Este concluzia la care poate ajunge Primăria Oradea după ce, din 2021 încoace, a ajutat autoritățile locale din Maramureș acceptând ca deșeurile locuitorilor din acest județ să fie depozitate la groapa din Episcopia, administrată de firma Eco Bihor.
Mai mult, din 2022 până anul trecut, Oradea nici n-a avut voie să refuze deșeurile maramureșenilor, pentru că Guvernul a instituit o stare de alertă în Maramureș și a obligat autoritățile orădene să ofere ajutor în criza gunoaielor.
În schimb, Consiliul Local a făcut altă mișcare: a majorat aproape de 10 ori tariful pentru gunoaiele din afara județului, obligându-i astfel pe maramureșeni să plătească serios pentru „afacerea orădeană”.
Baiul e că operatorul de salubrizare din Baia Mare, firma Drusal SA, a atacat în justiție hotărârile de majorare a tarifului pentru „stranieri”, și dacă inițial Tribunalul Cluj a dat dreptate administrației orădene, săptămâna trecută Curtea de Apel Cluj a întors sentința.
Judecătorii au anulat toate hotărârile și au obligat Primăria Oradea să returneze Drusal banii încasați în baza lor, plus să achite cheltuielile de judecată. Pe scurt, Bihorul s-a ales și cu groapa de gunoi aglomerată, și cu banii luați, în mare parte...
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.