URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Mai 2024, 14:00

Bihorel: Zece idei care s-au desprins după convorbirea dintre părintele Ciprian Mega și Vladimir Putin

Bihorel: Zece idei care s-au desprins după convorbirea dintre părintele Ciprian Mega și Vladimir Putin captură Youtube
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihorel enumeră 10 aspecte ce se desprind în urma mult dezbătutei întâlniri dintre preotul Ciprian Mega și liderul rus Vladimir Putin, de la Moscova.

1. Cei doi au căzut de acord că, în continuare, preoții trebuie să-și țină epoleții sub sutană.

2. Putin a întărit ideea că și în Biserica Rusă există heterosexuali.

3. Alegerea lui Mickey Rourke ca imaginea politicianului american vicios putea fi înlocuită cu cea a purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe Rus.

4. Vladimir i-a cerut lui Mega să le explice românilor că celebrele cazuri de otrăvire cu poloniu a dizidenților sunt ale polonezilor, pentru că rușii otrăvesc exclusiv cu ruseniu.

5. Putin a dorit ca, în filmul „21 de rubini”, să se cenzureze partea cu pierderea ceasului, care trezește amintiri dureroase poporului român, odată cu intrarea trupelor sovietice eliberatoare.

6. Chefurile fețelor bisericești din filme au stârnit zâmbetele lui Putin, pentru că în Rusia la petreceri nu te întreabă cât bei, ci câte zile.

7. Off the record, Vladimir a cerut numărul de telefon al Loredanei.

8. Președintele Rusiei a sugerat schimbarea finalului, căci în filmele sovietice mereu câștigă rușii.

9. Părintele Mega a refuzat politicos ceaiul oferit de șeful statului Rus, pe motiv că la noi, dacă cineva îți dă ceaiul, se lasă cu vânătăi.

10. Preotul regizor nu știe exact cu care dintre sosiile președintelui Rusiei a vorbit.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Sugestia si autosugestia religioasa
Sugestia si autosugestia religioasa pot ajuta oamenii creduli sa depaseasca necazurile si sa astepte vremuri mai bune, insa, atentie, acestea isi au limitele lor.
Postat 12 Mai 2024, 18:43 de TheSolarConnection
Mistica
Religia, yoga, meditatia transcedentala, feng-shui, astrologia, superstitiile, vrajitoria etc sunt misticisme. Revenind la religie, majoritatea zdrobitoare a credinciosilor religiosi nu au cititi si nu citesc miturile de baza ale religiei imbratisate. In creierele lor e un amestec de credinte receptionate dupa ureche, in divinitati religioase, zodiacuri, vraj, superstitii, practici asiatice de divinatie, etc. In loc sa pacifice omenirea, religiile o dezbina si o contrapun in numele unor zei abominabili, inventati de oameni salbatici.
Postat 12 Mai 2024, 18:26 de TheSolarConnection
Pe cand un film despre agresiunea mistica
Pe cand un film despre agresiunea mistica - religie, yoga, meditatie transcedentala, feng-shui, astrologie, vrajitorie - asupra populatiei ? Religiile isi au radacinile primare in vrajitoria din comuna primitiva. Un film care sa includa minciunile si aberatiile din mitul biblic (vechiul si noul testament) ? Despre inexactitatile si imoralitatile din aceste scrieri, inexactitati care le descalifica, le dezbraca de pretinsul caracter revelat si divin. In realitate toate religiile invoca zei salbatici. Religia judeo-hrestina ascunde dupa cuvandul Dumnezeu (Dominus Dei) zeii tribali ai semitilor: Elohim, Eli, Sabaot si Yahve. Biserica reprezinta o societate economica rentabila. Dorinta de a smulge cat mai multi bani de la populatie este evidenta. Daca tot vorbim si vorbesti de morala, pe cand un astfel de film domnule Ciprian Mega ? Probabil niciodata.
Postat 12 Mai 2024, 18:16 de TheSolarConnection
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON