URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Iulie 2024, 17:29

Bihorel: Te droghezi, nu te droghezi, vremea șoferiei trece

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru cine nu a înțeles cum stă treaba cu testele antidrog, vă aduc la cunoștință că nici inițiatorii legii habar n-au despre ce e vorba în toată povestea.

Dacă pici testul cu drug-testul, care are o acuratețe de „vai, mama lui!”, mergi la Medicina Legală, dar ți se reține carnetul și poți să tot aștepți rezultatele. Asta înseamnă să ai ghinion.

În urma scandalului declanșat, guvernanții au venit cu o modificare la ordonanța de urgență care arată că, pe viitor, rezultatele ar trebui date în trei zile, dar cine îi mai crede?

Așa că se impun măsuri de urgență pentru eliminarea abuzurilor:

1. Când vedeți un echipaj că face filtru e mai bine să fugiți. Dacă vă prind, vă suspendă permisul pe 30 de zile, oricum mai puțin decât durează procesarea testelor antidrog.

2. Când vrea polițistul să vă pună să suflați în testul antidrog, băgați repede o gură de pălincă și o să vă ia carnetul pentru alcool. Rezultatul alcoolemiei vine mai repede. 

3. Ca să nu ieșiți pozitivi la testare, singurele medicamente pe care le puteți lua dacă sunteți șofer sunt prezervativele.

4. Până ajunge Poliția să se doteze cu teste antidrog profesionale, Parlamentul va fi legalizat deja consumul de droguri.

5. Ca să reducă timpii de așteptare pentru șoferii testați, Medicina Legală nici nu le va mai face analize.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Testele FALS-NEGATIVE o problema mai mare decat cele fals pozitive
Situația complicată a șoferului drogat, găsit „curat” de medicina legală Poliția Română a semnalat recent o situație care poate genera și mai multe controverse legate de acuratețea aparaturii folosită pentru depistarea șoferilor drogați. „Numitul A.A.T. din județul Bihor, în data de 07.04.2024, ora 3.28, a fost depistat din nou în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice din județul Bihor. Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul drugtest, au fost recoltate mostre de sânge și urină. S-a dispus reținerea permisului de conducere aparținând lui A.A.T. Cu această ocazie, asupra lui A.A.T a fost găsit un plic ce conținea substanțe de tip prafuri, plic care a fost ridicat și predat către BCCO. În urma analizei efectuate la Serviciul Județean de Medicină Legală Bihor (SJML BH), prin buletinul de analiză toxicologică din 07.04.2024, s-a stabilit absența substanțelor psihoactive în organismul lui A.A.T. În data de 09.04.2024, în urma cererii formulate de A.A.T., în conformitate cu prevederile 113/1/g OUG 195/2002 s-a dispus restituirea permisului de conducere către A.A.T, arată IGPR în comunicatul de presă. În urma solicitării efectuate de Serviciul Rutier Bihor către BCCO Oradea, s-a stabilit prin utilizarea unui aparat de tipul spectrometru RAMAN (aparat portabil aflat în dotarea BCCO) că substanța din plicul ridicat de la A.A.T este metcatinona (n.r. – cocaina săracului), potrivit sursei citate. În urma unui schimb de informații cu SJML Bihor a reieșit că nici în mostrele recoltate în 22.03 și nici în cele din 07.04 nu s-a analizat prezența substanței metcatinona din lipsă de reactivi. După achiziția de reactivi s-a realizat la nivelul SJML Bihor supliment la buletinele de analiză din 25.03 și 07.04, stabilindu-se prezența substanței metcatinona în urină (ambele moste, din 23.03 și 07.04) În continuarea cercetărilor, s-a dispus prin ordonanță efectuarea de expertize de către IML Cluj-Napoca pentru ambele recoltări. În urma efectuării expertizelor s-a stabilit prezența substanței clorometcatinona în mostrele de sânge și urină recoltate atât în 23.03, cât și în 07.04. În prezent, numitul A.A.T. are permisul reținut pentru 336/2, în conformitate cu prevederile 111/3 OUG 195/2002”, se arată în comunicatul Poliției. Citeşte întreaga ştire: INTERVIU | Drogul popular care poate fi depistat la șoferi în doar patru județe din România: „Nu-l detectează nici Drägerul poliției”
Postat 15 Iulie 2024, 08:22 de spaima_trepadusilor
Nu e bine
Din pacate, din cate am inteles, rata de rezultate fals pozitive este enorma, de peste 30%. La noi nimic nu functioneaza ca lumea. Problema este ca se face dreptate celor 30%, insa beneficiari ai acestei regementari cu 72 ore vor fi in majoritate si cei 70%, adica cei drogati pe bune si care vor primi carnetul inapoi si se vor putea droga din nou, deoarece dupa 3 zile vor primi carnetul inapoi, in lipsa unor teste recunoscute si in lipsa unor rezultate in 72 ore ...
Postat 14 Iulie 2024, 22:52 de oradea_mea_si_a_ta
Cu pct. 4 ai nimerit la fix.
Asta probabil e intenția, din moment ce multe țări europene au dat deja drumul la astfel de măsuri. De unde rezultă că dealerii sunt buni lobby-ști.
Postat 14 Iulie 2024, 19:44 de KP
Vrei nu vrei, 1 din 10 testati iese POZITIV la DRUGtestul Politiei.
1 din 10 testati iese POZITIV la DRUGtestul Politiei.
Postat 14 Iulie 2024, 19:28 de spaima_trepadusilor
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON