URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Iulie 2024, 11:31

Bihorel: Zece observații despre caniculă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

1. Până când afară nu se vor depăși 52 de grade, bihorenii nu sunt în pericol, că-s obișnuiți.

2. Dacă nu mai suportați căldura, mergeți în Africa, în deșert, măcar acolo nu trebuie să udați gazonul și florile.

3. Degeaba ne plângem de încălzirea globală, temperatura medie a rămas cam la fel, +40 de grade vara, -10 grade iarna.

4. A apărut un prim anunț la mica publicitate în care un întreprinzător vrea să schimbe ferma de porci cu una de cămile.

5. Asociația producătorilor de pălincă estimează că în maximum 10 ani vor înlocui prunele cu cactusul. 

6. Dacă nu defrișam pădurile, aveam un aer mai respirabil. Sau mai multe incendii de pădure.

7. Nu exagerați cu mâncarea când e foarte cald afară. Guvernul vă vine în întâmpinare: la ce inflație avem, mâncarea a devenit un lux.

8. S-a cerut o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a se lua măsuri împotriva caniculei. Cea mai bună soluție este ca politicienii să continue campania electorală până îngheață apele.

9. Față de alte țări din Europa doar o mică parte din populație suferă de căldură, pentru că o grămadă de cetățeni sunt la răcoare.

10. Sfatul medicului: în zilele caniculare, beți minimum 2 litri de apă, cu vinul aferent pentru șpriț.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON