URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Iulie 2024, 16:54

Bihorenii, mai violenți: În prima jumătate a anului, Poliția Bihor a înregistrat mai multe infracțiuni stradale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Infracțiunile stradale, atât cele sesizate de bihoreni, cât și cele constatate de polițiști, s-au înmulțit, arată o evaluare a Inspectoratului Județean de Poliție Bihor asupra activității desfășurate de la începutul anului și până la finele lunii trecute. A crescut în special numărul infracțiunilor de loviri și de amenințări, acestea îngrijorător de mult, cu o treime.

A crescut în special numărul infracțiunilor de loviri și de amenințări, acestea îngrijorător de mult, cu o treime. Pe de altă parte, a scăzut numărul tâlhăriilor, la fel și cel al furturilor.

Mai puține furturi

În primele 6 luni ale anului în curs, în Bihor a scăzut ușor, cu 5%, numărul infracțiunilor de furt, arată bilanțul Inspectoratului Județean de Poliție, prezentat public marți, într-o conferință de presă, de către șeful instituției, chestorul Alin Haniș, evaluarea cuprinzând însă și numeroase aspecte îngrijorătoare.

Potrivit acestuia, „se observă o scădere atât a furturilor din locuințe, cu 5%, cât și una a furturilor din societăți comerciale, cu 15%, majoritatea fiind furturi din magazine, de produse de primă necesitate”. Furturile de autovehicule au fost cu 8% mai puține în primul semestru al acestui an comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă au fost cu 5% mai multe furturi de autovehicule.

În mediul urban s-a înregistrat o scădere cu 22% a furturilor din locuințe și cu 14% a furturilor din societăți comerciale, în schimb în mediul rural au fost cu 6% mai multe furturi din locuințe, pe când furturile din firme au scăzut cu 22%.

Mai agresivi, mai amenințători

Pe de altă parte, potrivit șefului Poliției Bihor, în primele 6 luni ale acestui an numărul infracțiunilor stradale sesizate de cetățeni a crescut cu 14%, iar al celor constatate de polițiști este și el cu 8% mai mare.

Partea bună, a subliniat chestorul Haniș, este că „autorii infracțiunilor de mare violență – omor și tentativă de omor – au fost identificați în proporție de 100%”. De asemenea, bilanțul primului semestru arată că tâlhăriile s-au împuținat cu 30%.

„Infracționalitatea contra persoanei a crescut cu 13%, la infracțiunile de lovire sau alte violențe înregistrându-se o creștere de 12%, respectiv o creștere a infracțiunilor de amenințare cu 32%”, a spus șeful IPJ Bihor.

La 14 minute un apel la 112

Chestorul Alin Haniș a arătat că structurile de ordine publică ale Poliției Bihor au aplicat în primul semestru al anului 10.413 sancțiuni contravenționale, cu amenzi de 6,356 milioane lei.

În medie, zilnic au acționat în județ 86 patrule, din care 18 mixte (împreună cu jandarmi, polițiști locali și polițiști de frontieră), iar patrulele de ordine publică au intervenit la 8.943 apeluri semnalate prin 112 și la alte 245 solicitări ale cetățenilor, altele decât cele semnalate prin 112.

„Au fost preluate și gestioate 19.419 apeluri la 112, în creștere cu 3,2% față de semestrul I al anului precedent. Media a fost de 128 apeluri pe zi, respectiv un apel la 14 minute”, a spus șeful Poliției județene.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Totuşi
Cum să dai numele ăsta unei firme!? Pe bune!?
Postat 24 Iulie 2024, 15:07 de Maikeltroll
Felicitari IUBIEXIM
Oradea e sigura. Patronii merg la politie ca sa acceseze date despre oricine, iar sefu politiei scapa fara nici problema. Asa ca DESCHIDETI SAMPANIA! Liber la faradelegi. PS: Politisti care nu sunt in grupu potrivit va rog sa numai deranjati grupul IUBI EXIM nu de alta dar poate o sa va scoata nebuni.
Postat 24 Iulie 2024, 11:14 de Ronald1
Iar anul viitor ...
... vor fi mult mai multe.
Postat 23 Iulie 2024, 19:31 de KP
Din neglijență
Așa e, aveți dreptate. Unul din ograda matale a bătut un cetățean, din neglijență. Alții s-ai batut prin Carpinet. Altii au prins ,,negri". Unii camatarie. Etc, etc Toți din pgrada ta.
Postat 23 Iulie 2024, 18:49 de PureStupidity
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON