ajutor în criza gunoaielor.

În schimb, Consiliul Local a făcut altă mișcare: a majorat aproape de 10 ori tariful pentru gunoaiele din afara județului, obligându-i astfel pe maramureșeni să plătească serios pentru „afacerea orădeană”.

Baiul e că operatorul de salubrizare din Baia Mare, firma Drusal SA, a atacat în justiție hotărârile de majorare a tarifului pentru „stranieri”, și dacă inițial Tribunalul Cluj a dat dreptate administrației orădene, săptămâna trecută Curtea de Apel Cluj a întors sentința.

Judecătorii au anulat toate hotărârile și au obligat Primăria Oradea să returneze Drusal banii încasați în baza lor, plus să achite cheltuielile de judecată. Pe scurt, Bihorul s-a ales și cu groapa de gunoi aglomerată, și cu banii luați, în mare parte...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Edilii orădeni sunt proști și foarte proști.
Iar juriștii bugetari sunt de o ignoranță crasă. Normal că s-a pierdut procesul, penttu că această groapă de gunoi, ecologică cum i se spune, are ca proprietar și administrator o firmă privată ... KEVIP S.A. Oradea ca oraș n-are treabă cu tarifarea directă, ci doar cu drepturile și obligațiile operatorului care utilizează o suprafață de teren de pe aria administrativă a municipiului. Era simplu și fără contestări, dacă Keviep ar fi perceput naramureșenilor un tarif mai ridicat, prin înțelegere la nivel de SMID cu Ecolect Bihor din subordinea Cosiliului județean Bihor. Ceea ce s-a întâmplat în acest caz ne arată nivelul de aroganță împletită cu ignoranța, pe care le au aleșii orădenilor. Adică și bătuți și cu banii luați, de proști ce sunt ca regulă a activității lor.
Postat 01 Noiembrie 2024, 12:10 de KP
Ce balamuc...
Oradea nici n-a avut voie să refuze deșeurile maramureșenilor...Consiliul Local a făcut altă mișcare: a majorat aproape de 10 ori tariful pentru gunoaiele din afara județului...Tribunalul Cluj a dat dreptate administrației orădene, săptămâna trecută Curtea de Apel Cluj a întors sentința...Judecătorii au anulat toate hotărârile și au obligat Primăria Oradea să returneze Drusal banii încasați în baza lor, plus să achite cheltuielile de judecată...ramii cu mintea blocata
Postat 01 Noiembrie 2024, 10:39 de excalibur
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON