URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 August 2024, 10:55

Bihorel: Terasele din centru își schimbă programul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria are în vedere modificarea regulamentului de funcționare a teraselor din centrul Oradiei, pentru că, dacă tot ne dăm mare oraș turistic, atmosfera ar trebui să fie ceva mai săltăreață decât în casele de rugăciuni. 

Iar pentru asta zurbagiii care vin să-și lase banii la Oradea au nevoie de timp mai mult să poată mânca mai bine și să poată bea mai vârtos. 

Pe scurt, se dorește creșterea timpilor de funcționare a teraselor, o măsură care-i bucură pe birtași și-i întristează pe riverani. 

Care ar putea fi efectele unei asemenea decizii?

1. Pentru a crește rentabilitatea teraselor, acestea vor funcționa non-stop cu muzica dată la maximum, să poată veni și cei care până acum mergeau exclusiv pe litoral.

2. Terasele se vor închide doar odată cu patronii.

3. Fiecare terasă va fi deservită de câte un polițist, care va fi informat de riverani că e zgomot în locație. 

4. Patronii de localuri sunt obligați să le asigure vecinilor pe propriile speze antifoane și pastile calmante.

5. Locatarii din preajma teraselor vor trebui să predea toate armele care le dețin, inclusiv armele albe sau de alte culori.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Oras turistic, oras in dezvoltare
Harmalaia continua din acest oras nu are nimic de a face nici cu turismul nici cu dezvoltarea.Incep cu sirenele de la toate serviciile de urgenta si politie care zi si noapte fara nici o reglementare ne omoara in fiecare zi cate putin, masini si motociclete modificate care fac curse prin parcari si pe sosele, terasele si locurile de distractie cu scandalurile si harmalaia aferenta. Este o lipsa de aplicare a legii si o golaneala generalizata in tot ce se intampla in acest oras. Murim de grija turistilor dar nu ne punem problema traiului zilnic a celor care mai muncesc si tin cu taxe bugetul local.
Postat 03 August 2024, 17:19 de 1
delir KP ist
doar daca esti ,cu diabet,peste 80 de kile,varice,stenturi,neiubita de mult timp si peste 40 de ani poti sa spui ca viata de noapte nu aduce bani.viata de noapte trebuie sa existe daca ne vrem atractie turistica.ca PS:ar trebuie sa se impuna program nocturn si in ghetourile Prima,madamelor de companie
Postat 03 August 2024, 15:46 de florea
Se știe nu de azi sau de ieri.
Orașele care știu să numere turiștii, după câți bani lasă în zilele de ședere vs. ca Oradea, care cuantifică câte nopți de cazare apar înregistrate pentru tot tranzitul specific unui târg de graniță, cunosc bine faptul că în tot acest demers contează cât se încasează la bugetul local. Or, banii vin din activități turistice care sunt în mod principal orare. Adică, între orele 10:00 - 14:00 tot turistul lasă ceva bani, la muzee și expoziții, la situri istorice și localurile cu servire mâncare mai ales. Apoi vin orele 17:00 -23:00 când turiștii lasă chiar de 3x sau chiar de 4x mai mult, în funcție de oferte. Între 23:00 și a doua zi până pe la 10:00, încasările de la buget sunt atât de reduse încât poți liniștit, ca primar, să-ți numeri insuccesele din urmă. Noaptea se consumă "la negru" de regulă și ce s-a comandat deja înainte de ora respectivă. Presiunea pusă de unii patroni pe municipalitate, privind prelungirea orarului de activitate peste ora 23:00 are un singur scop ... acela deca băga niște bani nefiscalizați în buzunar, având în vedere fă la orele de noapte nu circulă pe stradă decât polițiștii locali. Inspectorii fiscali, de sănătate, de mediu, etc ... dorm minim 8 ore/noapte dacă vor să fie pe fază la serviciu, pe timp de zi. Așadar, dacă noul regulament va prelungi orarul de deranj al locuitorilor orașului, e clar că-i vorba de mult parandărăt dedicat edililor.
Postat 03 August 2024, 11:42 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4657 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON